Tijdens Kerst is natuurlijk niks leuker dan gezellig met vrienden en familie zijn. Het is minder leuk als jij de hele avond in de keuken moet staan om het kerstdiner te maken. Dat kan ook anders! Koken wordt namelijk een stuk makkelijker als je gaat meal preppen. Door het gerecht alvast voor te bereiden, bespaar je tijd in de keuken met Kerst waardoor je meer tijd hebt voor vrienden en familie. Inspiratie nodig? Maak bijvoorbeeld deze tiramisu als dessert!
MEAL PREP RECEPT TIRAMISU
Nagerecht
4 personen
Ingrediënten
- 1 espresso
- 3 el amaretto
- 100 g lange vingers
- 250 g mascarpone
- 2 el suiker
- 2 grote verse eieren
- 1½ el cacaopoeder
- 50 g pure chocolade
Extra nodig
- grote ovenschaal met deksel of 4 kleine ovenschaaltjes met deksel
- handmixer
- klein zeefje
MEAL PREPPEN:
- Meng de koffie met de amaretto met 2-3 el water. Doop de lange vingers in het koffiemengsel voor zo’n 3 seconden zodat ze het vocht opnemen zonder dat ze zacht worden. Leg de lange vingers in de schaal naast elkaar en bedek hiermee de bodem.
- Splits de eieren. Klop het eiwit stijf met een handmixer in een vetvrije kom. Klop daarna de mascarpone met de eidooiers en de suiker tot een gladde massa in een andere kom.
- Meng het eiwit voorzichtig door het mascarpone-mengsel tot een glad geheel. Verdeel het mascarpone-mengsel over de lange vingers en smeer met een spatel gelijkmatig uit.
- Bestrooi de tiramisu met behulp van een zeefje met de cacaopoeder. Dek de schaal af en laat minimaal 2 uur opstijven.
- Schaaf met een dunschiller krullen van de chocolade en bewaar deze in een bakje tot gebruik.
BEWAREN:
Dankzij de deksel met vierzijdige sluiting, kan je de tiramisu luchtdicht in de koelkast bewaren. Op het moment van serveren hoef je alleen de schaal(tjes) uit de koelkast te halen en je hebt meteen een leuk gepresenteerd dessert. Vanwege de rauwe eieren kan je de tiramisu niet langer dan 1 dag in de koelkast bewaren. De chocoladekrullen bewaar je in een bakje apart.
BEREIDEN:
Verdeel de chocoladekrullen over de tiramisu en je hebt in een handomdraai een lekker dessert op tafel!
Tip: maak een kindvriendelijke versie door de koffie en amaretto te vervangen door 4 el vocht van amarenakersen. Lekker om ook 8 fijngehakte kersen door het mascarpone-mengsel te roeren en de kindertiramisu met een kersje te versieren.
MAAK HET DINER COMPLEET:
- Voorgerecht: Salade van gerookte eendenborst
- Hoofdgerecht: Wildzwijnstoof met port
- Nagerecht: Tiramisu
LOCK&LOCK OVENSCHALEN MET DEKSEL
De glazen ovenschalen met handige deksel van Lock&Lock zijn gemaakt van zeer sterk Borosilicaatglas. Dankzij de vierzijdige sluiting kun je je lasagnes, quiches en andere (oven)gerechten luchtdicht en reukloos bewaren, zelfs in de vriezer! Onmisbaar voor het meal preppen: van tevoren bereiden en op het moment suprême zó de oven in. Makkelijker kan niet!