Stamppot-twist

Stamppot met een twist!

Boerenkool, zuurkool, andijvie of hutspot: niets is lekkerder dan een echte Hollandse pot op tafel als het buiten koud is. De standaard recepten zijn heerlijk, maar er is niks mis met af en toe een beetje variatie. Zin in stamppot met een twist? Bekijk dan deze lekkere recepten!

1. BOERENKOOL MET EEN INDISCHE GEHAKTBAL

Boerenkool met een Aziatische twist! Serveer jij standaard een rookworst bij de boerenkool? Probeer dan eens deze Indische gehakt bal van Culinessa.

2. ZUURKOOLSTAMPPOT MET KIP, ROOKWORST EN MASALA UIEN

Is zuurkoolstamppot een van jouw favorieten? Probeer dan eens deze versie met kip, rookworst en masala uien van Franceska Kookt.

3. OOSTERSE ANDIJVIE STAMPPOT MET PITTIGE SPEK

Stamppot andijvie met een Oosterse Twist! Dankzij de Oosterse smaakmakers krijg je een hele andere stamppot. Benieuwd? Bekijk het andijvie stamppot recept van Mind Your Feed.

4. HUTSPOT MET GEROOSTERDE PASTINAAK

Varieer je hutspot deze keer met pastinaak! Een echte seizoensgroente die van oktober t/m maart van Nederlandse bodem komt. Bekijk het hutspot recept van Van Eigen Bodem hier.

5. HETE BLIKSEM MET ZOETE AARDAPPEL

Hete bliksem dankt zijn naam aan de stukken appel die erin zitten, waardoor het gerecht lang heet blijft. Verder bestaat het traditionele recept uit aardappelen en uien. Probeer eens iets nieuws en vervang de aardappelen door zoete aardappelen. Bekijk het recept hete bliksem met zoete aardappelen van Kookfans hier.

LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES

Stamppot is een ideaal gerecht om meerdere porties van te koken. In één keer grote porties eten koken, scheelt je veel tijd en geld. Grotere verpakkingen zijn vaak goedkoper en je kunt meerdere keren eten van 1 gekookte maaltijd. Verdeel de porties over de vershoudbakjes en bewaar in de koelkast of vriezer. Dan hoef je het later alleen nog even op te warmen en staat de maaltijd binnen een handomdraai op tafel.

Instagram

Wist je dat de schillen van witte asperges heel geschikt zijn om een lekkere aspergesoep of -saus mee te maken? Gooi ze dus niet weg!

πŸ’‘ Bewaar de schillen in een vershoudbakje in de koelkast (1 tot 2 dagen) of vries ze in en maak er wanneer het jou uitkomt een lekkere soep of saus van. Zo hoef je geen enkel stukje van die heerlijke asperges te verspillen!✨

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #samentegenverspilling #weggooieniszonde #duurzaam #duurzaamheid #duurzaameten #toogoodtogonl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #gezondenlekker #nofoodwaste #zerowaste #wastewarrior #eatsmarter #helpinghand
...

πŸ’‘Asperge liefhebbers opgeletπŸ’‘

Het aspergeseizoen is weer begonnen! πŸŽ‰ Witte en groene asperges liggen weer vers in de schappen dus tijd om te genieten van deze heerlijke lentegroente. Maar wat als je iets te enthousiast bent geweest en een paar asperges overhoudt?

πŸ‘‰ Witte asperges (ongeschild) kan je 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Wikkel de asperges in een vochtige theedoek zodra je thuiskomt en leg ze in de koelkast. Dankzij de theedoek blijven de asperges stevig en knapperig.

πŸ‘‰ Groene en paarse asperges bewaar je in een open plastic zak in de koelkast. Dan blijven ze ook 2 tot 3 dagen goed.

πŸ‘‰ Ook gekookte asperges bewaar je het beste in de koelkast. Bewaar ze in het kookvocht in een vershoudbakje, op die manier blijven ze nog 1 dag goed.

Meer tips voor het bewaren van asperges vind je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #groeneasperges #watetenwevandaag #lekker #genieten #bewaren #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaam #duurzaamheid #toogoodtogo #asparagus #asparagusseason #whiteasparagus #greenasparagus #nofoodwaste #helpinghand #eatsmarter
...

Op en top Nederlands: kaas!πŸ§€ Lekkere plakjes voor op brood of blokjes bij de borrel. Zo`n stuk kaas is heerlijk, maar het op de juiste manier bewaren kan wel eens lastig zijn.πŸ€” Geen zorgen, wij geven je tips over hoe je kaas het beste kan bewaren:

πŸ§‘β€πŸŒΎ Bewaar de kaas in vetvrij kaaspapier.
Koop je kaas bij de boer? Dan krijg je hoogstwaarschijnlijk wat vetvrij kaaspapier mee. In de supermarkten bieden ze dit meestal ook gratis aan.

πŸ‘‰ Bewaar de kaas (met papier) in een bewaardoos.
In onze kaasdoos kan je de kaas luchtdicht bewaren. Door de perfecte sluiting blijft de kaas langer vers. En door het vochtrooster dat in de kaasdoos zit, ligt de kaas niet in het vocht en kan je het beter bewaren. Bovendien neemt de bewaardoos geen luchtjes aan, ideaal dus om kaas in te bewaren.

❄ Bewaar in de groentelade van je koelkast
Hier is de temperatuur minder laag en dat is beter voor de kaas. Kaas kan het beste bewaard worden bij een temperatuur van 5 tot 8 graden. Bewaar je de kaas bij een te hoge temperatuur dan gaat hij sneller rijpen. Een te lage temperatuur? Dan zal de smaak flink achteruitgaan.

⏱ Harde kaas (zoals Edammer) blijft na openen ongeveer 4 weken goed. Van half harde kaas (zoals Goudse kaas) is de houdbaarheid na het aansnijden nog ongeveer 2 weken.

Geniet van kaas op z`n best!πŸ§€βœ¨ Meer tips voor het bewaren van kaas? Die lees je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locklocknl #locknlock #kaas #lekker #genieten #bewaren #lunchen #ontbijt #ontbijtje #watetenwevandaag #eetsmakelijk #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaamheid #duurzaam #toogoodtogo #cheeselovers #goudacheese #nofoodwaste
...