gezonde-lunch-meenemen

Gezonde lunch meenemen: zo maak je het jezelf makkelijk!

Een goede en gezonde lunch is belangrijk! Het maakt je scherper, productiever en het verlaagt je stressniveau op werk. Maar iedere dag dezelfde bruine boterham gaat ook vervelen. Toe aan iets nieuws, lekkers en gezonds? Met deze gezonde lunch tips die weinig tijd kosten en je ook nog kan meenemen, maak je het jezelf makkelijk!

GEZONDE LUNCH INSPIRATIE

Salade

Met een salade als lunch kan je eindeloos variëren met verschillende ingrediënten. Maak bijvoorbeeld een van deze 3 lekkere lunchsalades om mee te nemen. En om het jezelf nog makkelijker te maken kan je het de avond van te voren alvast klaarmaken in de alles-in-één salade lunchbox. Onderin doe je de salade als basis, de dressing in het speciale bakje en de toppings apart in de tray. ‘s Ochtends pak je je lunchbox uit de koelkast en neem je ‘m lekvrij mee in je tas!

Soep

Heb je liever een warme maaltijd voor de lunch? Ga dan voor soep! Gezond, lekker en makkelijk te maken. Maak in het weekend een grote pan soep en verdeel in verschillende porties, dan kan je de soep makkelijk bewaren. Maak bijvoorbeeld een van deze 3 soeprecepten. Wil je de soep warm meenemen? Dat kan in de thermos lunchbox, daarin blijft het tot 6 uur warm. Tip: je kunt de thermos lunchbox ook laten graveren met naam of leuke quote.

Yoghurt

Yoghurt bevat veel goede voedingsstoffen zoals eiwit en vezels. Daardoor is yoghurt perfect voor een evenwichtige en voedzame lunch. Ook yoghurt kun je met verschillende gezonde toppings combineren! Denk bijvoorbeeld aan vers fruit, noten of zaden, muesli, havermout, granola en/of pindakaas. En je neemt je lunch lekvrij mee in de yoghurt beker to go! Yoghurt in het ene bakje en bijv. de muesli in de andere zodat het knapperig blijft. Draai op elkaar tot één geheel en je neemt ‘m lekvrij mee in je tas.

Wraps

Vervang je boterham eens voor een lekkere wrap! Net zo makkelijk klaar te maken maar toch net even iets anders. Bovendien kan je eindeloos variëren door er elke keer iets anders in te rollen. Maak bijvoorbeeld kalkoen wraps met avocado of ga voor een vegetarische variant met hummus en (gegrilde) groenten. Vervolgens neem je ze mee in een luchtdichte lunchbox, dan zijn ze tijdens lunchtijd nog steeds vers!

Leftovers

Gisteravond een heerlijk avondmaal gekookt, maar was het net iets teveel? Of heb je nog wat restjes groente in de koelkast liggen? Gooi de restjes niet weg maar bewaar ze voor een heerlijke lunch. Dan ben je milieubewust bezig én het bespaart tijd omdat je ‘s ochtends niks hoeft klaar te maken. Ideaal!

GEZONDE LUNCH MEENEMEN IN DE LUNCHBOXEN VAN LOCK&LOCK

Met deze lunchboxen, snackdoosjes en drinkflessen van Lock&Lock ben je helemaal klaar voor werk of school. Alles is 100% lekvrij, dus geen zorgen over een natte tas. En door de luchtdichte afsluiting heb je tijdens lunchtijd nog steeds een verse boterham, salade, soep etc. Combineer minimaal 3 producten en krijg 10% korting!

Instagram

Wist je dat de schillen van witte asperges heel geschikt zijn om een lekkere aspergesoep of -saus mee te maken? Gooi ze dus niet weg!

💡 Bewaar de schillen in een vershoudbakje in de koelkast (1 tot 2 dagen) of vries ze in en maak er wanneer het jou uitkomt een lekkere soep of saus van. Zo hoef je geen enkel stukje van die heerlijke asperges te verspillen!✨

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #samentegenverspilling #weggooieniszonde #duurzaam #duurzaamheid #duurzaameten #toogoodtogonl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #gezondenlekker #nofoodwaste #zerowaste #wastewarrior #eatsmarter #helpinghand
...

💡Asperge liefhebbers opgelet💡

Het aspergeseizoen is weer begonnen! 🎉 Witte en groene asperges liggen weer vers in de schappen dus tijd om te genieten van deze heerlijke lentegroente. Maar wat als je iets te enthousiast bent geweest en een paar asperges overhoudt?

👉 Witte asperges (ongeschild) kan je 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Wikkel de asperges in een vochtige theedoek zodra je thuiskomt en leg ze in de koelkast. Dankzij de theedoek blijven de asperges stevig en knapperig.

👉 Groene en paarse asperges bewaar je in een open plastic zak in de koelkast. Dan blijven ze ook 2 tot 3 dagen goed.

👉 Ook gekookte asperges bewaar je het beste in de koelkast. Bewaar ze in het kookvocht in een vershoudbakje, op die manier blijven ze nog 1 dag goed.

Meer tips voor het bewaren van asperges vind je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #groeneasperges #watetenwevandaag #lekker #genieten #bewaren #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaam #duurzaamheid #toogoodtogo #asparagus #asparagusseason #whiteasparagus #greenasparagus #nofoodwaste #helpinghand #eatsmarter
...

Op en top Nederlands: kaas!🧀 Lekkere plakjes voor op brood of blokjes bij de borrel. Zo`n stuk kaas is heerlijk, maar het op de juiste manier bewaren kan wel eens lastig zijn.🤔 Geen zorgen, wij geven je tips over hoe je kaas het beste kan bewaren:

🧑‍🌾 Bewaar de kaas in vetvrij kaaspapier.
Koop je kaas bij de boer? Dan krijg je hoogstwaarschijnlijk wat vetvrij kaaspapier mee. In de supermarkten bieden ze dit meestal ook gratis aan.

👉 Bewaar de kaas (met papier) in een bewaardoos.
In onze kaasdoos kan je de kaas luchtdicht bewaren. Door de perfecte sluiting blijft de kaas langer vers. En door het vochtrooster dat in de kaasdoos zit, ligt de kaas niet in het vocht en kan je het beter bewaren. Bovendien neemt de bewaardoos geen luchtjes aan, ideaal dus om kaas in te bewaren.

❄ Bewaar in de groentelade van je koelkast
Hier is de temperatuur minder laag en dat is beter voor de kaas. Kaas kan het beste bewaard worden bij een temperatuur van 5 tot 8 graden. Bewaar je de kaas bij een te hoge temperatuur dan gaat hij sneller rijpen. Een te lage temperatuur? Dan zal de smaak flink achteruitgaan.

⏱ Harde kaas (zoals Edammer) blijft na openen ongeveer 4 weken goed. Van half harde kaas (zoals Goudse kaas) is de houdbaarheid na het aansnijden nog ongeveer 2 weken.

Geniet van kaas op z`n best!🧀✨ Meer tips voor het bewaren van kaas? Die lees je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locklocknl #locknlock #kaas #lekker #genieten #bewaren #lunchen #ontbijt #ontbijtje #watetenwevandaag #eetsmakelijk #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaamheid #duurzaam #toogoodtogo #cheeselovers #goudacheese #nofoodwaste
...