Het is winter en daar hoort natuurlijk glühwein bij! Wij delen daarom graag een lekker glühwein recept. Lekker voor tijdens een gezellige winteravond met vrienden/familie en makkelijk om zelf te maken. Heerlijk om bij op te warmen of om te gebruiken voor stoofpeertjes. Kortom, ideaal om de koude winterdagen door te komen!
Ingrediënten
- 1 citroen
- 1 medium handsinaasappel
- 1 liter rode wijn (liefst zacht)
- 1 kaneelstokje
- 4 kruidnagels
- 1 steranijs
- 2-4 el suiker (toevoegen naar smaak, dit kan per rode wijn verschillen)
Bereiding
- Snijd de sinaasappel in partjes.
- Giet de rode wijn in een pan, voeg de partjes sinaasappel toe samen met de kaneel, kruidnagels, steranijs en de suiker (begin eerst met 1 EL).
- Roer even goed door.
- Verwarm het mengsel zachtjes (niet laten koken).
- Proef de glühwein en voeg indien gewenst nog wat suiker toe.
GLÜHWEIN TO GO
Tip: neem de glühwein mee in een van onze HOT&COOL thermosflessen. Zo heb je sowieso warme glühwein bij je! De drinkflessen houden je drankje namelijk minstens 6 uur warm, dus zo kan je een koude winteravond wel doorkomen! De collectie is ontworpen met oog voor de detail en kent verschillende stijlvolle designs. Alle flessen zijn 100% waterdicht en gemaakt van veilige materialen. Bovendien kunnen we ook je eigen naam op de fles graveren, zo weet jijzelf (en anderen) dat de fles van jou is! Bestel een thermosfles met 10% korting!
GLÜHWEIN BEWAREN?
Hou je aan het eind van de avond nog glühwein over? Haal de losse ingrediënten eruit en schenk over in een lege fles. Op deze manier is de glühwein nog een paar dagen houdbaar in de koelkast. Dan kan je er meerdere dagen van genieten, of er stoofpeertjes mee maken! Let op: als de kleur verandert, het niet meer lekker ruikt of goed smaakt, uiteraard niet meer drinken.