Tijdens kerst is natuurlijk niks leuker dan gezellig met vrienden en familie zijn. Het is dan minder leuk als jij de hele avond in de keuken moet staan om het kerstdiner te maken. Dat kan ook anders! Koken voor kerst wordt namelijk een stuk makkelijker als je je voorbereid. Maak bijvoorbeeld als bijgerecht deze stoofpeertjes die je volledig kunt preppen zodat je het met kerst alleen nog hoeft op te warmen!
MEAL PREP RECEPT: STOOFPEERTJES
Bijgerecht
4 personen
IngrediΓ«nten
- 1 kg stoofperen
- 250 ml bessensap
- 80 g rietsuiker
- 2 kaneelstokjes
Extra nodig
MEAL PREPPEN:
- Schil de peertjes en laat de steeltjes eraan.
- Breng in een pan het bessensap met de suiker aan de kook, laat al roerend de suiker oplossen.
- Leg de peertjes in het kokende sap en leg de kaneelstokjes ertussen. Kook de peertjes met deksel in 45-60 minuten zachtjes gaar.
- Schep de stoofpeertjes voorzichtig in een vershoudbak en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
BEWAREN:
Bewaar de vershoudbak met stoofpeertjes in de koelkast.
BEREIDEN:
Stoofpeertjes zijn heerlijk om zo te eten. Mocht je ze liever warm willen serveren, verwarm ze dan in een pan, afgedekt, op laag vuur.
MAAK HET HOOFDGERECHT COMPLEET:
- Wildzwijnstoof met port
- Grove knolselderij-aardappelpuree
- Stoofpeertjes
- Spruitjes
MAAK HET DINER COMPLEET:
- Voorgerecht: Salade van gerookte eendenborst
- Hoofdgerecht: Wildzwijnstoof met port
- Nagerecht: Tiramisu
LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES
Voor het meal preppen heb je een voorraad goede, luchtdichte vershoudbakjes nodig. DeΒ vershoudbakjes van Lock&LockΒ zijn luchtdicht waardoor de inhoud echt langer vers blijft! Wel zo handig als je gaat meal preppen. Bovendien lekken ze niet zodat je de bakjes ook op de zijkant kunt zetten, mocht je even geen plaats meer hebben in je koelkast. Bovendien zijn de bakjes geschikt voor in de magnetron, diepvries en vaatwasser!Β