gemarineerde-kipsate

Meal prep recept | Gemarineerde kipsaté

Gemarineerde kipsaté is een perfect recept om van te voren te preppen. Hoe langer je de kipdijfilet namelijk marineert, hoe intenser de smaak. En marineren met de vershoudbakjes van Lock&Lock is simpel: snijd het vlees in stukjes, doe de (zelfgemaakte) marinade erbij en zet in de koelkast. Omscheppen hoeft niet: draai gewoon af en toe het bakje om. Schudden mag ook, de bakjes zijn 100% lekvrij!

MEAL PREP RECEPT GEMARINEERDE KIPSATÉ

~ 8 saté stokjes

Ingrediënten

 • 400 gr kipdijfilet
 • een halve ui
 • 1 teentje knoflook
 • 1 cm gember
 • 1 tl kerriepoeder
 • 4 el sojasaus
 • 1 el olie
 • 1 el citroensap
 • peper en zout

MEAL PREPPEN:

 1. Snijd de kipdijfilet in even grote stukjes
 2. Snipper de ui en pers het teentje knoflook
 3. Rasp de gember
 4. Marineer de kipdijfilet met de ui, knoflook, gember, kerriepoeder, sojasaus, olie en citroensap. Breng op smaak met zout en peper.

BEWAREN:

Bewaar de gemarineerde kipdijfilet stukjes in een vershoudbakje. Zet in de koelkast en draai het bakje af en toe om of schud door elkaar. Laat de kipfilet minimaal 1 uur, maar het liefst langer, in de marinade. De gemarineerde kipfilet kan je op deze manier maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren.

BEREIDEN:

 1. Haal het vershoudbakje uit de koelkast en zet op tafel.
 2. Grillen op de gourmetplaat.

LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES

Afhankelijk van wat je gaat preppen, heb je een voorraad goede, luchtdichte vershoudbakjes nodig. Liefst soortgelijke bakjes zodat je ze in de (koel)kast of vriezer makkelijk kunt stapelen. Investeer eenmalig in kwaliteit, het gaat je veel plezier en gemak opleveren! De vershoudbakjes van Lock&Lock zijn luchtdicht waardoor de inhoud echt langer vers blijft! Wel zo handig als je gaat meal preppen. Bovendien lekken ze niet zodat je de bakjes ook op de zijkant kunt zetten, mocht je even geen plaats meer hebben in je koelkast.

Instagram

Start je dag goed met aardbeien!🍓 Of je ze nu op een beschuitje doet, door de yoghurt mengt of combineert met havermout, aardbeien maken je ontbijt compleet.

Probeer deze heerlijke havermoutrepen met aardbei of zomerse havermout zonder toegevoegde suikers van het @diabetesfonds.

Geen tijd om thuis te ontbijten? Neem het lekvrij mee in een van onze snackdoosjes of yoghurtbekers!

👉 Ga naar de link in bio voor de recepten

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #nationalesuikerchallenge #mindersuiker #gezondevoeding #gezonderecepten #gezondleven #gezondeleefstijl #suikervrij #gezondelevensstijl #gezonderleven #ontbijt #ontbijtje #ontbijten #ontbijtinspiratie #ontbijtrecept #aardbeien #hollandseaardbeien #verseaardbeien #watetenwevandaag #smakelijketen #lekkereten #eetsmakelijk #omnomnom #mealprep #mealprepping
...

4 0