soep-bewaren
Mealpreppen

Mealprep recept | 3x soep

Hoe lekker is het om een grote pan soep te maken en daar meerdere dagen van te kunnen eten alsof het vers gemaakt is? Verdeel de soep in verschillende porties zodat je de soep makkelijk kan bewaren. Dan staat je maaltijd ‘s avonds snel op tafel, of heb je een lekkere lunch om mee te nemen. Wil je je soep warm meenemen voor onderweg? In de thermos lunchbox neem je de soep gemakkelijk mee én blijft het tot wel 6 uur warm!

RODE LINZENSOEP MET KOKOSMELK

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1,5 liter groente bouillon
  • 300 gram gedroogde linzen
  • 1 rode peper
  • 1 blik kokosmelk
  • snufje kaneel
  • bosje koriander

MEALPREPPEN:

  1. Snijd de ui in de knoflook fijn en fruit dit kort in de pan.
  2. Voeg de gepelde tomaten toe, roer goed door.
  3. Voeg de groentebouillon en water samen toe met de linzen.
  4. Snijd de rode peper in de lengte door midden, haal de uiteinden eraf en haal de pitjes eruit. Voeg de peper in zijn totaliteit toe aan de soep en laat mee koken.
  5. Voeg de helft van het blik kokosmelk toe en laat meekoken.
  6. Laat de soep nu voor een minuut of 20 (of 30 als je het gevoel hebt dat de linzen nog niet gaar zijn) koken.
  7. Pureer de soep met een staafmixer. Pureer ook de peper mee, zodat de soep wat pittiger wordt. Als je een minder pittige soep wilt, haal je de peper eruit.
  8. Voeg nu een snuf kaneel toe en eventueel wat peper en zout om de soep op smaak te brengen.
  9. Roer de andere helft van het blik kokosmelk door de soep.
  10. Serveer de soep met verse koriander.

NOEDELSOEP MET OMELETREEPJES

Ingrediënten:

  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 gesnipperde ui
  • ½ prei in halve ringen
  • 2 el currypasta (naar smaak)
  • 1,25 liter groentebouillon
  • 200 g sugar snaps, gehalveerd in de lengte
  • ½ Chinese kool, in reepjes
  • ½ gele paprika, in reepjes
  • ½ rode paprika, in reepjes
  • 100 g brede rijst noedels
  • 1 limoen
  • 4 takjes koriander
  • 3 eieren, geklutst

MEALPREPPEN:

  1. Verhit in een grote kookpan 1 eetlepel olie. Fruit de ui samen met de prei. Voeg de currypasta toe en bak kort mee tot de geur vrij komt.
  2. Giet de bouillon erbij en voeg de sugar snaps, kool, paprika en noodles toe. Kook in 5 minuten de noodles gaar en de groenten beetgaar. De groenten moeten net onder staan in het water.
  3. Verhit ondertussen de resterende olie in een koekenpan en bak een omelet. Snijd deze in reepjes. 4. Breng de soep op smaak met sap van een halve limoen en eventueel nog met peper en zout. Schenk de soep in grote kommen, bestrooi met wat reepjes omelet en blaadjes koriander erover. Snijd de resterende limoen in plakjes en serveer bij de soep.

TOMATENSOEP MET BASILICUM

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 1 kilo trostomaten
  • 8 g verse basilicum
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 1 liter water
  • bouillonblokjes
  • 20 g pijnboompitten

MEALPREPPEN:

  1. Snipper de ui en doe de knoflook in een knoflookpers.
  2. Bak de ui en knoflook kort aan in een soeppan met een beetje olijfolie.
  3. Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze toe aan de ui en knoflook, bak 5 minuten mee.
  4. Snijd de basilicum grof, bewaar een paar blaadjes voor de garnering.
  5. Voeg nu het water, de bouillonblokjes, de gesneden basilicum en de chilipoeder toe en kook de soep 10 minuten.
  6. Bak ondertussen de pijnboompitjes lichtbruin in een droge pan.
  7. Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer.
  8. Serveer de tomatensoep met een paar blaadjes basilicum en de gebakken pijnboompitjes.

SOEP BEWAREN

Laat de soep na de bereiding snel afkoelen (zet de pan bijvoorbeeld in een bak koud water of ijs). Je kunt het vervolgens in verschillende porties in vershoudbakjes verdelen. Ga je de soep binnen enkele dagen opeten? Dan kan je de soep 2 dagen in de koelkast bewaren. Wil je het voor langere tijd bewaren, kies dan voor de vriezer. Op deze manier kan je de soep maximaal 3 maanden bewaren.
Bron: Voedingscentrum

SOEP OPWARMEN

En dan hoef je de soep alleen nog maar even op te warmen! Je kunt dit doen in de magnetron of in een pannetje.

Volg ons

Instagram

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting

Menu