besparen-op-boodschappen

In 4 stappen geld besparen op de boodschappen

Wil jij besparen op de boodschappen, maar niet te veel inleveren op jouw eetgewoonten? Dat kan! Word bewuster van jouw uitgaven, kook slimmer en verspil minder voedsel. Duik samen met LOCK&LOCK de keuken in om te kijken waar en hoe jij kan besparen!

STAP 1: GEORGANISEERD BOODSCHAPPEN

Goede voorbereiding is het halve werk. Ook als je wil besparen op boodschappen doen. Ga na wat je in huis hebt en maak daar een lijstje omheen voor de komende week. Zo voorkom je dat je telkens kleine boodschapjes tussendoor moet doen, die zijn vaak namelijk het duurst. Als je in één keer de weekboodschappen doet, blijft het overzichtelijk wat je hebt uitgegeven voor de week. Houd bij het maken van het lijstje de folders in de gaten. Zo kan je gerechten bepalen op dat wat er in de aanbieding is.
Houd jij wel van een uitdaging? Probeer dan eens een maand bij te houden wat je gemiddeld per week kwijt bent aan de boodschappen en bepaal op basis daarvan jouw weekbudget. Daag jezelf uit en probeer elke week onder het weekbudget uit te komen. Zet het bedrag wat je over hebt op een aparte rekening en spaar voor iets leuks voor jezelf of het gezin!

STAP 2: WEES CREATIEF

Vaak heb je voor gerechten een halve courgette, één wortel of twee tomaten nodig, maar is het goedkoper om een kilo zak te kopen of te gaan voor de 1+1 gratis aanbieding. Met andere woorden, kies je voor goedkoop of ga je voor wat je nodig hebt? Gelukkig kan je groenten vaak voor meerdere gerechten gebruiken. Zo zijn tomaten geschikt voor in de pasta, salade of soep. Wortels kan je gebruiken in de rauwkost, nasi of gewoon koken. Courgette kan in de oven, op de barbecue of ook in de soep of nasi. Zo is er voor elke groente wel iets te bedenken! Ga dus voor die goedkope optie, maar bedenk wel van te voren waar je de groente voor gaat gebruiken.

STAP 3: MAAK HET ZELF

Kant-en-klare producten zijn erg gemakkelijk, dat zullen we niet ontkennen. Het is alleen zoveel lekkerder én goedkoper om zelf die gehaktballen te maken of het vlees te marineren. Ja, ook eigen patat en pizza’s smaken veel beter als je het zelf doet. Een bijkomend voordeel is dat je precies weet wat er in gaat en je dus ook kan opletten met het toevoegen van bijvoorbeeld zout. Je vraagt je misschien af hoe dit goedkoper kan zijn, dan kant-en-klaar kopen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat je producten koopt die vaker gebruikt kunnen worden of langer meegaan. Kruiden, paneermeel, bloem, aardappelen… van dit alles kan je prima een grotere voorraad kopen, wat vaak voordeliger is. Bewaar het op de juiste manier en je hebt er lang profijt van! Met de luchtdichte vershoudbakjes van LOCK&LOCK kan je alles nóg langer bewaren en dus ook weer meer besparen. Bestel de 100% lucht- en waterdichte vershoudbakjes van LOCK&LOCK met korting!

STAP 4: VERSPIL NIETS

Besparen op boodschappen, doe je niet alleen tijdens het boodschappen. Wat je daarna met de gekochte producten doet, is namelijk net zo belangrijk! Heb je nog etenswaren over aan het eind van de week? Verspil het niet! In vier eenvoudige stappen kan jij voedselverspilling voorkomen!

LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES

Door de perfecte afsluiting zijn de vershoudbakjes van LOCK&LOCK lekvrij en houd je eten dagen langer vers. De bakjes zijn BPA-vrij en geschikt voor de vaatwasser, diepvries en magnetron. Ideaal dus om je kliekjes in te bewaren!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting

Volg ons

Instagram
Menu