Stamppot-twist

Stamppot met een twist!

Boerenkool, zuurkool, andijvie of hutspot: niets is lekkerder dan een echte Hollandse pot op tafel als het buiten koud is. De standaard recepten zijn heerlijk, maar er is niks mis met af en toe een beetje variatie. Zin in stamppot met een twist? Bekijk dan deze lekkere recepten!

1. BOERENKOOL MET EEN INDISCHE GEHAKTBAL

Boerenkool met een Aziatische twist! Serveer jij standaard een rookworst bij de boerenkool? Probeer dan eens deze Indische gehakt bal van Culinessa.

2. ZUURKOOLSTAMPPOT MET KIP, ROOKWORST EN MASALA UIEN

Is zuurkoolstamppot een van jouw favorieten? Probeer dan eens deze versie met kip, rookworst en masala uien van Franceska Kookt.

3. OOSTERSE ANDIJVIE STAMPPOT MET PITTIGE SPEK

Stamppot andijvie met een Oosterse Twist! Dankzij de Oosterse smaakmakers krijg je een hele andere stamppot. Benieuwd? Bekijk het andijvie stamppot recept van Mind Your Feed.

4. HUTSPOT MET GEROOSTERDE PASTINAAK

Varieer je hutspot deze keer met pastinaak! Een echte seizoensgroente die van oktober t/m maart van Nederlandse bodem komt. Bekijk het hutspot recept van Van Eigen Bodem hier.

5. HETE BLIKSEM MET ZOETE AARDAPPEL

Hete bliksem dankt zijn naam aan de stukken appel die erin zitten, waardoor het gerecht lang heet blijft. Verder bestaat het traditionele recept uit aardappelen en uien. Probeer eens iets nieuws en vervang de aardappelen door zoete aardappelen. Bekijk het recept hete bliksem met zoete aardappelen van Kookfans hier.

LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES

Stamppot is een ideaal gerecht om meerdere porties van te koken. In één keer grote porties eten koken, scheelt je veel tijd en geld. Grotere verpakkingen zijn vaak goedkoper en je kunt meerdere keren eten van 1 gekookte maaltijd. Verdeel de porties over de vershoudbakjes en bewaar in de koelkast of vriezer. Dan hoef je het later alleen nog even op te warmen en staat de maaltijd binnen een handomdraai op tafel.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting

Volg ons

Instagram
Menu