mealpreppen

Meal preppen: zo doe je dat!

We willen allemaal gezond eten maar iedere dag een goede maaltijd op tafel is best een uitdaging!

Herken je dit? Schuif je regelmatig last-minute nog een diepvriespizza in de oven omdat je geen tijd meer hebt om te koken of om boodschappen te halen? Of heb je geen inspiratie meer na een lange werkdag en schiet die gezonde maaltijd er vaker dan je lief is bij in? Misschien is meal preppen iets voor jou!

MEAL PREPPEN: WAT IS HET PRECIES?

Meal preppen is het van tevoren, geheel of gedeeltelijk, bereiden van je dagelijkse maaltijd (diner, maar ook lunch, ontbijt of snacks) om zo later die week in een handomdraai een gezond gerecht op tafel te zetten.

Het weekend gebruik je om alle maaltijden uit te zoeken en zoveel mogelijk ingrediënten te snijden, raspen, hakken of marineren. Zo spaar je veel kostbare tijd tijdens drukke doordeweekse dagen. Daarnaast is het een slimme manier om geld te besparen op boodschappen door gericht te kopen. En het zorgt er ook nog eens voor dat je geen eten meer hoeft weg te gooien. No food waste!

MEAL PREP TIPS OM TE BEGINNEN

Begin makkelijk
Start met het mealpreppen van 1-2 maaltijden en kies voor recepten die je al kent. Begin bijvoorbeeld alleen met het snijden van de groente, ook dat zorgt er al voor dat je doordeweeks tijd bespaart.

Maak een planning
Bepaal van tevoren wat je wilt gaan eten en bedenk vervolgens wat je kunt gaan preppen. Maak daar ook tijd voor vrij! Zo kun je bepalen wat je tegelijkertijd klaar kunt maken en bespaar je tijd.

Maak het leuk!
Zet een muziekje aan, kijk ondertussen een leuke serie of doe het samen! Het is tenslotte je vrije tijd en het moet wel leuk blijven. Probeer in je achterhoofd te houden waarom je het doet: het kost nu tijd, maar het eten staat later binnen no-time op tafel!

MEAL PREP BAKJES

Afhankelijk van wat je gaat preppen, heb je een voorraad goede, luchtdichte vershoudbakjes nodig. Liefst soortgelijke bakjes zodat je ze in de (koel)kast of vriezer makkelijk kunt stapelen.

Investeer eenmalig in kwaliteit, het gaat je veel plezier en gemak opleveren! De meal prep bakjes van LOCK&LOCK zijn luchtdicht waardoor de inhoud echt langer vers blijft! Wel zo handig als je gaat meal preppen. Bovendien lekken ze niet zodat je de bakjes ook op de zijkant kunt zetten, mocht je even geen plaats meer hebben in je koelkast.

MEAL PREP RECEPTEN

Denk je dat meal preppen wel iets voor jou is en wil je aan de slag gaan? Hieronder een aantal meal prep recepten ter inspiratie:

Diner

Ontbijt

Lunch:

Dessert:

Instagram

✨ NIEUW! ✨

Deze nieuwe drinkflessen in vrolijke kleuren zijn praktisch in gebruik, lekken niet in je tas en kun je keer op keer weer vullen. Handig voor je portemonnee én het milieu!🌎🌷🍀

Shop de nieuwe waterflessen via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locklocknl #locknlock #waterfles #drinkfles #water #waterdrinken #waterdrinkenisgezond #watermeteensmaakje #duurzaam #duurzaamheid #duurzaamleven #nowaste #verspillingsvrij #helpinghand
...

✨ NIEUW! ✨

Neem je ontbijt, lunch, snacks én drinken lekvrij mee in deze nieuwe producten in vrolijke pastelkleuren!🤩 Combineer je boterham met snacks in een van de lunchboxen of neem een frisse salade mee in de salade lunchbox met tray.🥪🥗 Yoghurt voor het ontbijt gaat gemakkelijk mee in de yoghurtbeker en een verfrissend drankje in je drinkfles. Zo ben je helemaal klaar voor school, werk of een dagje uit!🎒

Shop de nieuwe collectie via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locklocknl #locknlock #nieuw #backtoschool #backtowork #school #weernaarschool #naarschool #lunchbox #lunchtrommel #broodtrommel #watetenwevandaag #lekkerlunchen #lekkereten #genieten #eetsmakelijk #omnomnom #yummy #lunchboxinspiratie #mealprep #mealprepping #mealpreplife #lunchboxideas #lunchboxinspiration #helpinghand #eatsmarter
...

Elke dag wat anders in je broodtrommel!😋 Op zoek naar een beetje afwisseling voor in je eigen broodtrommel of die van je kids?🎒 Wat dacht je van een groenteomelet?🍳 Of een mini-quiche?🥧

Laat je inspireren door onze broodtrommel ideeën via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locklocknl #locknlock #nieuw #backtoschool #backtowork #school #weernaarschool #naarschool #lunchbox #lunchtrommel #broodtrommel #watetenwevandaag #lekkerlunchen #lekkereten #genieten #eetsmakelijk #omnomnom #yummy #lunchboxinspiratie #mealprep #mealprepping #mealpreplife #lunchboxideas #lunchboxinspiration #helpinghand #eatsmarter
...