koelkast-indeling
Opruimen/organiseren, Tips & inspiratie

Wil jij ook een ideale koelkast indeling? 4 tips!

Door de juiste koelkast indeling krijg je overzicht, blijven producten langer goed en kun je het optimale uit je koelkast halen.

LOCK&LOCK geeft samen met opruimcoach Frederike van Galle van Sort it Out tips voor de ideale indeling  van je koelkast. Frederike: “Ik ben zelf enthousiast over de vershouddozen van LOCK&LOCK. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, je kunt ze handig meenemen en omdat ze niet lekken kun je ze ook nog op hun zijkant zetten als je een overvolle koelkast hebt. Je hebt leuke gekleurde bakjes maar ook transparante versies zodat je direct kunt zien wat erin zit. Met vershouddozen houd je je koelkast schoon, hygiënisch en overzichtelijk.”

Opruimcoach Frederike heeft 4 tips:

TIP 1: DE TEMPERATUUR IN JE KOELKAST

Zet je koelkast op 4 ºC. Zo bederven producten minder snel en krijgen bacteriën nauwelijks de kans om te groeien. Zet gekoelde producten daarom ook zo snel mogelijk (terug) in de koelkast en laat eten niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan. Laat warme gerechten eerst goed afkoelen voordat je ze in de koelkast zet, anders kan door de warmte de temperatuur in de koelkast stijgen. Let wel op dat je ze binnen 2 uur in de koelkast zet, gebruik eventueel een kom of pan koud water om restjes sneller af te laten koelen.

TIP 2: STAPELEN IN JE KOELKAST

Om je koelkast goed in te delen zijn de vershouddozen van LOCK&LOCK ideaal. Je kunt ze op elkaar stapelen waardoor je ruimte bespaart en je koelkast overzichtelijk is ingericht. Tevens beschermen ze voedsel tegen uitdrogen en schadelijke bacteriën. Handig is om op de vershouddozen etiketten te plakken met de inhoud en datum erop, vooral als je ze in de vriezer bewaard.

LOCK&LOCK biedt een ruim assortiment vershoudbakjes. Bijvoorbeeld de classic vershoudbakjes: verkrijgbaar in veel verschillende formaten en o.a. geschikt voor het bewaren van restjes of voor mealpreppen. Ook zijn er speciale bakjes voor het bewaren van botereierenvleeswaren of kaas. De modular vershoudbakjes zijn gemaakt van Tritan™, waardoor de vershouddozen transparant zijn als glas. Hierdoor kun je goed kunt zien wat er in de vershoudbakjes zit. Alle vershoudbakjes zijn 100% lucht- en waterdicht en zijn geschikt voor de koelkast, diepvries, magnetron en vaatwasser.

TIP 3: DE IDEALE KOELKAST INDELING

Houd zoveel mogelijk dezelfde koelkast indeling aan, daardoor weet je gemakkelijk waar je iets terug kunt vinden. Zet producten die het snelst op moeten vooraan. En om ervoor te zorgen dat producten langer goed blijven, is er de ideale koelkast indeling. Onderstaande afbeelding van het Voedingscentrum laat precies zien waar je in de koelkast de verschillende producten het beste kunt bewaren.

Bron: Voedingscentrum (https://www.voedingscentrum.nl/)

TIP 4: HYGIËNE IN JE KOELKAST

Naast het gebruik van vershouddozen voor een schone, hygiënische koelkast is het aan te raden 1 keer per 3 maanden je koelkast schoon te maken, dit voorkomt besmetting met mogelijk schadelijke bacteriën.

Ga jij aan de slag met de ideale koelkast indeling? Neem een kijkje in de webshop van LOCK&LOCK voor verschillende formaten en soorten vershoudbakjes. Of heb je een ander opruimproject en kom je er niet alleen uit? Kijk dan eens op de site van Sort it out, wellicht kan wat professionele hulp je helpen, ook al is het maar voor een paar uurtjes.

Volg ons

Instagram

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting

Menu