koelkast-indeling

Wil jij ook een ideale koelkast indeling? 4 tips!

Door de juiste koelkast indeling krijg je overzicht, blijven producten langer goed en kun je het optimale uit je koelkast halen.

LOCK&LOCK geeft samen met opruimcoach Frederike van Galle van Sort it Out tips voor de ideale indeling  van je koelkast. Frederike: โ€œIk ben zelf enthousiast over de vershouddozen van LOCK&LOCK. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, je kunt ze handig meenemen en omdat ze niet lekken kun je ze ook nog op hun zijkant zetten als je een overvolle koelkast hebt. Je hebt leuke gekleurde bakjes maar ook transparante versies zodat je direct kunt zien wat erin zit. Met vershouddozen houd je je koelkast schoon, hygiรซnisch en overzichtelijk.โ€

Opruimcoach Frederike heeft 4 tips:

TIP 1: DE TEMPERATUUR IN JE KOELKAST

Zet je koelkast op 4 ยบC. Zo bederven producten minder snel en krijgen bacteriรซn nauwelijks de kans om te groeien. Zet gekoelde producten daarom ook zo snel mogelijk (terug) in de koelkast en laat eten niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan. Laat warme gerechten eerst goed afkoelen voordat je ze in de koelkast zet, anders kan door de warmte de temperatuur in de koelkast stijgen. Let wel op dat je ze binnen 2 uur in de koelkast zet, gebruik eventueel een kom of pan koud water om restjes sneller af te laten koelen.

TIP 2: STAPELEN IN JE KOELKAST

Om je koelkast goed in te delen zijn de vershouddozen van LOCK&LOCK ideaal. Je kunt ze op elkaar stapelen waardoor je ruimte bespaart en je koelkast overzichtelijk is ingericht. Tevens beschermen ze voedsel tegen uitdrogen en schadelijke bacteriรซn. Handig is om op de vershouddozen etiketten te plakken met de inhoud en datum erop, vooral als je ze in de vriezer bewaard.

LOCK&LOCK biedt een ruim assortiment vershoudbakjes. Bijvoorbeeld deย classic vershoudbakjes: verkrijgbaar in veel verschillende formaten en o.a. geschikt voor het bewaren van restjes of voor mealpreppen. Ook zijn er speciale bakjes voor het bewaren vanย boter,ย eieren,ย vleeswarenย ofย kaas. Alle vershoudbakjes zijn 100% lucht- en waterdicht en zijn geschikt voor de koelkast, diepvries, magnetron en vaatwasser. Bestel de vershoudbakjes van LOCK&LOCK met 10% korting.

TIP 3: DE IDEALE KOELKAST INDELING

Houd zoveel mogelijk dezelfde koelkast indeling aan, daardoor weet je gemakkelijk waar je iets terug kunt vinden. Zet producten die het snelst op moeten vooraan. En om ervoor te zorgen dat producten langer goed blijven, is er de ideale koelkast indeling. Onderstaande afbeelding van het Voedingscentrum laat precies zien waar je in de koelkast de verschillende producten het beste kunt bewaren.

Bron: Voedingscentrum (https://www.voedingscentrum.nl/)

TIP 4: HYGIร‹NE IN JE KOELKAST

Naast het gebruik van vershouddozen voor een schone, hygiรซnische koelkast is het aan te raden 1 keer per 3 maanden je koelkast schoon te maken, dit voorkomt besmetting met mogelijk schadelijke bacteriรซn.

Ga jij aan de slag met de ideale koelkast indeling? Neem een kijkje in de webshop van LOCK&LOCK voor verschillende formaten en soorten vershoudbakjes. Of heb je een ander opruimproject en kom je er niet alleen uit? Kijk dan eens op de site van Sort it out, wellicht kan wat professionele hulp je helpen, ook al is het maar voor een paar uurtjes.

Instagram

๐Ÿ’กAsperge liefhebbers opgelet๐Ÿ’ก

Het aspergeseizoen is weer begonnen! ๐ŸŽ‰ Witte en groene asperges liggen weer vers in de schappen dus tijd om te genieten van deze heerlijke lentegroente. Maar wat als je iets te enthousiast bent geweest en een paar asperges overhoudt?

๐Ÿ‘‰ Witte asperges (ongeschild) kan je 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Wikkel de asperges in een vochtige theedoek zodra je thuiskomt en leg ze in de koelkast. Dankzij de theedoek blijven de asperges stevig en knapperig.

๐Ÿ‘‰ Groene en paarse asperges bewaar je in een open plastic zak in de koelkast. Dan blijven ze ook 2 tot 3 dagen goed.

๐Ÿ‘‰ Ook gekookte asperges bewaar je het beste in de koelkast. Bewaar ze in het kookvocht in een vershoudbakje, op die manier blijven ze nog 1 dag goed.

Meer tips voor het bewaren van asperges vind je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #groeneasperges #watetenwevandaag #lekker #genieten #bewaren #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaam #duurzaamheid #toogoodtogo #asparagus #asparagusseason #whiteasparagus #greenasparagus #nofoodwaste #helpinghand #eatsmarter
...

Op en top Nederlands: kaas!๐Ÿง€ Lekkere plakjes voor op brood of blokjes bij de borrel. Zo`n stuk kaas is heerlijk, maar het op de juiste manier bewaren kan wel eens lastig zijn.๐Ÿค” Geen zorgen, wij geven je tips over hoe je kaas het beste kan bewaren:

๐Ÿง‘โ€๐ŸŒพ Bewaar de kaas in vetvrij kaaspapier.
Koop je kaas bij de boer? Dan krijg je hoogstwaarschijnlijk wat vetvrij kaaspapier mee. In de supermarkten bieden ze dit meestal ook gratis aan.

๐Ÿ‘‰ Bewaar de kaas (met papier) in een bewaardoos.
In onze kaasdoos kan je de kaas luchtdicht bewaren. Door de perfecte sluiting blijft de kaas langer vers. En door het vochtrooster dat in de kaasdoos zit, ligt de kaas niet in het vocht en kan je het beter bewaren. Bovendien neemt de bewaardoos geen luchtjes aan, ideaal dus om kaas in te bewaren.

โ„ Bewaar in de groentelade van je koelkast
Hier is de temperatuur minder laag en dat is beter voor de kaas. Kaas kan het beste bewaard worden bij een temperatuur van 5 tot 8 graden. Bewaar je de kaas bij een te hoge temperatuur dan gaat hij sneller rijpen. Een te lage temperatuur? Dan zal de smaak flink achteruitgaan.

โฑ Harde kaas (zoals Edammer) blijft na openen ongeveer 4 weken goed. Van half harde kaas (zoals Goudse kaas) is de houdbaarheid na het aansnijden nog ongeveer 2 weken.

Geniet van kaas op z`n best!๐Ÿง€โœจ Meer tips voor het bewaren van kaas? Die lees je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locklocknl #locknlock #kaas #lekker #genieten #bewaren #lunchen #ontbijt #ontbijtje #watetenwevandaag #eetsmakelijk #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaamheid #duurzaam #toogoodtogo #cheeselovers #goudacheese #nofoodwaste
...

๐Ÿง€โœจ Genoten van een heerlijke borrel met zachte kaasjes afgelopen weekend? Misschien heb je dan nu nog wel wat restjes in de koelkast liggen. Maar hoe bewaar je die zachte kaas nu het beste?

๐Ÿ‘‰ Over het algemeen geldt: hoe zachter de kaas, hoe korter de houdbaarheid. Camembert, mozzarella en andere zachte kaassoorten kunnen zo`n 1 tot 2 weken bewaard worden in de originele verpakking.

๐Ÿ’ก Tip: Als je na het borrelen nog een stukje overhoudt, bewaar dit dan in een luchtdicht vershoudbakje. Ons ronde vershoudbakje is bijvoorbeeld perfect voor een stuk camembert. En het botervlootje is ideaal voor een punt zachte kaas. Met de extra tray in de deksel is het een ideaal bakje voor het bewaren รฉn serveren van kaasjes.

โ„๏ธ Zorg ervoor dat zachte kaasjes bij een lagere temperatuur worden bewaard, bij voorkeur hoog in de koelkast.

Geniet langer van die verrukkelijke zachte kaasjes met deze handige bewaartips! Meer tips over hoe je kaas kan bewaren lees je via de link in de bio.

.
.
.
.
.

#locklocknl #locknlock #kaas #kaasplank #kaasje #borrelplank #borrelmoment #borrelen #borrelplankje #borrelhapjes #lekker #genieten #bewaren #watetenwevandaag #cheeselover #omnomnom #nowaste #etengooijenietweg #verspillingsvrij #restjesopmaken #tipvandedag
...