mealprep-recept-crumble

Meal prep recept | Rabarber-aardbeien crumble

Op moederdag verwen je je moeder met deze heerlijke crumble van rabarber en aardbeien. Niet alleen is ie heerlijk voor bij de koffie, ook als nagerecht is dit een verrukkelijk gerecht. Bereid het fruit en het deeg apart van elkaar de dag ervoor en bewaar afgesloten in de koelkast. Verveel op de ochtend zelf de crumble over het fruit in de ovenschaal en bak af. Het recept is van Philippine van der Goes van de blog “Liefde voor Lekkers“. Fijne Moederdag!

MEAL PREP RECEPT: RABARBER-AARDBEIEN CRUMBLE

4 personen

Ingrediënten

  • 300 gr rabarber
  • 150 gr aardbeien
  • 1 tl maïzena
  • 100 gr kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 55 gr bloem
  • 25 gr bijna fijngemalen hazelnoten
  • 30 gr koude boter, in klontjes
  • 60 gr crème fraîche

Extra nodig: ovenschaal met deksel 1.0 liter

MEAL PREPPEN:

Het fruit

  1. Snij de rabarber in stukken van ongeveer 1 cm en halveer de aardbeien.
  2. Meng de rabarber, aardbeien, vanillesuiker, 60 gram kristalsuiker en maïzena door elkaar en schep in de ovenschaal. Druk licht aan met de bolle kant van een lepel. Doe de deksel van de ovenschaal erop en bewaar in de koelkast.

Het kruimeldeeg

  1. Kneed voor het kruimeldeeg de resterende suiker, bloem, hazelnoten en boter samen tot een kruimelige deeg met je vingertoppen.
  2. Bewaar dit in een vershoudbakje.

Tip: Ook lekker, vervang 1/3 van de bloem door havermout voor een extra krokante topping.

BEWAREN:

De crumble kun je één dag van tevoren maken. Bewaar het fruit en het kruimeldeeg los van elkaar in de koelkast.

BEREIDEN:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Strooi het kruimeldeeg gelijkmatig over het fruit.
  3. Bak de crumble 30 minuten in het midden van de oven op 180°C goudbruin.
  4. Laat 10 minuten afkoelen en serveer met de crème fraîche.

LOCK&LOCK OVENSCHALEN MET DEKSEL

De glazen ovenschalen met handige deksel van Lock&Lock zijn gemaakt van zeer sterk Borosilicaatglas. Dankzij de vierzijdige sluiting kun je je lasagne, quiches en anderen (oven)gerechten luchtdicht en reukloos bewaren, zelfs in de vriezer! Onmisbaar voor het meal preppen: van tevoren bereiden en op het moment suprême zo de oven in. Makkelijker kan niet!

Instagram

Wist je dat de schillen van witte asperges heel geschikt zijn om een lekkere aspergesoep of -saus mee te maken? Gooi ze dus niet weg!

💡 Bewaar de schillen in een vershoudbakje in de koelkast (1 tot 2 dagen) of vries ze in en maak er wanneer het jou uitkomt een lekkere soep of saus van. Zo hoef je geen enkel stukje van die heerlijke asperges te verspillen!✨

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #samentegenverspilling #weggooieniszonde #duurzaam #duurzaamheid #duurzaameten #toogoodtogonl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #gezondenlekker #nofoodwaste #zerowaste #wastewarrior #eatsmarter #helpinghand
...

💡Asperge liefhebbers opgelet💡

Het aspergeseizoen is weer begonnen! 🎉 Witte en groene asperges liggen weer vers in de schappen dus tijd om te genieten van deze heerlijke lentegroente. Maar wat als je iets te enthousiast bent geweest en een paar asperges overhoudt?

👉 Witte asperges (ongeschild) kan je 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Wikkel de asperges in een vochtige theedoek zodra je thuiskomt en leg ze in de koelkast. Dankzij de theedoek blijven de asperges stevig en knapperig.

👉 Groene en paarse asperges bewaar je in een open plastic zak in de koelkast. Dan blijven ze ook 2 tot 3 dagen goed.

👉 Ook gekookte asperges bewaar je het beste in de koelkast. Bewaar ze in het kookvocht in een vershoudbakje, op die manier blijven ze nog 1 dag goed.

Meer tips voor het bewaren van asperges vind je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #groeneasperges #watetenwevandaag #lekker #genieten #bewaren #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaam #duurzaamheid #toogoodtogo #asparagus #asparagusseason #whiteasparagus #greenasparagus #nofoodwaste #helpinghand #eatsmarter
...

Op en top Nederlands: kaas!🧀 Lekkere plakjes voor op brood of blokjes bij de borrel. Zo`n stuk kaas is heerlijk, maar het op de juiste manier bewaren kan wel eens lastig zijn.🤔 Geen zorgen, wij geven je tips over hoe je kaas het beste kan bewaren:

🧑‍🌾 Bewaar de kaas in vetvrij kaaspapier.
Koop je kaas bij de boer? Dan krijg je hoogstwaarschijnlijk wat vetvrij kaaspapier mee. In de supermarkten bieden ze dit meestal ook gratis aan.

👉 Bewaar de kaas (met papier) in een bewaardoos.
In onze kaasdoos kan je de kaas luchtdicht bewaren. Door de perfecte sluiting blijft de kaas langer vers. En door het vochtrooster dat in de kaasdoos zit, ligt de kaas niet in het vocht en kan je het beter bewaren. Bovendien neemt de bewaardoos geen luchtjes aan, ideaal dus om kaas in te bewaren.

❄ Bewaar in de groentelade van je koelkast
Hier is de temperatuur minder laag en dat is beter voor de kaas. Kaas kan het beste bewaard worden bij een temperatuur van 5 tot 8 graden. Bewaar je de kaas bij een te hoge temperatuur dan gaat hij sneller rijpen. Een te lage temperatuur? Dan zal de smaak flink achteruitgaan.

⏱ Harde kaas (zoals Edammer) blijft na openen ongeveer 4 weken goed. Van half harde kaas (zoals Goudse kaas) is de houdbaarheid na het aansnijden nog ongeveer 2 weken.

Geniet van kaas op z`n best!🧀✨ Meer tips voor het bewaren van kaas? Die lees je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locklocknl #locknlock #kaas #lekker #genieten #bewaren #lunchen #ontbijt #ontbijtje #watetenwevandaag #eetsmakelijk #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaamheid #duurzaam #toogoodtogo #cheeselovers #goudacheese #nofoodwaste
...