mealpreppen

Meal preppen: zo doe je dat!

We willen allemaal gezond eten maar iedere dag een goede maaltijd op tafel is best een uitdaging! Herken je dit? Schuif je regelmatig last-minute nog een diepvriespizza in de oven omdat je geen tijd meer hebt om te koken of om boodschappen te halen? Of heb je geen inspiratie meer na een lange werkdag en schiet die gezonde maaltijd er vaker dan je lief is bij in? Misschien is meal preppen iets voor jou!

MEAL PREPPEN: WAT IS HET PRECIES?

Meal preppen is het van tevoren, geheel of gedeeltelijk, bereiden van je dagelijkse maaltijd (diner, maar ook lunch, ontbijt of snacks) om zo later die week in een handomdraai een gezond gerecht op tafel te zetten.

Het weekend gebruik je om alle maaltijden uit te zoeken en zoveel mogelijk ingrediënten te snijden, raspen, hakken of marineren. Zo spaar je veel kostbare tijd tijdens drukke doordeweekse dagen. Daarnaast is het een slimme manier om geld te besparen op boodschappen door gericht te kopen. En het zorgt er ook nog eens voor dat je geen eten meer hoeft weg te gooien. No food waste!

MEAL PREP TIPS OM TE BEGINNEN

Begin makkelijk
Start met het meal preppen van 1-2 maaltijden en kies voor recepten die je al kent. Begin bijvoorbeeld alleen met het snijden van de groente, ook dat zorgt er al voor dat je doordeweeks tijd bespaart.

Maak een planning
Bepaal van tevoren wat je wilt gaan eten en bedenk vervolgens wat je kunt gaan preppen. Maak daar ook tijd voor vrij! Zo kun je bepalen wat je tegelijkertijd klaar kunt maken en bespaar je tijd.

Maak het leuk!
Zet een muziekje aan, kijk ondertussen een leuke serie of doe het samen! Het is tenslotte je vrije tijd en het moet wel leuk blijven. Probeer in je achterhoofd te houden waarom je het doet: het kost nu tijd, maar het eten staat later binnen no-time op tafel!

MEAL PREP BAKJES

Afhankelijk van wat je gaat preppen, heb je een voorraad goede, luchtdichte vershoudbakjes nodig. Liefst soortgelijke bakjes zodat je ze in de (koel)kast of vriezer makkelijk kunt stapelen.

Investeer eenmalig in kwaliteit, het gaat je veel plezier en gemak opleveren! De meal prep bakjes van Lock&Lock zijn luchtdicht waardoor de inhoud echt langer vers blijft! Wel zo handig als je gaat meal preppen.

MEAL PREP RECEPTEN

Denk je dat meal preppen wel iets voor jou is en wil je aan de slag gaan? Hieronder een aantal meal prep recepten ter inspiratie:

Diner

Ontbijt

Lunch:

Dessert:

Instagram

Wist je dat de schillen van witte asperges heel geschikt zijn om een lekkere aspergesoep of -saus mee te maken? Gooi ze dus niet weg!

💡 Bewaar de schillen in een vershoudbakje in de koelkast (1 tot 2 dagen) of vries ze in en maak er wanneer het jou uitkomt een lekkere soep of saus van. Zo hoef je geen enkel stukje van die heerlijke asperges te verspillen!✨

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #samentegenverspilling #weggooieniszonde #duurzaam #duurzaamheid #duurzaameten #toogoodtogonl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #gezondenlekker #nofoodwaste #zerowaste #wastewarrior #eatsmarter #helpinghand
...

💡Asperge liefhebbers opgelet💡

Het aspergeseizoen is weer begonnen! 🎉 Witte en groene asperges liggen weer vers in de schappen dus tijd om te genieten van deze heerlijke lentegroente. Maar wat als je iets te enthousiast bent geweest en een paar asperges overhoudt?

👉 Witte asperges (ongeschild) kan je 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Wikkel de asperges in een vochtige theedoek zodra je thuiskomt en leg ze in de koelkast. Dankzij de theedoek blijven de asperges stevig en knapperig.

👉 Groene en paarse asperges bewaar je in een open plastic zak in de koelkast. Dan blijven ze ook 2 tot 3 dagen goed.

👉 Ook gekookte asperges bewaar je het beste in de koelkast. Bewaar ze in het kookvocht in een vershoudbakje, op die manier blijven ze nog 1 dag goed.

Meer tips voor het bewaren van asperges vind je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #groeneasperges #watetenwevandaag #lekker #genieten #bewaren #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaam #duurzaamheid #toogoodtogo #asparagus #asparagusseason #whiteasparagus #greenasparagus #nofoodwaste #helpinghand #eatsmarter
...

Op en top Nederlands: kaas!🧀 Lekkere plakjes voor op brood of blokjes bij de borrel. Zo`n stuk kaas is heerlijk, maar het op de juiste manier bewaren kan wel eens lastig zijn.🤔 Geen zorgen, wij geven je tips over hoe je kaas het beste kan bewaren:

🧑‍🌾 Bewaar de kaas in vetvrij kaaspapier.
Koop je kaas bij de boer? Dan krijg je hoogstwaarschijnlijk wat vetvrij kaaspapier mee. In de supermarkten bieden ze dit meestal ook gratis aan.

👉 Bewaar de kaas (met papier) in een bewaardoos.
In onze kaasdoos kan je de kaas luchtdicht bewaren. Door de perfecte sluiting blijft de kaas langer vers. En door het vochtrooster dat in de kaasdoos zit, ligt de kaas niet in het vocht en kan je het beter bewaren. Bovendien neemt de bewaardoos geen luchtjes aan, ideaal dus om kaas in te bewaren.

❄ Bewaar in de groentelade van je koelkast
Hier is de temperatuur minder laag en dat is beter voor de kaas. Kaas kan het beste bewaard worden bij een temperatuur van 5 tot 8 graden. Bewaar je de kaas bij een te hoge temperatuur dan gaat hij sneller rijpen. Een te lage temperatuur? Dan zal de smaak flink achteruitgaan.

⏱ Harde kaas (zoals Edammer) blijft na openen ongeveer 4 weken goed. Van half harde kaas (zoals Goudse kaas) is de houdbaarheid na het aansnijden nog ongeveer 2 weken.

Geniet van kaas op z`n best!🧀✨ Meer tips voor het bewaren van kaas? Die lees je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locklocknl #locknlock #kaas #lekker #genieten #bewaren #lunchen #ontbijt #ontbijtje #watetenwevandaag #eetsmakelijk #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaamheid #duurzaam #toogoodtogo #cheeselovers #goudacheese #nofoodwaste
...