mealprep-recept-pasta-pesto-salade

Meal prep recept | Pasta pesto salade

Zin in een makkelijke maaltijd? Ga voor een pasta salade! Vooral in de zomer zijn dit ideale recepten voor een lekkere frisse maaltijd. Het handige aan een pasta salade is dat je β€˜m gemakkelijk kan voorbereiden. Zo hoef je ’s avonds na een lange werkdag niet nog een hele maaltijd te koken. En hou je nog wat over van het avondeten? Dan kan je het ook meenemen als lunch voor op werk of school! Zie hieronder een meal prep recept voor een pasta pesto salade. Maak, bewaar en eet smakelijk!

MEAL PREP RECEPT: PASTA PESTO SALADEΒ 

4 personen

IngrediΓ«nten:

  • 300 gr pasta
  • 4 el groene pesto + evt. meer naar smaak
  • 100 gr cherry tomaatjes
  • 100 gr mozzarella bolletjes
  • 160 gr gerookte kipfilet
  • handjevol pijnboompitjes
  • handjevol basilicum blaadjes
  • zout en peper naar smaak

MEAL PREPPEN:

De pastasalade kun je helemaal bereiden en vervolgens bewaren in de koelkast voor het diner of als lunch!

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
  2. Spoel af met koud water en laat goed uitlekken in een vergiet.
  3. Rooster de pijnboompitjes goudbruin en zet apart.
  4. Snij de kipfilet in kleine stukjes en de cherrytomaatjes doormidden.
  5. Snij de mozzarella bolletjes in 3.
  6. Pluk de basilicumblaadjes.
  7. In een grote vershoudbak voeg je de pasta met pesto naar smaak toe.
  8. Meng alle overige ingrediΓ«nten en breng op smaak met zout en peper.

BEWAREN:

Bewaar de pastasalade in één grote of meerdere kleinere vershoudbakjes in de koelkast. Op deze manier kan je de pastasalade 2 dagen bewaren. 

BEREIDEN:

Op de dag zelf is het recept dus al helemaal af! Om ervoor te zorgen dat de pijnboompitjes knapperig blijven, kun je deze er het beste op het laatste moment doorheen doen. Je kunt de pastasalade vanuit de vershouddoos zo opscheppen voor het avondeten of voor de lunch meenemen! 

VARIATIE:

Pesto kun je als basis gebruiken voor verschillende lekkere gerechten:


LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES

Voor het meal preppen heb je een voorraad goede, luchtdichte vershoudbakjes nodig. DeΒ vershoudbakjes van Lock&LockΒ zijn luchtdicht waardoor de inhoud echt langer vers blijft! Wel zo handig als je gaat meal preppen. Bovendien lekken ze niet zodat je de bakjes ook op de zijkant kunt zetten, mocht je even geen plaats meer hebben in je koelkast. Bovendien zijn de bakjes geschikt voor in de magnetron, diepvries en vaatwasser!

Instagram

🧑 Koningsdag actie: gratis oranje vershoudbakje! 🧑

Of je nu gaat struinen over de vrijmarkt, je eigen spulletjes verkoopt of gezellig gaat borrelen met vrienden, lekkere snacks mogen niet ontbreken! En met onze handige vershoudbakjes neem je die moeiteloos overal mee naar toe.

πŸ‘‰ Bestel nu voor €25 of meer en ontvang een GRATIS oranje vershoudbakje van 470 ml, helemaal in Koningsdag-stijl!🍊 Maar wees er snel bij, want deze actie is geldig t/m zondag 28 april.

Shop via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #koningsdag #koningsdag2024 #koningsdagthuis #fijnekoningsdag #koningsdagactie #oranjeboven #oranje #feestje #actie #snacks #bewaren #meenemen #gezelligheid #watetenwevandaag #snacktime #hapjes #borrelhapjes #lekkerehapjes #yummy #eetsmakelijk
...

Wist je dat je zowel groene als witte asperges kan invriezen?πŸ’‘ Zo kan je ook buiten het seizoen genieten van deze heerlijke delicatesse!

πŸ‘‰ Snijd van zowel de groene als de witte asperges de onderkant van de steel af en schil de witte asperges. Bewaar ze vervolgens in een vershoudbakje in de vriezer. Zo blijven ze maar liefst 4 tot 6 maanden goed.

πŸ‘©β€πŸ³ Wanneer je de asperges wil gebruiken, hoef je ze niet te ontdooien. Je kunt ze gewoon rechtstreeks in een pan met ruim kokend water doen.

Dus ben je een asperge liefhebber? Zorg ervoor dat je dat je altijd wat asperges in de vriezer hebt voor een heerlijke maaltijd, op elk moment van het jaar!

.
.
.
.
.

#locknlock #locknlocknl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #groeneasperges #watetenwevandaag #lekker #genieten #bewaren #verspillingsvrij #samentegenvoedselverspilling #tegenvoedselverspilling #duurzaam #duurzaamheid #toogoodtogonl #asparagus #asparagusseason #whiteasparagus #greenasparagus #nofoodwaste #helpinghand #eatsmarter
...

Wist je dat de schillen van witte asperges heel geschikt zijn om een lekkere aspergesoep of -saus mee te maken? Gooi ze dus niet weg!

πŸ’‘ Bewaar de schillen in een vershoudbakje in de koelkast (1 tot 2 dagen) of vries ze in en maak er wanneer het jou uitkomt een lekkere soep of saus van. Zo hoef je geen enkel stukje van die heerlijke asperges te verspillen!✨

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #samentegenverspilling #weggooieniszonde #duurzaam #duurzaamheid #duurzaameten #toogoodtogonl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #gezondenlekker #nofoodwaste #zerowaste #wastewarrior #eatsmarter #helpinghand
...

πŸ’‘Asperge liefhebbers opgeletπŸ’‘

Het aspergeseizoen is weer begonnen! πŸŽ‰ Witte en groene asperges liggen weer vers in de schappen dus tijd om te genieten van deze heerlijke lentegroente. Maar wat als je iets te enthousiast bent geweest en een paar asperges overhoudt?

πŸ‘‰ Witte asperges (ongeschild) kan je 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Wikkel de asperges in een vochtige theedoek zodra je thuiskomt en leg ze in de koelkast. Dankzij de theedoek blijven de asperges stevig en knapperig.

πŸ‘‰ Groene en paarse asperges bewaar je in een open plastic zak in de koelkast. Dan blijven ze ook 2 tot 3 dagen goed.

πŸ‘‰ Ook gekookte asperges bewaar je het beste in de koelkast. Bewaar ze in het kookvocht in een vershoudbakje, op die manier blijven ze nog 1 dag goed.

Meer tips voor het bewaren van asperges vind je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #groeneasperges #watetenwevandaag #lekker #genieten #bewaren #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaam #duurzaamheid #toogoodtogo #asparagus #asparagusseason #whiteasparagus #greenasparagus #nofoodwaste #helpinghand #eatsmarter
...