Er zijn verschillende vissoorten die je heerlijk klaar kan maken op de BBQ. Deze hele dorade met verse kruiden is er eentje van! Dit BBQ recept kan je het beste eerder van tevoren klaarmaken, zodat de verse kruiden goed in de dorade kunnen trekken. Dit zorgt voor de lekkerste smaak! Het recept is bedacht door Philippine van der Goes, bekend van haar blog “Liefde voor Lekkers“.
BBQ recept voor 4 personen
Ingrediënten
- 1 hele dorade, vraag de visboer deze schoon te maken en te ontschubben
- 3 el olijfolie
- 2 tenen knoflook
- ½ citroen
- 2 takjes verse oregano
- 2 takjes verse rozemarijn
- peper en zout
- Extra nodig: visklem
VOORBEREIDING:
- Snijd de flanken van de vis een paar keer in. Dit is voor een betere en gelijkmatige garing straks op de BBQ. Bestrijk de dorade en ook de buikholte in met een dun laagje olijfolie en bestrooi met zout en peper.
- Snijd de knoflook in dunne plakjes en steek er een paar in de insnedes op de flanken en verdeel over de buikholte. Snijd de citroen in dunne plakken en leg samen met de kruiden zowel in de buikholte als op de vis.
MARINEREN:
Laat minimaal 1 uur, afgedekt in een vershoudbakje, marineren in de koelkast.
GRILLEN:
Leg de dorade in een visklem en grill de vis zo’n 7 minuten per kant op de BBQ, afhankelijk van de dikte.
OOK LEKKER VOOR BIJ DE BBQ:
LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES
Voor een goed voorbereide BBQ heb je een voorraad goede, luchtdichte vershoudbakjes nodig. De vershoudbakjes van LOCK&LOCK zijn ideaal om het vlees, de vis en/of de groenten te marineren voor de lekkerste smaken! Snijd alles, doe de marinade erbij en zet in de koelkast. Omscheppen hoeft niet, draai gewoon af en toe het bakje om!