Aardappelgratin-uit-airfryer

Actie: 35% korting op de salade lunchboxen! Shop >

Airfryer recept | Aardappelgratin uit de Airfryer

Wil je aardappelgratin maken maar heb je niet zoveel tijd? Dan is aardappelgratin uit de airfryer dé uitkomst, dat gaat namelijk een stuk sneller. Bovendien kan je de aardappelgratin van tevoren klaarmaken, dan hoeft ie op het moment suprême alleen nog even de airfryer in!

RECEPT: AARDAPPELGRATIN UIT DE AIRFRYER

4 personen

Ingrediënten

  • 800 g iets kruimige aardappelen
  • 100 ml volle melk
  • 100 ml verse slagroom
  • 1 tl zout
  • 1 tl gemalen nootmuskaat
  • 100 g geraspte gruyère

Benodigdheden

BEREIDEN:

Tip: je kunt de aardappelgratin goed van tevoren voorbereiden door het recept klaar te maken totdat het in de airfryer moet. Vervolgens doe je de deksel op de ovenschaal en bewaar je de aardappelgratin in de koelkast. Dan hoeft de gratin vlak voor het eten alleen nog even in de Airfryer. Bekijk hier de bereidingswijze voor de aardappelgratin uit de airfryer van de Allerhande.

SERVEREN:

Serveer de aardappelgratin met een frisse salade en/of een lekker stukje vlees of vis.

BEWAREN:

Hou je nog wat aardappelgratin over? Laat het afkoelen (niet langer dan 2 uur buiten de koelkast), doe de deksel op de ovenschaal en bewaar de aardappelgratin in de koelkast. Op deze manier kan je de aardappelgratin nog 2 dagen in de koelkast bewaren.

ANDERE AIRFRYER RECEPTEN

LOCK&LOCK OVENSCHALEN VOOR IN DE AIRFRYER

Ben je op zoek naar een ovenschaal voor in je Airfryer? LOCK&LOCK heeft de ideale ovenschalen voor in de Airfryer! En super handig: de ovenschalen hebben een deksel waardoor je kunt bereiden en bewaren in dezelfde schaal. De ovenschalen zijn gemaakt van zeer sterk Borosilicaatglas. En dankzij de deksel met siliconenring sluit het perfect af, blijft alles vers en voorkom je geurtjes in de koelkast. Uiteraard 100% BPA-vrij.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting

Volg ons

Instagram
Menu