bbq-bijgerechten

BBQ recept | Bijgerechten

Een BBQ is pas echt compleet met een aantal lekkere bijgerechten voor tussendoor! De bijgerechten zijn gemakkelijk voor te bereiden en geven de BBQ net even iets extra’s. De recepten zijn bedacht door Philippine van der Goes, bekend van haar blog “Liefde voor Lekkers“.

SALADE MET NECTARINE EN PROSCIUTTO

BBQ bijgerecht voor 4 personen

Ingrediรซnten

  • 75 g rucola
  • 75 g prosciutto di Parma (Italiaanse rauwe ham)
  • 130 g mozzarella mini
  • 2 nectarines
  • 3 takjes munt, alleen de blaadjes
  • 2 el citroensap
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout
  • Extra nodig: cocktailprikkers

VOORBEREIDING:

  1. Snijd de nectarines in 8-10 partjes. Halveer de plakken prosciutto en wikkel om ieder partje nectarine een stukje ham.
  2. Prik als eerste een bolletje mozzarella op een prikker, daarna een blaadje munt en als laatste de omwikkelde nectarine. Bewaar in een vershoudbakje in de koelkast.
  3. Maak in een klein vershoudbakje een dressing van citroensap en de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Tip: Met de deksel op het bakje kun je de dressing goed door elkaar schudden!

SERVEREN:

Verdeel op een groot bord de rucola. Maak een dressing van het citroensap en de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing door de rucola. Verdeel als laatste de prikkers over de salade.


KRUIDENBOTER MET PESTO

BBQ bijgerecht voor 4 personen

Ingrediรซnten

  • 100 g gezouten boter
  • 1ยฝ tl pesto
  • 40 g semi zongedroogde tomaatjes
  • peper en zout

VOORBEREIDING:

  1. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Snijd ondertussen de tomaatjes in kleine stukjes.
  2. Meng de tomaat en pesto met een vork door de boter. Breng verder op smaak met peper en zout.

Tip: Maak de kruidenboter in een vershoudbakje. Dan kan je het eerder van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Houd je aan het einde van de BBQ nog over? Dan doe je de deksel weer op het bakje en zet je het weer terug in de koelkast!


BRUSCETTA MET TOMAAT EN AARDBEI

BBQ bijgerecht voor 4 personen

Ingrediรซnten

  • 3 tomaten
  • 150 g aardbeien
  • 3 el olijfolie
  • ยฝ teen knoflook
  • klein handje verse basilicum
  • 1 ciabatta
  • peper en zout

VOORBEREIDING:

  1. Halveer de tomaten en verwijder het kroontje en de zaadlijsten. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Snijd de tomaten en de aardbeien in gelijke kleine stukjes.
  2. Pers de knoflook en scheur de basilicum fijn.
  3. Meng in de kom de tomaten, aardbeien, knoflook en basilicum met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

MARINEREN:

Laat het mengsel 1 uur, afgedekt in een vershoudbakje, marineren zodat de smaken goed mengen.

SERVEREN:

Snijd de ciabatta in plakjes en rooster het brood aan beide kanten op de BBQ. Schep er wat van het tomatenmengsel op en serveer direct.

ANDERE BBQ BIJGERECHTEN:

  • Verschillende kleuren paprika in grove repen om te grillen op de BBQ
  • Plakjes courgette om te grillen op de BBQ
  • Italiaanse wordt in dunne plakjes
  • Olijven
  • Cherrytomaatjes

LEKKER VOOR OP DE BBQ:


LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES

Voor een goed voorbereide BBQ heb je een voorraad goede, luchtdichte vershoudbakjes nodig. De vershoudbakjes van Lock&Lock zijn ideaal om het vlees, de vis en/of de groenten te marineren voor de lekkerste smaken! Snijd alles, doe de marinade erbij en zet in de koelkast. Omscheppen hoeft niet, draai gewoon af en toe het bakje om!

Instagram

๐Ÿ’กAsperge liefhebbers opgelet๐Ÿ’ก

Het aspergeseizoen is weer begonnen! ๐ŸŽ‰ Witte en groene asperges liggen weer vers in de schappen dus tijd om te genieten van deze heerlijke lentegroente. Maar wat als je iets te enthousiast bent geweest en een paar asperges overhoudt?

๐Ÿ‘‰ Witte asperges (ongeschild) kan je 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Wikkel de asperges in een vochtige theedoek zodra je thuiskomt en leg ze in de koelkast. Dankzij de theedoek blijven de asperges stevig en knapperig.

๐Ÿ‘‰ Groene en paarse asperges bewaar je in een open plastic zak in de koelkast. Dan blijven ze ook 2 tot 3 dagen goed.

๐Ÿ‘‰ Ook gekookte asperges bewaar je het beste in de koelkast. Bewaar ze in het kookvocht in een vershoudbakje, op die manier blijven ze nog 1 dag goed.

Meer tips voor het bewaren van asperges vind je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #groeneasperges #watetenwevandaag #lekker #genieten #bewaren #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaam #duurzaamheid #toogoodtogo #asparagus #asparagusseason #whiteasparagus #greenasparagus #nofoodwaste #helpinghand #eatsmarter
...

Op en top Nederlands: kaas!๐Ÿง€ Lekkere plakjes voor op brood of blokjes bij de borrel. Zo`n stuk kaas is heerlijk, maar het op de juiste manier bewaren kan wel eens lastig zijn.๐Ÿค” Geen zorgen, wij geven je tips over hoe je kaas het beste kan bewaren:

๐Ÿง‘โ€๐ŸŒพ Bewaar de kaas in vetvrij kaaspapier.
Koop je kaas bij de boer? Dan krijg je hoogstwaarschijnlijk wat vetvrij kaaspapier mee. In de supermarkten bieden ze dit meestal ook gratis aan.

๐Ÿ‘‰ Bewaar de kaas (met papier) in een bewaardoos.
In onze kaasdoos kan je de kaas luchtdicht bewaren. Door de perfecte sluiting blijft de kaas langer vers. En door het vochtrooster dat in de kaasdoos zit, ligt de kaas niet in het vocht en kan je het beter bewaren. Bovendien neemt de bewaardoos geen luchtjes aan, ideaal dus om kaas in te bewaren.

โ„ Bewaar in de groentelade van je koelkast
Hier is de temperatuur minder laag en dat is beter voor de kaas. Kaas kan het beste bewaard worden bij een temperatuur van 5 tot 8 graden. Bewaar je de kaas bij een te hoge temperatuur dan gaat hij sneller rijpen. Een te lage temperatuur? Dan zal de smaak flink achteruitgaan.

โฑ Harde kaas (zoals Edammer) blijft na openen ongeveer 4 weken goed. Van half harde kaas (zoals Goudse kaas) is de houdbaarheid na het aansnijden nog ongeveer 2 weken.

Geniet van kaas op z`n best!๐Ÿง€โœจ Meer tips voor het bewaren van kaas? Die lees je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locklocknl #locknlock #kaas #lekker #genieten #bewaren #lunchen #ontbijt #ontbijtje #watetenwevandaag #eetsmakelijk #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaamheid #duurzaam #toogoodtogo #cheeselovers #goudacheese #nofoodwaste
...

๐Ÿง€โœจ Genoten van een heerlijke borrel met zachte kaasjes afgelopen weekend? Misschien heb je dan nu nog wel wat restjes in de koelkast liggen. Maar hoe bewaar je die zachte kaas nu het beste?

๐Ÿ‘‰ Over het algemeen geldt: hoe zachter de kaas, hoe korter de houdbaarheid. Camembert, mozzarella en andere zachte kaassoorten kunnen zo`n 1 tot 2 weken bewaard worden in de originele verpakking.

๐Ÿ’ก Tip: Als je na het borrelen nog een stukje overhoudt, bewaar dit dan in een luchtdicht vershoudbakje. Ons ronde vershoudbakje is bijvoorbeeld perfect voor een stuk camembert. En het botervlootje is ideaal voor een punt zachte kaas. Met de extra tray in de deksel is het een ideaal bakje voor het bewaren รฉn serveren van kaasjes.

โ„๏ธ Zorg ervoor dat zachte kaasjes bij een lagere temperatuur worden bewaard, bij voorkeur hoog in de koelkast.

Geniet langer van die verrukkelijke zachte kaasjes met deze handige bewaartips! Meer tips over hoe je kaas kan bewaren lees je via de link in de bio.

.
.
.
.
.

#locklocknl #locknlock #kaas #kaasplank #kaasje #borrelplank #borrelmoment #borrelen #borrelplankje #borrelhapjes #lekker #genieten #bewaren #watetenwevandaag #cheeselover #omnomnom #nowaste #etengooijenietweg #verspillingsvrij #restjesopmaken #tipvandedag
...