Shakebeker

Shakebeker in de kast? Hier kan je ‘m voor gebruiken!

Ben je een (fanatiek) sporter en heb je een shakebeker in de kast staan voor proteïneshakes? Die shakebeker kan je voor veel meer dingen gebruiken! Wij hebben een aantal toepassingen voor je op een rijtje gezet.

1. Dressings

Maak jij vaak een gezonde salade voor jezelf? Daar hoort natuurlijk ook een lekkere dressing bij. Met een shakebeker maak je binnen een handomdraai een zelfgemaakte dressing. Je kunt helemaal zelf bepalen wat je erin doet, even schudden en klaar! Bovendien kan je extra veel maken voor een volgende keer. Je kunt de dressing namelijk gemakkelijk in shakebeker in de koelkast bewaren. Inspiratie nodig? Hier vind je 3 recepten om zelf dressing te maken.

2. Pannenkoekenmix

Ga je zelf pannenkoekenbeslag maken? Voor zowel het maken als bewaren kun je een shakebeker gebruiken. Het (uitneembare) filter voorkomt klontjes in je beslag tijdens het schudden. En omdat de shakebeker 100% lucht- en waterdicht is, kun je het zonder problemen in de koelkast bewaren.

Heb je vervolgens een stapel pannenkoeken gebakken en hou je pannenkoeken over? Dan kun je ze bewaren in de pannenkoekendoos!

3. Eieren klutsen

Breek jij je eieren altijd boven een (maat)beker en kluts je de eieren vervolgens met een garde? Doe in plaats daarvan alle ingrediënten voor een lekkere omelet in de shakebeker en schud vervolgens zonder knoeien alles door elkaar. Vervolgens kun je het klepje van de deksel openmaken en zo in de pan schenken.

Ken je trouwens de eierdoos voor 12 eieren? Ideaal voor het langer bewaren van eieren en een opgeruimde koelkast!

4. Smoothies

De shakebeker is ook ideaal voor een smoothie to go! Ook hierbij zorgt het filter voor een gladde smoothie zonder klontjes. En je kunt ‘m zonder problemen schudden zodat alle ingrediënten goed door elkaar gemixt zijn.

En meer!

En er zijn nog veel meer toepassingen waar je een shakebeker voor kan gebruiken. Benieuwd? Bij ELLE eten hebben ze nog een aantal manieren om een shakebeker te gebruiken!

Op zoek naar een (nieuwe) shakebeker?

Met de LOCK&LOCK shakebeker maak je in een handomdraai een (proteïne)shake. Of gebruik ‘m dus als shaker voor zelfgemaakte dressings. De shakebeker heeft een handige maatverdeling en (uitneembaar) filter om klontjes te voorkomen. Het vierzijdige sluitingsmechanisme in combinatie met de holle siliconenafdichting zorgt ervoor dat de shakebeker 100% lucht- en waterdicht is. Shakes, dressings en smoothies kunnen dus lekvrij bewaard en vervoerd worden. Bestel de shakebeker met 10% korting!

Instagram

Wist je dat de schillen van witte asperges heel geschikt zijn om een lekkere aspergesoep of -saus mee te maken? Gooi ze dus niet weg!

💡 Bewaar de schillen in een vershoudbakje in de koelkast (1 tot 2 dagen) of vries ze in en maak er wanneer het jou uitkomt een lekkere soep of saus van. Zo hoef je geen enkel stukje van die heerlijke asperges te verspillen!✨

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #samentegenverspilling #weggooieniszonde #duurzaam #duurzaamheid #duurzaameten #toogoodtogonl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #gezondenlekker #nofoodwaste #zerowaste #wastewarrior #eatsmarter #helpinghand
...

💡Asperge liefhebbers opgelet💡

Het aspergeseizoen is weer begonnen! 🎉 Witte en groene asperges liggen weer vers in de schappen dus tijd om te genieten van deze heerlijke lentegroente. Maar wat als je iets te enthousiast bent geweest en een paar asperges overhoudt?

👉 Witte asperges (ongeschild) kan je 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Wikkel de asperges in een vochtige theedoek zodra je thuiskomt en leg ze in de koelkast. Dankzij de theedoek blijven de asperges stevig en knapperig.

👉 Groene en paarse asperges bewaar je in een open plastic zak in de koelkast. Dan blijven ze ook 2 tot 3 dagen goed.

👉 Ook gekookte asperges bewaar je het beste in de koelkast. Bewaar ze in het kookvocht in een vershoudbakje, op die manier blijven ze nog 1 dag goed.

Meer tips voor het bewaren van asperges vind je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #groeneasperges #watetenwevandaag #lekker #genieten #bewaren #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaam #duurzaamheid #toogoodtogo #asparagus #asparagusseason #whiteasparagus #greenasparagus #nofoodwaste #helpinghand #eatsmarter
...

Op en top Nederlands: kaas!🧀 Lekkere plakjes voor op brood of blokjes bij de borrel. Zo`n stuk kaas is heerlijk, maar het op de juiste manier bewaren kan wel eens lastig zijn.🤔 Geen zorgen, wij geven je tips over hoe je kaas het beste kan bewaren:

🧑‍🌾 Bewaar de kaas in vetvrij kaaspapier.
Koop je kaas bij de boer? Dan krijg je hoogstwaarschijnlijk wat vetvrij kaaspapier mee. In de supermarkten bieden ze dit meestal ook gratis aan.

👉 Bewaar de kaas (met papier) in een bewaardoos.
In onze kaasdoos kan je de kaas luchtdicht bewaren. Door de perfecte sluiting blijft de kaas langer vers. En door het vochtrooster dat in de kaasdoos zit, ligt de kaas niet in het vocht en kan je het beter bewaren. Bovendien neemt de bewaardoos geen luchtjes aan, ideaal dus om kaas in te bewaren.

❄ Bewaar in de groentelade van je koelkast
Hier is de temperatuur minder laag en dat is beter voor de kaas. Kaas kan het beste bewaard worden bij een temperatuur van 5 tot 8 graden. Bewaar je de kaas bij een te hoge temperatuur dan gaat hij sneller rijpen. Een te lage temperatuur? Dan zal de smaak flink achteruitgaan.

⏱ Harde kaas (zoals Edammer) blijft na openen ongeveer 4 weken goed. Van half harde kaas (zoals Goudse kaas) is de houdbaarheid na het aansnijden nog ongeveer 2 weken.

Geniet van kaas op z`n best!🧀✨ Meer tips voor het bewaren van kaas? Die lees je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locklocknl #locknlock #kaas #lekker #genieten #bewaren #lunchen #ontbijt #ontbijtje #watetenwevandaag #eetsmakelijk #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaamheid #duurzaam #toogoodtogo #cheeselovers #goudacheese #nofoodwaste
...