mealprep-recept-knolselderij-aardappelpuree

Mealprep recept | Grove knolselderij-aardappelpuree

Tijdens kerst is natuurlijk niks leuker dan gezellig met vrienden en familie zijn. Het is dan minder leuk als jij de hele avond in de keuken moet staan om het kerstdiner te maken. Dat kan ook anders! Koken voor kerst wordt namelijk een stuk makkelijker als je je voorbereid. Maak bijvoorbeeld deze knolselderij-aardappelpuree als bijgerecht die je volledig kunt preppen zodat je met kerst alleen nog maar het bord hoeft op te maken!

MEALPREP RECEPT: GROVE KNOLSELDERIJ-AARDAPPELPUREE

Bijgerecht
4 personen

Ingrediënten

  • 600 g kruimige aardappels
  • 400 g knolselderij
  • 75 ml volle melk
  • 50 g boter
  • 1 el grove mosterd
  • 60 g Parmezaanse kaas, geraspt

Extra nodig

MEALPREPPEN:

  1. Verwijder de schil van de knolselderij met een groot mes en snijd de knol samen met de ongeschilde aardappels in gelijke grove stukken. Zorg dat de knolselderij en aardappel net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 17 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel op een klein laag pitje 1 minuut uitstomen.
  2. Verwarm in een apart pannetje de melk tot het kookpunt en laat de boter erin smelten.
  3. Giet het melkmengsel bij de aardappels en stamp met een stamper tot een grove puree. Voeg de grove mosterd en naar smaak zout en peper toe en roer erdoorheen.
  4. Schep de aardappelpuree in een ovenschaal en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

BEWAREN:

Doe de deksel op de ovenschaal en bewaar in de koelkast.

BEREIDEN:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Plaats de aardappelpuree, afgedekt met aluminiumfolie, 25-35 minuten in de oven. Verwijder de laatste 10 minuten de aluminiumfolie en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

MAAK HET HOOFDGERECHT COMPLEET:

MAAK HET DINER COMPLEET:


LOCK&LOCK OVENSCHALEN MET DEKSEL

De glazen ovenschalen met handige deksel zijn gemaakt van zeer sterk Borosilicaatglas. Dankzij de vierzijdige sluiting kun je je lasagnes, quiches en andere (oven)gerechten luchtdicht en reukloos bewaren, zelfs in de vriezer! Onmisbaar voor alle mealpreppers: van tevoren bereiden en op het moment suprême zó de oven in. Makkelijker kan niet! 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting

Volg ons

Instagram
Menu