Op moederdag verwen je je moeder met deze heerlijke crumble van rabarber en aardbeien. Niet alleen is ie heerlijk voor bij de koffie, ook als nagerecht is dit een verrukkelijk gerecht. Bereid het fruit en het deeg apart van elkaar de dag ervoor en bewaar afgesloten in de koelkast. Verveel op de ochtend zelf de crumble over het fruit in de ovenschaal en bak af. Het recept is van Philippine van der Goes van de blog “Liefde voor Lekkers“. Fijne Moederdag!
MEAL PREP RECEPT: RABARBER-AARDBEIEN CRUMBLE
4 personen
Ingrediรซnten
- 300 gr rabarber
- 150 gr aardbeien
- 1 tl maรฏzena
- 100 gr kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 55 gr bloem
- 25 gr bijna fijngemalen hazelnoten
- 30 gr koude boter, in klontjes
- 60 gr crรจme fraรฎche
Extra nodig: ovenschaal met deksel 1.0 liter
MEAL PREPPEN:
Het fruit
- Snij de rabarber in stukken van ongeveer 1 cm en halveer de aardbeien.
- Meng de rabarber, aardbeien, vanillesuiker, 60 gram kristalsuiker en maรฏzena door elkaar en schep in de ovenschaal. Druk licht aan met de bolle kant van een lepel. Doe de deksel van de ovenschaal erop en bewaar in de koelkast.
Het kruimeldeeg
- Kneed voor het kruimeldeeg de resterende suiker, bloem, hazelnoten en boter samen tot een kruimelige deeg met je vingertoppen.
- Bewaar dit in een vershoudbakje.
Tip: Ook lekker, vervang 1/3 van de bloem door havermout voor een extra krokante topping.
BEWAREN:
De crumble kun je รฉรฉn dag van tevoren maken. Bewaar het fruit en het kruimeldeeg los van elkaar in de koelkast.
BEREIDEN:
- Verwarm de oven voor op 180ยฐC.
- Strooi het kruimeldeeg gelijkmatig over het fruit.
- Bak de crumble 30 minuten in het midden van de oven op 180ยฐC goudbruin.
- Laat 10 minuten afkoelen en serveer met de crรจme fraรฎche.
LOCK&LOCK OVENSCHALEN MET DEKSEL
De glazen ovenschalen met handige deksel van Lock&Lock zijn gemaakt van zeer sterk Borosilicaatglas. Dankzij de vierzijdige sluiting kun je je lasagne, quiches en anderen (oven)gerechten luchtdicht en reukloos bewaren, zelfs in de vriezer! Onmisbaar voor het meal preppen: van tevoren bereiden en op het moment suprรชme zo de oven in. Makkelijker kan niet!