mealprep-recept-lamsrack

BBQ recept | Lamsrack met rozemarijnrub

Een mooi en lekker stukje vlees voor op de BBQ: lamsrack met rozemarijn rub. Voor de echte fijnproevers! En het handige aan dit BBQ recept is dat je het al eerder van te voren kan maken. Hierdoor kan de marinade goed intrekken, wat zorgt voor de lekkerste smaak! Het recept is bedacht door Philippine van der Goes, bekend van haar blog “Liefde voor Lekkers“.

BBQ recept voor 4 personen

IngrediΓ«nten

  • 1 el gedroogde rozemarijn
  • 1 el gedroogde tijm
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 el grof zeezout
  • 3-4 el olijfolie
  • 8 lamsracks

VOORBEREIDING:

  1. Meng voor de rub de rozemarijn, tijm, basterdsuiker, knoflookpoeder en zeezout in een kom.
  2. Besmeer de lamsrack met de olijfolie aan beide zijden en bestrooi rijkelijk met de rub. Zorg dat het goed is verdeeld over het vlees

Tip: Nog wat rub over? Bewaar afgesloten in een klein vershoudbakje. Ook heel lekker bij rundvlees of kip.

MARINEREN:

Laat minimaal 2 uur, afgedekt in een vershoudbakje, marineren in de koelkast. Je kunt het bakje af en toe omdraaien zodat de marinade goed over het vlees verdeeld wordt.

GRILLEN:

Grill de lamsrack 2-3 minuten per kant op de BBQ, afhankelijk van de dikte. Het vlees mag aan de binnenkant nog een beetje rosΓ© zijn.

OOK LEKKER VOOR BIJ DE BBQ:


LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES

Voor een goed voorbereide BBQ heb je een voorraad goede, luchtdichte vershoudbakjes nodig. De vershoudbakjes van Lock&Lock zijn ideaal om het vlees, de vis en/of de groenten te marineren voor de lekkerste smaken! Snijd alles, doe de marinade erbij en zet in de koelkast. Omscheppen hoeft niet, draai gewoon af en toe het bakje om!

Instagram

Wist je dat je zowel groene als witte asperges kan invriezen?πŸ’‘ Zo kan je ook buiten het seizoen genieten van deze heerlijke delicatesse!

πŸ‘‰ Snijd van zowel de groene als de witte asperges de onderkant van de steel af en schil de witte asperges. Bewaar ze vervolgens in een vershoudbakje in de vriezer. Zo blijven ze maar liefst 4 tot 6 maanden goed.

πŸ‘©β€πŸ³ Wanneer je de asperges wil gebruiken, hoef je ze niet te ontdooien. Je kunt ze gewoon rechtstreeks in een pan met ruim kokend water doen.

Dus ben je een asperge liefhebber? Zorg ervoor dat je dat je altijd wat asperges in de vriezer hebt voor een heerlijke maaltijd, op elk moment van het jaar!

.
.
.
.
.

#locknlock #locknlocknl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #groeneasperges #watetenwevandaag #lekker #genieten #bewaren #verspillingsvrij #samentegenvoedselverspilling #tegenvoedselverspilling #duurzaam #duurzaamheid #toogoodtogonl #asparagus #asparagusseason #whiteasparagus #greenasparagus #nofoodwaste #helpinghand #eatsmarter
...

Wist je dat de schillen van witte asperges heel geschikt zijn om een lekkere aspergesoep of -saus mee te maken? Gooi ze dus niet weg!

πŸ’‘ Bewaar de schillen in een vershoudbakje in de koelkast (1 tot 2 dagen) of vries ze in en maak er wanneer het jou uitkomt een lekkere soep of saus van. Zo hoef je geen enkel stukje van die heerlijke asperges te verspillen!✨

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #samentegenverspilling #weggooieniszonde #duurzaam #duurzaamheid #duurzaameten #toogoodtogonl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #gezondenlekker #nofoodwaste #zerowaste #wastewarrior #eatsmarter #helpinghand
...

πŸ’‘Asperge liefhebbers opgeletπŸ’‘

Het aspergeseizoen is weer begonnen! πŸŽ‰ Witte en groene asperges liggen weer vers in de schappen dus tijd om te genieten van deze heerlijke lentegroente. Maar wat als je iets te enthousiast bent geweest en een paar asperges overhoudt?

πŸ‘‰ Witte asperges (ongeschild) kan je 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Wikkel de asperges in een vochtige theedoek zodra je thuiskomt en leg ze in de koelkast. Dankzij de theedoek blijven de asperges stevig en knapperig.

πŸ‘‰ Groene en paarse asperges bewaar je in een open plastic zak in de koelkast. Dan blijven ze ook 2 tot 3 dagen goed.

πŸ‘‰ Ook gekookte asperges bewaar je het beste in de koelkast. Bewaar ze in het kookvocht in een vershoudbakje, op die manier blijven ze nog 1 dag goed.

Meer tips voor het bewaren van asperges vind je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #groeneasperges #watetenwevandaag #lekker #genieten #bewaren #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaam #duurzaamheid #toogoodtogo #asparagus #asparagusseason #whiteasparagus #greenasparagus #nofoodwaste #helpinghand #eatsmarter
...