pannenkoeken-mealprep
Mealpreppen

Mealprep recept | Pannenkoeken

Pannenkoeken; je kan ze als avondeten, lunch en zelfs als ontbijt eten. Bovendien is pannenkoeken bakken niet ingewikkeld. Het belangrijkste is dat je een goed pannenkoekenbeslag maakt. En dat beslag kan je heel goed een dag of avond van tevoren klaarmaken. Sterker nog, de pannenkoeken worden er alleen maar lekkerder van als je het beslag even laat staan.

MEALPREP RECEPT: PANNENKOEKEN

4 personen

Ingrediënten

  • 250g bloem
  • 500ml halfvolle melk
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • ongezouten roomboter

MEALPREPPEN:

  1. Zeef de bloem boven een beslagkom en voeg een snufje zout toe.
  2. Voeg hier de helft van de melk en de eieren aan toe en klop met een garde tot een glad mengsel. Voeg vervolgens de rest van de melk toe.

BEWAREN:

Laat het beslag nog een halfuurtje staan voor het beste resultaat. Je kunt het ook bewaren voor de volgende dag. Tip: bewaar het beslag in een shakebeker. Het voordeel hiervan is dat je het beslag, voordat je het gaat bakken, nog even goed door elkaar kunt schudden zodat alles weer goed gemengd is.

BEREIDEN:

En dan is het tijd om te gaan bakken! Verwarm een klontje boter in de pan en zorg ervoor dat de pan goed heet is. Verdeel het beslag, bijvoorbeeld met een soeplepel, over de pan. Zorg dat het beslag goed over de bodem verdeeld. Bak de pannenkoek om en om mooi bruin op middelhoog vuur.

GEBAKKEN PANNENKOEKEN BEWAREN:

Heb je een stapel pannenkoeken gebakken en hou je nog over? Dan kun je ze bewaren in onze pannenkoekendoos! Lees hier hoe je gebakken pannenkoeken het beste kunt bewaren.



PANNENKOEK RECEPTEN

Hierboven staat het basisrecept voor pannenkoeken. Lekker met stroop of suiker, maar met pannenkoeken kan je natuurlijk eindeloos variëren. Van zoet tot hartig en een combinatie: alles is mogelijk. Hieronder hebben we aantal lekkere recepten op een rijtje gezet:

Havermout pannenkoeken
HAVERMOUT PANNENKOEKEN
MET BANAAN EN BLAUWE BESSEN

Super populair én verantwoord: de havermout pannenkoeken. En ook hiermee kan je eindeloos variëren. Maak bijvoorbeeld deze variant van 24Kitchen met banaan en blauwe bessen.


Hartige pannenkoek
HARTIGE PANNENKOEK MET SPINAZIE,
SPEKJES EN GEITENKAAS

Een lekkere hartige variant: de pannenkoek met spinazie, spekjes en geitenkaas van Uit Pauline’s Keuken. Gevuld met lekkere ingrediënten en daarna dichtgevouwen als een tortilla!

Lemon meringue pannenkoekjes met aardbeien
LEMON MENINGUE PANNENKOEKJES MET AARDBEIEN

Op zoek naar iets anders dan stroop en suiker, maar wel een zoete variant? Maak de lemon meringue pannenkoekjes met aardbeien van Laura’s Bakery. Makkelijk te maken en erg smaakvol!



Pannenkoek hapje met zalm en roomkaas
PANNENKOEK HAPJE
MET ZALM EN ROOMKAAS

Heb je nog pannenkoeken over en zin in een leuke variatie? Maak er rolletjes van als snack of borrelhapje. Bijvoorbeeld deze met zalm en roomkaas van Keuken Liefde. 

 

Hartige pannenkoek met gehakt
HARTIGE PANNENKOEK MET GEHAKT
(UIT DE OVEN!)

Of deze hartige pannenkoek met gehakt van Lekker en Simpel. Dan gaan de pannenkoeken met beleg nog even de oven in. Net even anders dan normaal, maar wel erg lekker!

 

Chocolade crepetaart
CHOCOLADE CRÊPETAART
MET FRUIT EN SLAGROOM

Of pak uit met een spectaculair dessert (of uitgebreid ontbijt) met deze chocolade crêpetaart van Culinessa! Ideaal voor de liefhebbers van zowel pannenkoeken als chocolade.

 

 

 

 

 

 

 


LOCK&LOCK SPECIALS

De pannenkoekendoos is ideaal om pannenkoeken in te bewaren als je deze overhoudt. En in de shakebeker kun je het beslag wat langer bewaren. Maar voor het bakken heb je natuurlijk bloem, eieren, melk en boter nodig. Ook hiervoor heeft LOCK&LOCK speciale vershoudoplossingen!

Volg ons

Instagram

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting

Menu