mealprep-recept-lamsrack

BBQ recept | Lamsrack met rozemarijnrub

Een mooi en lekker stukje vlees voor op de BBQ: lamsrack met rozemarijn rub. Voor de echte fijnproevers! En het handige aan dit BBQ recept is dat je het al eerder van te voren kan maken. Hierdoor kan de marinade goed intrekken, wat zorgt voor de lekkerste smaak! Het recept is bedacht door Philippine van der Goes, bekend van haar blog “Liefde voor Lekkers“.

BBQ recept voor 4 personen

IngrediΓ«nten

  • 1 el gedroogde rozemarijn
  • 1 el gedroogde tijm
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 el grof zeezout
  • 3-4 el olijfolie
  • 8 lamsracks

VOORBEREIDING:

  1. Meng voor de rub de rozemarijn, tijm, basterdsuiker, knoflookpoeder en zeezout in een kom.
  2. Besmeer de lamsrack met de olijfolie aan beide zijden en bestrooi rijkelijk met de rub. Zorg dat het goed is verdeeld over het vlees

Tip: Nog wat rub over? Bewaar afgesloten in een klein vershoudbakje. Ook heel lekker bij rundvlees of kip.

MARINEREN:

Laat minimaal 2 uur, afgedekt in een vershoudbakje, marineren in de koelkast. Je kunt het bakje af en toe omdraaien zodat de marinade goed over het vlees verdeeld wordt.

GRILLEN:

Grill de lamsrack 2-3 minuten per kant op de BBQ, afhankelijk van de dikte. Het vlees mag aan de binnenkant nog een beetje rosΓ© zijn.

OOK LEKKER VOOR BIJ DE BBQ:


LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES

Voor een goed voorbereide BBQ heb je een voorraad goede, luchtdichte vershoudbakjes nodig. De vershoudbakjes van Lock&Lock zijn ideaal om het vlees, de vis en/of de groenten te marineren voor de lekkerste smaken! Snijd alles, doe de marinade erbij en zet in de koelkast. Omscheppen hoeft niet, draai gewoon af en toe het bakje om!

Instagram