Een simpel recept maar heel lekker om te maken: frisse sinaasappelyoghurt. Het fijne aan zelf fruityoghurt maken is dat je zelf kan bepalen hoe zoet je ‘m maakt. Lekker voor bij een brunch, het ontbijt, lunch of als toetje! Hieronder vindt je het recept voor een frisse sinaasappelyoghurt. Het recept is van Philippine van der Goes van de blog “Liefde voor Lekkers”.
MEALPREP RECEPT: SINAASAPPELYOGHURT
Voor 4 personen
Ingrediënten
- ½ sinaasappel, goed schoongeboend
- 1 el honing
- 300 g Turkse yoghurt
Extra nodig: fijne rasp
MEALPREPPEN:
- Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp boven een vershoudbakje. Pers het sap uit de sinaasappel en voeg samen met de honing toe aan het bakje.
- Voeg de Turkse yoghurt toe en meng alles goed door elkaar.
Tip: Vervang de sinaasappel door citroen of limoen voor een extra frisse variant.
BEWAREN:
Sluit het bakje af en zet minimaal 1 uur in de koelkast zodat de smaken goed in de yoghurt kunnen trekken. De yoghurt kan je op deze manier 2 dagen in de koelkast bewaren. Let daarbij uiteraard wel op de houdbaarheidsdatum van de yoghurt.
BEREIDEN:
De yoghurt kan vanuit de koelkast zo op tafel! Of voeg wat fijngehakte chocolade toe voor heerlijke sinaasappel-straciatellayoghurt.
DE BRUNCH COMPLEET MAKEN?
Maak de brunch compleet met deze granola met kokos en gemarineerde fruitsalade! Of voeg alles samen en je hebt een heerlijke granola met sinaasappelyoghurt en fruitsalade uit een glaasje!
LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES
Voor het mealpreppen heb je een voorraad goede, luchtdichte vershoudbakjes nodig. De vershoudbakjes van LOCK&LOCK zijn luchtdicht waardoor de inhoud echt langer vers blijft! Wel zo handig als je gaat mealpreppen. Bovendien lekken ze niet zodat je de bakjes ook op de zijkant kunt zetten, mocht je even geen plaats meer hebben in je koelkast. Bovendien zijn de bakjes geschikt voor in de magnetron, diepvries en vaatwasser!