Mealprep recept | Granola met kokos

Bij een gezond ontbijt hoort granola! Dat kan je natuurlijk kant-en-klaar in de supermarkt kopen, maar zelf maken is simpel en dan kan je het maken op de manier waarop jij het lekker vindt. Hieronder vind een recept van granola met kokos, gemaakt door Philippine van der Goes van de blog Liefde voor Lekkers.

MEALPREP RECEPT | GRANOLA MET KOKOS

Voor 2 jampotten vol

IngrediΓ«nten

  • 100 ml ahornsiroop
  • 2 el olijfolie
  • Β½ tl grof zeezout
  • 150 g havermout
  • 70 g pecannoten, grofgehakt
  • 40 g mix van pompoenpitten en lijnzaad
  • 4 el kokosflakes
  • 100 g pure chocolade, grofgehakt

Extra nodig: bakplaat met bakpapier

MEALPREPPEN:

  1. Verwarm de oven voor op 170 Β°C. Roer in een beslagkom de ahornsiroop met de olijfolie en zout goed door elkaar.
  2. Voeg de havermout, pecannoten, pitten & zaden en de kokosflakes toe. Meng alles goed door elkaar zodat alles bedekt is met een kleverig laagje.
  3. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de granola in 30-35 minuten lichtbruin en krokant in de oven.
  4. Laat de granola helemaal afkoelen en meng er als laatste de chocolade door.

Tip: Vervang de pecannoten eens door andere noten, zoals walnoten. Ook lekker om in plaats van chocolade stukjes abrikozen, dadels of rozijnen toe te voegen door de afgekoelde granola.

BEWAREN:

Bewaar de granola in een vershoudbakje, dan kun je 2-3 weken bewaren.

BEREIDEN:

Serveer de granola met yoghurt of kwark en eventueel vers fruit of jam.

DE BRUNCH COMPLEET MAKEN?

Maak de brunch compleet met dezeΒ sinaasappelyoghurtΒ enΒ gemarineerde fruitsalade! Of voeg alles samen en je hebt een heerlijkeΒ granola met sinaasappelyoghurt en fruitsalade uit een glaasje!


LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES

Voor het mealpreppen heb je een voorraad goede, luchtdichte vershoudbakjes nodig. DeΒ vershoudbakjes van LOCK&LOCKΒ zijn luchtdicht waardoor de inhoud echt langer vers blijft! Wel zo handig als je gaat mealpreppen. Bovendien lekken ze niet zodat je de bakjes ook op de zijkant kunt zetten, mocht je even geen plaats meer hebben in je koelkast. Bovendien zijn de bakjes geschikt voor in de magnetron, diepvries en vaatwasser!Β 

Instagram

Wist je dat de schillen van witte asperges heel geschikt zijn om een lekkere aspergesoep of -saus mee te maken? Gooi ze dus niet weg!

πŸ’‘ Bewaar de schillen in een vershoudbakje in de koelkast (1 tot 2 dagen) of vries ze in en maak er wanneer het jou uitkomt een lekkere soep of saus van. Zo hoef je geen enkel stukje van die heerlijke asperges te verspillen!✨

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #samentegenverspilling #weggooieniszonde #duurzaam #duurzaamheid #duurzaameten #toogoodtogonl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #gezondenlekker #nofoodwaste #zerowaste #wastewarrior #eatsmarter #helpinghand
...

πŸ’‘Asperge liefhebbers opgeletπŸ’‘

Het aspergeseizoen is weer begonnen! πŸŽ‰ Witte en groene asperges liggen weer vers in de schappen dus tijd om te genieten van deze heerlijke lentegroente. Maar wat als je iets te enthousiast bent geweest en een paar asperges overhoudt?

πŸ‘‰ Witte asperges (ongeschild) kan je 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Wikkel de asperges in een vochtige theedoek zodra je thuiskomt en leg ze in de koelkast. Dankzij de theedoek blijven de asperges stevig en knapperig.

πŸ‘‰ Groene en paarse asperges bewaar je in een open plastic zak in de koelkast. Dan blijven ze ook 2 tot 3 dagen goed.

πŸ‘‰ Ook gekookte asperges bewaar je het beste in de koelkast. Bewaar ze in het kookvocht in een vershoudbakje, op die manier blijven ze nog 1 dag goed.

Meer tips voor het bewaren van asperges vind je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #groeneasperges #watetenwevandaag #lekker #genieten #bewaren #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaam #duurzaamheid #toogoodtogo #asparagus #asparagusseason #whiteasparagus #greenasparagus #nofoodwaste #helpinghand #eatsmarter
...

Op en top Nederlands: kaas!πŸ§€ Lekkere plakjes voor op brood of blokjes bij de borrel. Zo`n stuk kaas is heerlijk, maar het op de juiste manier bewaren kan wel eens lastig zijn.πŸ€” Geen zorgen, wij geven je tips over hoe je kaas het beste kan bewaren:

πŸ§‘β€πŸŒΎ Bewaar de kaas in vetvrij kaaspapier.
Koop je kaas bij de boer? Dan krijg je hoogstwaarschijnlijk wat vetvrij kaaspapier mee. In de supermarkten bieden ze dit meestal ook gratis aan.

πŸ‘‰ Bewaar de kaas (met papier) in een bewaardoos.
In onze kaasdoos kan je de kaas luchtdicht bewaren. Door de perfecte sluiting blijft de kaas langer vers. En door het vochtrooster dat in de kaasdoos zit, ligt de kaas niet in het vocht en kan je het beter bewaren. Bovendien neemt de bewaardoos geen luchtjes aan, ideaal dus om kaas in te bewaren.

❄ Bewaar in de groentelade van je koelkast
Hier is de temperatuur minder laag en dat is beter voor de kaas. Kaas kan het beste bewaard worden bij een temperatuur van 5 tot 8 graden. Bewaar je de kaas bij een te hoge temperatuur dan gaat hij sneller rijpen. Een te lage temperatuur? Dan zal de smaak flink achteruitgaan.

⏱ Harde kaas (zoals Edammer) blijft na openen ongeveer 4 weken goed. Van half harde kaas (zoals Goudse kaas) is de houdbaarheid na het aansnijden nog ongeveer 2 weken.

Geniet van kaas op z`n best!πŸ§€βœ¨ Meer tips voor het bewaren van kaas? Die lees je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locklocknl #locknlock #kaas #lekker #genieten #bewaren #lunchen #ontbijt #ontbijtje #watetenwevandaag #eetsmakelijk #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaamheid #duurzaam #toogoodtogo #cheeselovers #goudacheese #nofoodwaste
...