mealprep-recept-wildzwijnstoof

Actie: 35% korting op de salade lunchboxen! Shop >

Mealprep recept | Wildzwijnstoof met port

Tijdens kerst is natuurlijk niks leuker dan gezellig met vrienden en familie zijn. Het is dan minder leuk als jij de hele avond in de keuken moet staan om het kerstdiner te maken. Dat kan ook anders! Koken voor kerst wordt namelijk een stuk makkelijker als je je voorbereid. Maak bijvoorbeeld deze wildzwijnstoof met port die je volledig kunt preppen zodat je het met kerst alleen nog hoeft op te warmen. Zo staat je hoofdgerecht binnen no-time op tafel!

MEALPREP RECEPT: WILDZWIJNSTOOF MET PORT

Hoofdgrecht
4 personen

Ingrediënten

 • 750 g wildzwijnpoulet
 • 1 ui
 • 1 takje verse tijm
 • 20 g boter
 • 1 el fijne mosterd
 • 150 ml rode port
 • 300 ml wildfond

Extra nodig

MEALPREPPEN:

 1. Laat de wildzwijnpoulet op kamertemperatuur komen en bestrooi met peper en zout. Snipper de ui fijn en ris de blaadjes van het takje tijm.
 2. Verhit de boter in een stoofpan en bak het vlees, in delen, rondom mooi bruin. Haal uit de pan.
 3. Bak de ui in enkele minuten glazig in het bakvet in dezelfde stoofpan. Voeg het vlees toe samen met de tijm, mosterd, port en wildfond. Vul eventueel aan met een beetje water zodat het vlees net onderstaat.
 4. Doe de deksel op de pan en stoof het vlees 3-4 uur op laag vuur gaar. Haal daarna de deksel van de pan en laat het vocht verdampen tot je een dikke saus hebt.
 5. Schenk de wildzwijnstoof in een vershouddoos en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

BEWAREN:

Bewaar de vershouddoos met wildzwijnstoof in de koelkast.

BEREIDEN:

Verwarm de wildzwijnstoof, afgedekt, in de braadpan op laag vuur. Verwijder vlak voor serveren eventueel het takje tijm.

TIP:

Gebruik het liefst vlees van wildzwijnen die echt in het wild hebben geleefd. Dit vlees heeft de meeste smaak. Je kunt het vlees ook goed vervangen door rundvlees, zoals sucadelappen

MAAK HET HOOFDGERECHT COMPLEET:

MAAK HET DINER COMPLEET:


LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES

Voor het mealpreppen heb je een voorraad goede, luchtdichte vershoudbakjes nodig. De vershoudbakjes van LOCK&LOCK zijn luchtdicht waardoor de inhoud echt langer vers blijft! Wel zo handig als je gaat mealpreppen. Bovendien lekken ze niet zodat je de bakjes ook op de zijkant kunt zetten, mocht je even geen plaats meer hebben in je koelkast. Bovendien zijn de bakjes geschikt voor in de magnetron, diepvries en vaatwasser! 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting

Volg ons

Instagram
Menu