mealprep-recept-tiramisu

Meal prep recept | Tiramisu

Tijdens Kerst is natuurlijk niks leuker dan gezellig met vrienden en familie zijn. Het is minder leuk als jij de hele avond in de keuken moet staan om het kerstdiner te maken. Dat kan ook anders! Koken wordt namelijk een stuk makkelijker als je gaat meal preppen. Door het gerecht alvast voor te bereiden, bespaar je tijd in de keuken met Kerst waardoor je meer tijd hebt voor vrienden en familie. Inspiratie nodig? Maak bijvoorbeeld deze tiramisu als dessert!

MEAL PREP RECEPT TIRAMISU

Nagerecht
4 personen

IngrediΓ«nten

  • 1 espresso
  • 3 el amaretto
  • 100 g lange vingers
  • 250 g mascarpone
  • 2 el suiker
  • 2 grote verse eieren
  • 1Β½ el cacaopoeder
  • 50 g pure chocolade

Extra nodig

MEAL PREPPEN:

  1. Meng de koffie met de amaretto met 2-3 el water. Doop de lange vingers in het koffiemengsel voor zo’n 3 seconden zodat ze het vocht opnemen zonder dat ze zacht worden. Leg de lange vingers in de schaal naast elkaar en bedek hiermee de bodem.
  2. Splits de eieren. Klop het eiwit stijf met een handmixer in een vetvrije kom. Klop daarna de mascarpone met de eidooiers en de suiker tot een gladde massa in een andere kom.
  3. Meng het eiwit voorzichtig door het mascarpone-mengsel tot een glad geheel. Verdeel het mascarpone-mengsel over de lange vingers en smeer met een spatel gelijkmatig uit.
  4. Bestrooi de tiramisu met behulp van een zeefje met de cacaopoeder. Dek de schaal af en laat minimaal 2 uur opstijven.
  5. Schaaf met een dunschiller krullen van de chocolade en bewaar deze in een bakje tot gebruik.

BEWAREN:

Dankzij de deksel met vierzijdige sluiting, kan je de tiramisu luchtdicht in de koelkast bewaren. Op het moment van serveren hoef je alleen de schaal(tjes) uit de koelkast te halen en je hebt meteen een leuk gepresenteerd dessert. Vanwege de rauwe eieren kan je de tiramisu niet langer dan 1 dag in de koelkast bewaren. De chocoladekrullen bewaar je in een bakje apart.

BEREIDEN:

Verdeel de chocoladekrullen over de tiramisu en je hebt in een handomdraai een lekker dessert op tafel!

Tip: maak een kindvriendelijke versie door de koffie en amaretto te vervangen door 4 el vocht van amarenakersen. Lekker om ook 8 fijngehakte kersen door het mascarpone-mengsel te roeren en de kindertiramisu met een kersje te versieren.

MAAK HET DINER COMPLEET:


LOCK&LOCK OVENSCHALEN MET DEKSEL

DeΒ glazen ovenschalen met handige deksel van Lock&Lock zijn gemaakt van zeer sterk Borosilicaatglas. Dankzij de vierzijdige sluiting kun je je lasagnes, quiches en andere (oven)gerechten luchtdicht en reukloos bewaren, zelfs in de vriezer! Onmisbaar voor het meal preppen: van tevoren bereiden en op het moment suprΓͺme zΓ³ de oven in. Makkelijker kan niet!Β 

Instagram

Wist je dat de schillen van witte asperges heel geschikt zijn om een lekkere aspergesoep of -saus mee te maken? Gooi ze dus niet weg!

πŸ’‘ Bewaar de schillen in een vershoudbakje in de koelkast (1 tot 2 dagen) of vries ze in en maak er wanneer het jou uitkomt een lekkere soep of saus van. Zo hoef je geen enkel stukje van die heerlijke asperges te verspillen!✨

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #samentegenverspilling #weggooieniszonde #duurzaam #duurzaamheid #duurzaameten #toogoodtogonl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #gezondenlekker #nofoodwaste #zerowaste #wastewarrior #eatsmarter #helpinghand
...

πŸ’‘Asperge liefhebbers opgeletπŸ’‘

Het aspergeseizoen is weer begonnen! πŸŽ‰ Witte en groene asperges liggen weer vers in de schappen dus tijd om te genieten van deze heerlijke lentegroente. Maar wat als je iets te enthousiast bent geweest en een paar asperges overhoudt?

πŸ‘‰ Witte asperges (ongeschild) kan je 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Wikkel de asperges in een vochtige theedoek zodra je thuiskomt en leg ze in de koelkast. Dankzij de theedoek blijven de asperges stevig en knapperig.

πŸ‘‰ Groene en paarse asperges bewaar je in een open plastic zak in de koelkast. Dan blijven ze ook 2 tot 3 dagen goed.

πŸ‘‰ Ook gekookte asperges bewaar je het beste in de koelkast. Bewaar ze in het kookvocht in een vershoudbakje, op die manier blijven ze nog 1 dag goed.

Meer tips voor het bewaren van asperges vind je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #groeneasperges #watetenwevandaag #lekker #genieten #bewaren #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaam #duurzaamheid #toogoodtogo #asparagus #asparagusseason #whiteasparagus #greenasparagus #nofoodwaste #helpinghand #eatsmarter
...

Op en top Nederlands: kaas!πŸ§€ Lekkere plakjes voor op brood of blokjes bij de borrel. Zo`n stuk kaas is heerlijk, maar het op de juiste manier bewaren kan wel eens lastig zijn.πŸ€” Geen zorgen, wij geven je tips over hoe je kaas het beste kan bewaren:

πŸ§‘β€πŸŒΎ Bewaar de kaas in vetvrij kaaspapier.
Koop je kaas bij de boer? Dan krijg je hoogstwaarschijnlijk wat vetvrij kaaspapier mee. In de supermarkten bieden ze dit meestal ook gratis aan.

πŸ‘‰ Bewaar de kaas (met papier) in een bewaardoos.
In onze kaasdoos kan je de kaas luchtdicht bewaren. Door de perfecte sluiting blijft de kaas langer vers. En door het vochtrooster dat in de kaasdoos zit, ligt de kaas niet in het vocht en kan je het beter bewaren. Bovendien neemt de bewaardoos geen luchtjes aan, ideaal dus om kaas in te bewaren.

❄ Bewaar in de groentelade van je koelkast
Hier is de temperatuur minder laag en dat is beter voor de kaas. Kaas kan het beste bewaard worden bij een temperatuur van 5 tot 8 graden. Bewaar je de kaas bij een te hoge temperatuur dan gaat hij sneller rijpen. Een te lage temperatuur? Dan zal de smaak flink achteruitgaan.

⏱ Harde kaas (zoals Edammer) blijft na openen ongeveer 4 weken goed. Van half harde kaas (zoals Goudse kaas) is de houdbaarheid na het aansnijden nog ongeveer 2 weken.

Geniet van kaas op z`n best!πŸ§€βœ¨ Meer tips voor het bewaren van kaas? Die lees je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locklocknl #locknlock #kaas #lekker #genieten #bewaren #lunchen #ontbijt #ontbijtje #watetenwevandaag #eetsmakelijk #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaamheid #duurzaam #toogoodtogo #cheeselovers #goudacheese #nofoodwaste
...