Speculaaskruiden-maken

Speculaaskruiden maken: zo doe je dat!

Nu we Sinterklaas op kleine schaal zullen vieren, is het voor de kinderen extra leuk om er toch een groot feest van te maken. Ga daarom gezellig met het hele gezin leuke dingen doen, zoals bakken! Maak samen met de kids lekkernijen voor Sinterklaasavond. Het huis geurend naar speculaas, dat brengt iedereen in een feestelijke stemming!

ZELF SPECULAAS KRUIDEN MAKEN

Speculaaskruiden maken is zo gedaan! De basis bestaat uit kaneel, kruidnagel en nootmuskaat. Verder kan je zelf experimenteren! Wij hebben vast een kant-en-klaar recept voor je. 

Ingrediënten

  • 8 tl gemalen kaneel
  • 2 tl gemalen kruidnagel
  • 2 tl gemalen nootmuskaat 
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl gemalen kardemom
  • 1 tl gemalen anijszaad
  • 1 tl gemalen witte peper

Neem een klein vershoudbakje, doe alle kruiden erin, sluit het bakje en schudden maar! Nu zijn je kruiden klaar voor het maken van gevulde speculaas, speculaas brokken of pepernoten. 

SPECULAAS KRUIDEN BEWAREN

Heb je na het bakken van alle lekkernijen nog speculaaskruiden over? Plak een etiket met de bereidingsdatum en ‘speculaaskruiden’ op het bakje en zet het bakje op een koele en droge plek. Zo kan je het nog 12 maanden bewaren!

LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES

Bewaar je kruiden en specerijen luchtdicht in de vershoudbakjes van LOCK&LOCK. Door de perfecte afsluiting zijn de vershoudbakjes lekvrij en houd je eten langer vers. De vershoudbakjes zijn transparant en stapelbaar, waardoor je in één oogopslag kan zien wat erin zit. Zo houd je je keuken georganiseerd! Bestel de bakjes met 10% korting.


6X SPECULAAS LEKKERNIJEN

Pepernoten

Pepernoten

Klassieke pepernoten, wie heeft ze vroeger niet gebakken!? Simpel maar leuk om te maken met het recept van 24 Kitchen!

Gevulde speculaas

Gevulde speculaas

Licht knapperig van buiten, zacht van binnen. Gevulde speculaas lijkt misschien lastig om te maken, maar met Eef kookt zo is het een eitje!

Speculaas cheesecake

Fan van speculaas én van cheesecake? Dan is deze Speculaas cheesecake van Kookmutsjes iets voor jou! Een echte aanrader!

Speculaasbrokken

Grote knapperige speculaasbrokken voor bij de thee of koffie. Heerlijk! Laura’s Bakery legt je stap voor stap uit hoe je ze maakt.

Warme chocomelk

Natuurlijk hoort er ook een lekker drankje bij. Brenda Kookt geeft je geluk in een glas met haar warme chocomel met speculaaskruiden. Genieten!

Rocky Road

Heb je na het grote feest nog veel lekkernijen over? Probeer dan eens de Rocky Road Sinterklaas van Simpele Recepten!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting

Volg ons

Instagram
Menu