MEALPREP RECEPT: ZALM MET PESTO
4 personen
Ingrediënten:
- 4 zalmmoten
- groene pesto
- 400 gr pasta
- 1 grote stronk broccoli
- olijfolie
- zout en peper
- Extra nodig: ovenschaal 2.0 liter

MEALPREPPEN:
- Weeg de pasta af en bewaar in een vershoudbakje
- Snijd de broccoli in roosjes en bewaar in een vershoudbakje.
- Maak eventueel de groene pesto zelf klaar.
BEWAREN:
Bewaar de pesto, broccoli en pasta los van elkaar in vershoudbakjes. De pesto en de broccoli kan je op deze manier 3 dagen in de koelkast bewaren. De zalm kun je bewaren zoals aangegeven op de verpakking.
BEREIDEN:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Vet een ovenschaal in.
- Leg de zalmmoten op de huid in de ovenschaal en smeer elke moot in met pesto.
- Bak 20 minuten af in de oven.
- Zet ondertussen twee pannen met voldoende water en een snuf zout op vuur en breng deze aan de kook.
- Kook de broccoli en de pasta beetgaar.
- Serveer de zalmmoot met wat broccoli en pasta.
VARIATIE:
Pesto kun je als basis gebruiken voor verschillende lekkere gerechten:
LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES
Voor het mealpreppen heb je een voorraad goede, luchtdichte vershoudbakjes nodig. De vershoudbakjes van LOCK&LOCK zijn luchtdicht waardoor de inhoud echt langer vers blijft! Wel zo handig als je gaat mealpreppen. Bovendien lekken ze niet zodat je de bakjes ook op de zijkant kunt zetten, mocht je even geen plaats meer hebben in je koelkast. Bovendien zijn de bakjes geschikt voor in de magnetron, diepvries en vaatwasser!