Op zoek naar een lekker BBQ recept? Maak deze pittige garnalen met citroen! Deze lekkere spiesjes kan je goed van tevoren klaarmaken en marineren, dat zorgt voor de lekkerste smaak. Het recept is bedacht door Philippine van der Goes, bekend van haar blog “Liefde voor Lekkers“.
BBQ recept voor 4 personen
Ingrediënten
- 1 rode chilipeper
- 1 citroen
- 1 teen knoflook
- 12 grote garnalen
- 2 el olijfolie
- peper en zout
- Extra nodig: satéprikkers
VOORBEREIDING:
- Snijd de rode chilipeper in dunne ringen tot je bij de zaadjes komt. Snijd nu de peper in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de rest van het vruchtvlees in dunne halve maantjes. Snijd de citroen in dunne partjes en pers de knoflook uit.
- Meng voor de marinade de rode peper en knoflook met de olijfolie, en breng op smaak met peper en zout.
- Rijg 3 garnalen steeds met een partje citroen ertussen op een satéprikker. Besmeer de garnalen met de marinade.
MARINEREN:
Laat minimaal 2 uur, afgedekt in een vershoudbakje, marineren in de koelkast. Je kunt het bakje af en toe omdraaien zodat de marinade goed over de garnalen verdeeld wordt.
GRILLEN:
Grill de garnalen 1-2 minuten per kant op de BBQ, afhankelijk van de grootte. Garnalen die roze van kleur zijn wanneer je ze koopt, zijn voorgekookt en hoeven minder lang op de BBQ dan grijze, ongekookte garnalen.
Lekker met wat fijngehakte peterselie erbij!
OOK LEKKER VOOR BIJ DE BBQ:
LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES
Voor een goed voorbereide BBQ heb je een voorraad goede, luchtdichte vershoudbakjes nodig. De vershoudbakjes van LOCK&LOCK zijn ideaal om het vlees, de vis en/of de groenten te marineren voor de lekkerste smaken! Snijd alles, doe de marinade erbij en zet in de koelkast. Omscheppen hoeft niet, draai gewoon af en toe het bakje om!