mealprep-recept-wildzwijnstoof

Mealprep recept | Wildzwijnstoof met port

Tijdens kerst is natuurlijk niks leuker dan gezellig met vrienden en familie zijn. Het is dan minder leuk als jij de hele avond in de keuken moet staan om het kerstdiner te maken. Dat kan ook anders! Koken voor kerst wordt namelijk een stuk makkelijker als je je voorbereid. Maak bijvoorbeeld deze wildzwijnstoof met port die je volledig kunt preppen zodat je het met kerst alleen nog hoeft op te warmen. Zo staat je hoofdgerecht binnen no-time op tafel!

MEALPREP RECEPT: WILDZWIJNSTOOF MET PORT

Hoofdgrecht
4 personen

IngrediΓ«nten

  • 750 g wildzwijnpoulet
  • 1 ui
  • 1 takje verse tijm
  • 20 g boter
  • 1 el fijne mosterd
  • 150 ml rode port
  • 300 ml wildfond

Extra nodig

MEALPREPPEN:

  1. Laat de wildzwijnpoulet op kamertemperatuur komen en bestrooi met peper en zout. Snipper de ui fijn en ris de blaadjes van het takje tijm.
  2. Verhit de boter in een stoofpan en bak het vlees, in delen, rondom mooi bruin. Haal uit de pan.
  3. Bak de ui in enkele minuten glazig in het bakvet in dezelfde stoofpan. Voeg het vlees toe samen met de tijm, mosterd, port en wildfond. Vul eventueel aan met een beetje water zodat het vlees net onderstaat.
  4. Doe de deksel op de pan en stoof het vlees 3-4 uur op laag vuur gaar. Haal daarna de deksel van de pan en laat het vocht verdampen tot je een dikke saus hebt.
  5. Schenk de wildzwijnstoof in een vershouddoos en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

BEWAREN:

Bewaar de vershouddoos met wildzwijnstoof in de koelkast.

BEREIDEN:

Verwarm de wildzwijnstoof, afgedekt, in de braadpan op laag vuur. Verwijder vlak voor serveren eventueel het takje tijm.

TIP:

Gebruik het liefst vlees van wildzwijnen die echt in het wild hebben geleefd. Dit vlees heeft de meeste smaak. Je kunt het vlees ook goed vervangen door rundvlees, zoals sucadelappen

MAAK HET HOOFDGERECHT COMPLEET:

MAAK HET DINER COMPLEET:


LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES

Voor het mealpreppen heb je een voorraad goede, luchtdichte vershoudbakjes nodig. DeΒ vershoudbakjes van LOCK&LOCKΒ zijn luchtdicht waardoor de inhoud echt langer vers blijft! Wel zo handig als je gaat mealpreppen. Bovendien lekken ze niet zodat je de bakjes ook op de zijkant kunt zetten, mocht je even geen plaats meer hebben in je koelkast. Bovendien zijn de bakjes geschikt voor in de magnetron, diepvries en vaatwasser!Β 

Instagram

Wist je dat de schillen van witte asperges heel geschikt zijn om een lekkere aspergesoep of -saus mee te maken? Gooi ze dus niet weg!

πŸ’‘ Bewaar de schillen in een vershoudbakje in de koelkast (1 tot 2 dagen) of vries ze in en maak er wanneer het jou uitkomt een lekkere soep of saus van. Zo hoef je geen enkel stukje van die heerlijke asperges te verspillen!✨

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #samentegenverspilling #weggooieniszonde #duurzaam #duurzaamheid #duurzaameten #toogoodtogonl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #gezondenlekker #nofoodwaste #zerowaste #wastewarrior #eatsmarter #helpinghand
...

πŸ’‘Asperge liefhebbers opgeletπŸ’‘

Het aspergeseizoen is weer begonnen! πŸŽ‰ Witte en groene asperges liggen weer vers in de schappen dus tijd om te genieten van deze heerlijke lentegroente. Maar wat als je iets te enthousiast bent geweest en een paar asperges overhoudt?

πŸ‘‰ Witte asperges (ongeschild) kan je 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Wikkel de asperges in een vochtige theedoek zodra je thuiskomt en leg ze in de koelkast. Dankzij de theedoek blijven de asperges stevig en knapperig.

πŸ‘‰ Groene en paarse asperges bewaar je in een open plastic zak in de koelkast. Dan blijven ze ook 2 tot 3 dagen goed.

πŸ‘‰ Ook gekookte asperges bewaar je het beste in de koelkast. Bewaar ze in het kookvocht in een vershoudbakje, op die manier blijven ze nog 1 dag goed.

Meer tips voor het bewaren van asperges vind je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #groeneasperges #watetenwevandaag #lekker #genieten #bewaren #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaam #duurzaamheid #toogoodtogo #asparagus #asparagusseason #whiteasparagus #greenasparagus #nofoodwaste #helpinghand #eatsmarter
...

Op en top Nederlands: kaas!πŸ§€ Lekkere plakjes voor op brood of blokjes bij de borrel. Zo`n stuk kaas is heerlijk, maar het op de juiste manier bewaren kan wel eens lastig zijn.πŸ€” Geen zorgen, wij geven je tips over hoe je kaas het beste kan bewaren:

πŸ§‘β€πŸŒΎ Bewaar de kaas in vetvrij kaaspapier.
Koop je kaas bij de boer? Dan krijg je hoogstwaarschijnlijk wat vetvrij kaaspapier mee. In de supermarkten bieden ze dit meestal ook gratis aan.

πŸ‘‰ Bewaar de kaas (met papier) in een bewaardoos.
In onze kaasdoos kan je de kaas luchtdicht bewaren. Door de perfecte sluiting blijft de kaas langer vers. En door het vochtrooster dat in de kaasdoos zit, ligt de kaas niet in het vocht en kan je het beter bewaren. Bovendien neemt de bewaardoos geen luchtjes aan, ideaal dus om kaas in te bewaren.

❄ Bewaar in de groentelade van je koelkast
Hier is de temperatuur minder laag en dat is beter voor de kaas. Kaas kan het beste bewaard worden bij een temperatuur van 5 tot 8 graden. Bewaar je de kaas bij een te hoge temperatuur dan gaat hij sneller rijpen. Een te lage temperatuur? Dan zal de smaak flink achteruitgaan.

⏱ Harde kaas (zoals Edammer) blijft na openen ongeveer 4 weken goed. Van half harde kaas (zoals Goudse kaas) is de houdbaarheid na het aansnijden nog ongeveer 2 weken.

Geniet van kaas op z`n best!πŸ§€βœ¨ Meer tips voor het bewaren van kaas? Die lees je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locklocknl #locknlock #kaas #lekker #genieten #bewaren #lunchen #ontbijt #ontbijtje #watetenwevandaag #eetsmakelijk #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaamheid #duurzaam #toogoodtogo #cheeselovers #goudacheese #nofoodwaste
...