Mealprep recept | Sinaasappelyoghurt

Een simpel recept maar heel lekker om te maken: frisse sinaasappelyoghurt. Het fijne aan zelf fruityoghurt maken is dat je zelf kan bepalen hoe zoet je ‘m maakt. Lekker voor bij een brunch, het ontbijt, lunch of als toetje! Hieronder vindt je het recept voor een frisse sinaasappelyoghurt. Het recept is van Philippine van der Goes van de blog β€œLiefde voor Lekkers”.

MEALPREP RECEPT: SINAASAPPELYOGHURT

Voor 4 personen

IngrediΓ«nten

  • Β½ sinaasappel, goed schoongeboend
  • 1 el honing
  • 300 g Turkse yoghurt

Extra nodig: fijne rasp

MEALPREPPEN:

  1. Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp boven een vershoudbakje. Pers het sap uit de sinaasappel en voeg samen met de honing toe aan het bakje.
  2. Voeg de Turkse yoghurt toe en meng alles goed door elkaar.

Tip: Vervang de sinaasappel door citroen of limoen voor een extra frisse variant.

BEWAREN:

Sluit het bakje af en zet minimaal 1 uur in de koelkast zodat de smaken goed in de yoghurt kunnen trekken. De yoghurt kan je op deze manier 2 dagen in de koelkast bewaren. Let daarbij uiteraard wel op de houdbaarheidsdatum van de yoghurt.

BEREIDEN:

De yoghurt kan vanuit de koelkast zo op tafel! Of voeg wat fijngehakte chocolade toe voor heerlijke sinaasappel-straciatellayoghurt.

DE BRUNCH COMPLEET MAKEN?

Maak de brunch compleet met dezeΒ granola met kokosΒ enΒ gemarineerde fruitsalade! Of voeg alles samen en je hebt een heerlijkeΒ granola met sinaasappelyoghurt en fruitsalade uit een glaasje!


LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES

Voor het mealpreppen heb je een voorraad goede, luchtdichte vershoudbakjes nodig. De vershoudbakjes van LOCK&LOCK zijn luchtdicht waardoor de inhoud echt langer vers blijft! Wel zo handig als je gaat mealpreppen. Bovendien lekken ze niet zodat je de bakjes ook op de zijkant kunt zetten, mocht je even geen plaats meer hebben in je koelkast. Bovendien zijn de bakjes geschikt voor in de magnetron, diepvries en vaatwasser! 

Instagram

Wist je dat je zowel groene als witte asperges kan invriezen?πŸ’‘ Zo kan je ook buiten het seizoen genieten van deze heerlijke delicatesse!

πŸ‘‰ Snijd van zowel de groene als de witte asperges de onderkant van de steel af en schil de witte asperges. Bewaar ze vervolgens in een vershoudbakje in de vriezer. Zo blijven ze maar liefst 4 tot 6 maanden goed.

πŸ‘©β€πŸ³ Wanneer je de asperges wil gebruiken, hoef je ze niet te ontdooien. Je kunt ze gewoon rechtstreeks in een pan met ruim kokend water doen.

Dus ben je een asperge liefhebber? Zorg ervoor dat je dat je altijd wat asperges in de vriezer hebt voor een heerlijke maaltijd, op elk moment van het jaar!

.
.
.
.
.

#locknlock #locknlocknl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #groeneasperges #watetenwevandaag #lekker #genieten #bewaren #verspillingsvrij #samentegenvoedselverspilling #tegenvoedselverspilling #duurzaam #duurzaamheid #toogoodtogonl #asparagus #asparagusseason #whiteasparagus #greenasparagus #nofoodwaste #helpinghand #eatsmarter
...

Wist je dat de schillen van witte asperges heel geschikt zijn om een lekkere aspergesoep of -saus mee te maken? Gooi ze dus niet weg!

πŸ’‘ Bewaar de schillen in een vershoudbakje in de koelkast (1 tot 2 dagen) of vries ze in en maak er wanneer het jou uitkomt een lekkere soep of saus van. Zo hoef je geen enkel stukje van die heerlijke asperges te verspillen!✨

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #samentegenverspilling #weggooieniszonde #duurzaam #duurzaamheid #duurzaameten #toogoodtogonl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #gezondenlekker #nofoodwaste #zerowaste #wastewarrior #eatsmarter #helpinghand
...

πŸ’‘Asperge liefhebbers opgeletπŸ’‘

Het aspergeseizoen is weer begonnen! πŸŽ‰ Witte en groene asperges liggen weer vers in de schappen dus tijd om te genieten van deze heerlijke lentegroente. Maar wat als je iets te enthousiast bent geweest en een paar asperges overhoudt?

πŸ‘‰ Witte asperges (ongeschild) kan je 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Wikkel de asperges in een vochtige theedoek zodra je thuiskomt en leg ze in de koelkast. Dankzij de theedoek blijven de asperges stevig en knapperig.

πŸ‘‰ Groene en paarse asperges bewaar je in een open plastic zak in de koelkast. Dan blijven ze ook 2 tot 3 dagen goed.

πŸ‘‰ Ook gekookte asperges bewaar je het beste in de koelkast. Bewaar ze in het kookvocht in een vershoudbakje, op die manier blijven ze nog 1 dag goed.

Meer tips voor het bewaren van asperges vind je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #groeneasperges #watetenwevandaag #lekker #genieten #bewaren #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaam #duurzaamheid #toogoodtogo #asparagus #asparagusseason #whiteasparagus #greenasparagus #nofoodwaste #helpinghand #eatsmarter
...