gemarineerde-kipsate
Mealpreppen

Mealprep recept | Gemarineerde kipsaté

Gemarineerde kipsaté is een perfect recept om van te voren te preppen. Hoe langer je de kipdijfilet namelijk marineert, hoe intenser de smaak. En marineren met de vershoudbakjes van LOCK&LOCK is simpel: snijd het vlees in stukjes, doe de (zelfgemaakte) marinade erbij en zet in de koelkast. Omscheppen hoeft niet: draai gewoon af en toe het bakje om. Schudden mag ook, de bakjes zijn 100% lekvrij!

MEALPREP RECEPT GEMARINEERDE KIPSATÉ

~ 8 saté stokjes

Ingrediënten

  • 400 gr kipdijfilet
  • een halve ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 tl kerriepoeder
  • 4 el sojasaus
  • 1 el olie
  • 1 el citroensap
  • peper en zout

MEALPREPPEN:

  1. Snijd de kipdijfilet in even grote stukjes
  2. Snipper de ui en pers het teentje knoflook
  3. Rasp de gember
  4. Marineer de kipdijfilet met de ui, knoflook, gember, kerriepoeder, sojasaus, olie en citroensap. Breng op smaak met zout en peper.

BEWAREN:

Bewaar de gemarineerde kipdijfilet stukjes in een vershoudbakje. Zet in de koelkast en draai het bakje af en toe om of schud door elkaar. Laat de kipfilet minimaal 1 uur, maar het liefst langer, in de marinade. De gemarineerde kipfilet kan je op deze manier maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren.

BEREIDEN:

  1. Haal het vershoudbakje uit de koelkast en zet op tafel.
  2. Grillen op de gourmetplaat!

LOCK&LOCK MODULAR VERSHOUDBAKJES

De Modular vershoudbakjes zijn met oog voor design ontworpen! Dankzij de opstaande dekselrand kun je deze stoere vershoudbakjes makkelijk stapelen en pakken zónder dat ze van elkaar schuiven. Gemaakt van luxe Tritan™ (Copolyester), dus transparant en mooi rond afgewerkt, bedoeld om zo op tafel te zetten! BPA-vrij en geschikt voor magnetron, diepvries en vaatwasser.

IN DEZE POST

Volg ons

Instagram

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting

Menu