Mealpreppen is een breed begrip en kan op verschillende manieren. Je kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je extra porties kookt. Als je toch al bezig bent met koken, kan je net zo goed extra veel maken en invriezen voor later! Dat geldt ook voor dit mealprep recept met groene pesto. Het recept hieronder is voor 4 personen, maar pesto kan je goed invriezen. Dus maak wat extra porties, scheelt weer voor de volgende keer! 🙂
MEALPREP RECEPT: GROENE PESTO
4 personen
Ingrediënten:
- 1 basilicum plantje
- 1 teentje knoflook
- 40 gr pijnboompitten
- 8 el olijfolie
- 20 gr Parmezaanse kaas
- zout en peper
MEALPREPPEN:
- Pluk de blaadjes van het basilicumplantje en pers een teen knoflook.
- Rasp de Parmezaanse kaas.
- In een hakmolen / blender voeg je alle ingrediënten toe en pureer tot je de juiste dikte voor pesto hebt.
- Breng op smaak met zout en peper.
BEWAREN:
Deze pesto voor 4 personen past perfect in het 180 ml vershoudbakje. Op deze manier kan je het 4 dagen in de koelkast of 3 maanden in de vriezer bewaren.
BEREIDEN:
Pesto kun je als basis gebruiken voor verschillende lekkere gerechten:
LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES
Voor het mealpreppen heb je een voorraad goede, luchtdichte vershoudbakjes nodig. De vershoudbakjes van LOCK&LOCK zijn luchtdicht waardoor de inhoud echt langer vers blijft! Wel zo handig als je gaat mealpreppen. Bovendien lekken ze niet zodat je de bakjes ook op de zijkant kunt zetten, mocht je even geen plaats meer hebben in je koelkast. Bovendien zijn de bakjes geschikt voor in de magnetron, diepvries en vaatwasser!