Eten meenemen dagje uit

8x eten dat je makkelijk kan meenemen met een dagje uit!

Ga je een dagje uit? Dan kan het handig zijn om bijv. een lunch, snacks en drinken zelf mee te nemen. Maar wat voor eten is makkelijk om mee te nemen? En misschien nog wel belangrijker: hoe neem je dat lekvrij mee in je tas? Daar komen de bakjes en bekers van LOCK&LOCK goed van pas!

Makkelijke lunch en snack ideeΓ«n om mee te nemen

  1. Wraps: met wraps kun je eindeloos variΓ«ren. Maak bijv. deze kalkoen wraps met avocado. Of ga voor een variant met groenten, hummus en salsa. Kies jouw favoriete ingrediΓ«nten, rol op en neem mee in een vershoudbakje.
  2. Sandwiches: makkelijk en altijd goed! Maak ‘s ochtends je favoriete broodjes klaar met beleg. Ham, kaas, kipfilet, avocado en/of tomaat: kies wat jij lekker vind en neem mee in een luchtdichte lunchbox.
  3. Salade: bereid een frisse salade met ingrediΓ«nten zoals sla, tomaten, komkommer, wortelen etc. Wil je een salade die goed vult? Maak dan deze quinoa salade met frisse groente of een pasta pesto salade. Neem gemakkelijk en lekvrij mee in een salade lunchbox met tray!
  4. Fruit: gemakkelijk mee te nemen en te eten. Appels, bananen en druiven zijn populaire keuzes. Snijd alvast in stukjes en neem ze mee in luchtdichte vershoudbakjes. Of maak een dag van te voren een iets uitgebreidere fruitsalade, ook die neem je gemakkelijk mee voor onderweg.
  5. Groenten met hummus: Snijd wat groenten zoals wortels, paprika en/of komkommer en neem in een apart bakje de hummus mee om te dippen. Ideaal om mee te nemen in onze kleine yoghurt beker. Bewaar de snackgroente in het ene bakje en de hummus in de andere. Draai op elkaar tot één geheel en je neemt de beker gemakkelijk en lekvrij mee.
  6. Noten: een handvol noten is een geweldige bron van eiwitten en vetten. Kies bijvoorbeeld voor amandelen, cashewnoten of pistachenoten en neem ze gemakkelijk mee in een snackdoosje.
  7. Kaas en crackers: neem een paar soorten (blokjes) kaas en crackers mee voor een eenvoudige maar goed vullende snack. Neem mee in een snackdoosje met vakjes, dan heb je maar één bakje nodig en blijven de crackers lekker knapperig.
  8. Gedroogd fruit: bijvoorbeeld rozijnen, abrikozen en/of dadels zijn een zoete traktatie die gemakkelijk mee te nemen is.

Vershoudbakjes om het eten mee te nemen

Tijdens een dagje uit is het altijd fijn om eigen eten bij je te hebben. Maar dan zit je natuurlijk niet te wachten op een uitgedroogde boterham of een plakkerige tas. Daarvoor komen de vershoudbakjes van LOCK&LOCK goed van pas! Het vierzijdige sluitingsmechanisme in combinatie met de holle siliconenafdichting zorgt ervoor dat de vershoudbakjes 100% lucht- en waterdicht zijn. (Vloeibare) producten kunnen lekvrij bewaard en vervoerd worden Γ©n blijven dagen langer vers. Ideaal dus om mee te nemen tijdens een dagje uit.

Bekers en flessen om drinken mee te nemen

Het is natuurlijk ook belangrijk om voldoende water en/of sapjes mee te nemen om gehydrateerd te blijven. Dat neem je zonder zorgen over lekken mee in de bekers en flessen van LOCK&LOCK. En koffie of thee? Dat blijft minstens 6 tot 10 uur warm in de thermosflessen van LOCK&LOCK. Alle drinkflessen zijn 100% lekvrij, gemaakt van veilige materialen en BPA vrij.

Instagram

Wist je dat de schillen van witte asperges heel geschikt zijn om een lekkere aspergesoep of -saus mee te maken? Gooi ze dus niet weg!

πŸ’‘ Bewaar de schillen in een vershoudbakje in de koelkast (1 tot 2 dagen) of vries ze in en maak er wanneer het jou uitkomt een lekkere soep of saus van. Zo hoef je geen enkel stukje van die heerlijke asperges te verspillen!✨

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #samentegenverspilling #weggooieniszonde #duurzaam #duurzaamheid #duurzaameten #toogoodtogonl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #gezondenlekker #nofoodwaste #zerowaste #wastewarrior #eatsmarter #helpinghand
...

πŸ’‘Asperge liefhebbers opgeletπŸ’‘

Het aspergeseizoen is weer begonnen! πŸŽ‰ Witte en groene asperges liggen weer vers in de schappen dus tijd om te genieten van deze heerlijke lentegroente. Maar wat als je iets te enthousiast bent geweest en een paar asperges overhoudt?

πŸ‘‰ Witte asperges (ongeschild) kan je 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Wikkel de asperges in een vochtige theedoek zodra je thuiskomt en leg ze in de koelkast. Dankzij de theedoek blijven de asperges stevig en knapperig.

πŸ‘‰ Groene en paarse asperges bewaar je in een open plastic zak in de koelkast. Dan blijven ze ook 2 tot 3 dagen goed.

πŸ‘‰ Ook gekookte asperges bewaar je het beste in de koelkast. Bewaar ze in het kookvocht in een vershoudbakje, op die manier blijven ze nog 1 dag goed.

Meer tips voor het bewaren van asperges vind je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #groeneasperges #watetenwevandaag #lekker #genieten #bewaren #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaam #duurzaamheid #toogoodtogo #asparagus #asparagusseason #whiteasparagus #greenasparagus #nofoodwaste #helpinghand #eatsmarter
...

Op en top Nederlands: kaas!πŸ§€ Lekkere plakjes voor op brood of blokjes bij de borrel. Zo`n stuk kaas is heerlijk, maar het op de juiste manier bewaren kan wel eens lastig zijn.πŸ€” Geen zorgen, wij geven je tips over hoe je kaas het beste kan bewaren:

πŸ§‘β€πŸŒΎ Bewaar de kaas in vetvrij kaaspapier.
Koop je kaas bij de boer? Dan krijg je hoogstwaarschijnlijk wat vetvrij kaaspapier mee. In de supermarkten bieden ze dit meestal ook gratis aan.

πŸ‘‰ Bewaar de kaas (met papier) in een bewaardoos.
In onze kaasdoos kan je de kaas luchtdicht bewaren. Door de perfecte sluiting blijft de kaas langer vers. En door het vochtrooster dat in de kaasdoos zit, ligt de kaas niet in het vocht en kan je het beter bewaren. Bovendien neemt de bewaardoos geen luchtjes aan, ideaal dus om kaas in te bewaren.

❄ Bewaar in de groentelade van je koelkast
Hier is de temperatuur minder laag en dat is beter voor de kaas. Kaas kan het beste bewaard worden bij een temperatuur van 5 tot 8 graden. Bewaar je de kaas bij een te hoge temperatuur dan gaat hij sneller rijpen. Een te lage temperatuur? Dan zal de smaak flink achteruitgaan.

⏱ Harde kaas (zoals Edammer) blijft na openen ongeveer 4 weken goed. Van half harde kaas (zoals Goudse kaas) is de houdbaarheid na het aansnijden nog ongeveer 2 weken.

Geniet van kaas op z`n best!πŸ§€βœ¨ Meer tips voor het bewaren van kaas? Die lees je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locklocknl #locknlock #kaas #lekker #genieten #bewaren #lunchen #ontbijt #ontbijtje #watetenwevandaag #eetsmakelijk #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaamheid #duurzaam #toogoodtogo #cheeselovers #goudacheese #nofoodwaste
...