bbq-bijgerechten

BBQ recept | Bijgerechten

Een BBQ is pas echt compleet met een aantal lekkere bijgerechten voor tussendoor! De bijgerechten zijn gemakkelijk voor te bereiden en geven de BBQ net even iets extra’s. De recepten zijn bedacht door Philippine van der Goes, bekend van haar blog “Liefde voor Lekkers“.

SALADE MET NECTARINE EN PROSCIUTTO

BBQ bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

  • 75 g rucola
  • 75 g prosciutto di Parma (Italiaanse rauwe ham)
  • 130 g mozzarella mini
  • 2 nectarines
  • 3 takjes munt, alleen de blaadjes
  • 2 el citroensap
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout
  • Extra nodig: cocktailprikkers

VOORBEREIDING:

  1. Snijd de nectarines in 8-10 partjes. Halveer de plakken prosciutto en wikkel om ieder partje nectarine een stukje ham.
  2. Prik als eerste een bolletje mozzarella op een prikker, daarna een blaadje munt en als laatste de omwikkelde nectarine. Bewaar in een vershoudbakje in de koelkast.
  3. Maak in een klein vershoudbakje een dressing van citroensap en de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Tip: Met de deksel op het bakje kun je de dressing goed door elkaar schudden!

SERVEREN:

Verdeel op een groot bord de rucola. Maak een dressing van het citroensap en de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing door de rucola. Verdeel als laatste de prikkers over de salade.


KRUIDENBOTER MET PESTO

BBQ bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

  • 100 g gezouten boter
  • 1½ tl pesto
  • 40 g semi zongedroogde tomaatjes
  • peper en zout

VOORBEREIDING:

  1. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Snijd ondertussen de tomaatjes in kleine stukjes.
  2. Meng de tomaat en pesto met een vork door de boter. Breng verder op smaak met peper en zout.

Tip: Maak de kruidenboter in een vershoudbakje. Dan kan je het eerder van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Houd je aan het einde van de BBQ nog over? Dan doe je de deksel weer op het bakje en zet je het weer terug in de koelkast!


BRUSCETTA MET TOMAAT EN AARDBEI

BBQ bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

  • 3 tomaten
  • 150 g aardbeien
  • 3 el olijfolie
  • ½ teen knoflook
  • klein handje verse basilicum
  • 1 ciabatta
  • peper en zout

VOORBEREIDING:

  1. Halveer de tomaten en verwijder het kroontje en de zaadlijsten. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Snijd de tomaten en de aardbeien in gelijke kleine stukjes.
  2. Pers de knoflook en scheur de basilicum fijn.
  3. Meng in de kom de tomaten, aardbeien, knoflook en basilicum met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

MARINEREN:

Laat het mengsel 1 uur, afgedekt in een vershoudbakje, marineren zodat de smaken goed mengen.

SERVEREN:

Snijd de ciabatta in plakjes en rooster het brood aan beide kanten op de BBQ. Schep er wat van het tomatenmengsel op en serveer direct.

ANDERE BBQ BIJGERECHTEN:

  • Verschillende kleuren paprika in grove repen om te grillen op de BBQ
  • Plakjes courgette om te grillen op de BBQ
  • Italiaanse wordt in dunne plakjes
  • Olijven
  • Cherrytomaatjes

LEKKER VOOR OP DE BBQ:


LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES

Voor een goed voorbereide BBQ heb je een voorraad goede, luchtdichte vershoudbakjes nodig. De vershoudbakjes van Lock&Lock zijn ideaal om het vlees, de vis en/of de groenten te marineren voor de lekkerste smaken! Snijd alles, doe de marinade erbij en zet in de koelkast. Omscheppen hoeft niet, draai gewoon af en toe het bakje om!