Een keer iets anders dan een broodje hamburger of shoarma? Maak een pita pulled chicken! Het kost iets meer tijd om te maken, maar daarom is het ook een ideaal meal prep recept. Je kunt alles namelijk 2 dagen van te voren bereiden, waardoor je op de dag zelf alleen nog maar het broodje hoeft te vullen! Zo makkelijk kan het zijn!
MEAL PREP RECEPT: PITA PULLED CHICKEN
4 personen
Ingrediënten:
- 4 grote pita’s
- 400 gr kipfilet
- 1 bouillonblokje
- groene pesto
- 2 grote tomaten
- 2 bollen mozzarella
- pijnboompitten
MEAL PREPPEN:
- Zet een pan met water en het bouillonblokje op vuur.
- Kook de kipfilet gedurende 20 minuten gaar.
- Snijd ondertussen de tomaten en mozzarella in plakjes en bewaar in een vershoudbakje.
- Pluk de kip tot je pulled chicken krijgt en bewaar in een vershoudbakje.
- Maak eventueel de groene pestozelf klaar en bewaar in een vershoudbakje.
BEWAREN:
Bewaar de pulled chicken, tomaten en mozzarella en de eventueel zelfgemaakte pesto los van elkaar in vershoudbakjes. Op deze manier kan je alles 2 dagen in de koelkast bewaren.
BEREIDEN:
- Rooster de pitabroodjes
- Rooster de pijnboompitten
- Vul elk broodje met pesto, pulled chicken, tomaat en mozzarella
- Als laatste strooi je er wat geroosterde pijnboompitten overheen.
VARIATIE:
Pesto kun je als basis gebruiken voor verschillende lekkere gerechten:
LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES
Voor het meal preppen heb je een voorraad goede, luchtdichte vershoudbakjes nodig. De vershoudbakjes van Lock&Lock zijn luchtdicht waardoor de inhoud echt langer vers blijft! Wel zo handig als je gaat meal preppen. Bovendien lekken ze niet zodat je de bakjes ook op de zijkant kunt zetten, mocht je even geen plaats meer hebben in je koelkast. Bovendien zijn de bakjes geschikt voor in de magnetron, diepvries en vaatwasser!