Het blijft lastig inschatten hoeveel pasta je precies moet koken, zeker als je geen weegschaal of ‘eetmaatje’ gebruikt. Het lijkt vaak zo weinig, maar vergeet niet dat bij het koken het volume van de pasta meer dan verdubbelt! Uiteindelijk kook je daarom al snel te veel. Hou je daardoor pasta over? Weggooien is zonde én niet nodig want je kan gekookte pasta nog prima bewaren en iets lekkers van maken!
GEKOOKTE PASTA BEWAREN IN DE KOELKAST
Gekookte pasta bewaren in de koelkast is een slimme manier om voedselverspilling te voorkomen. Bewaar je pasta in een afgesloten vershoudbakje en zet het binnen 2 uur na koken in de koelkast – zo kan je het nog 2 dagen bewaren. Houd er rekening mee dat pasta de neiging heeft om te plakken, maar een klein scheutje olijfolie kan helpen om dat te voorkomen. Hoewel je de pasta niet meer ‘al dente’ krijgt, kan je het perfect gebruiken in een ovenschotel of soep. Op zoek naar een betrouwbaar vershoudbakje? Ontdek de luchtdichte vershoudbakjes van LocknLock met 10% korting!
-
Vershouddoos 600 ml€4.50
-
Vershouddoos 850 ml€4.95
GEKOOKTE PASTA BEWAREN IN DE VRIEZER
Het invriezen van deegproducten (zoals pasta) is vaak niet aan te raden omdat de textuur verloren gaat. Het beste resultaat krijg je door de pasta samen met de saus in te vriezen. Dit voorkomt plakken en zorgt ervoor dat je een complete maaltijd hebt als je het weer ontdooit.
Heb je alleen gekookte pasta over? Voeg dan een klein beetje olijfolie toe om het plakken te verminderen. Houd er rekening mee dat de pasta na het ontdooien wat zachter kan zijn, maar dat is geen probleem als je het gebruikt voor bijvoorbeeld soep. Bewaar de pasta in een goed afgesloten vershoudbakje en je kunt het 1 tot 3 maanden in de vriezer bewaren.
VERSPILLINGSVRIJE RECEPTEN
Heb je nog wat restjes gekookte pasta? Geen zorgen, die kan je eenvoudig omtoveren tot heerlijke gerechten. Wat dacht van tomaten-groentetaartjes of een heerlijke frittata? Met een paar simpele ingrediënten maak je van je restjes pasta een gerecht waar iedereen van zal genieten. Zo voorkom je verspilling én zet je iets lekkers op tafel.
- TOMATEN-GROENTETAARTJES
Dit recept is ideaal om al je restjes te combineren tot een smakelijke en makkelijke maaltijd. Voeg je restje gekookte pasta en overgebleven groente toe, samen met wat tomaatjes, en je hebt in een handomdraai een voedzame maaltijd zonder verspilling. Bekijk het recept voor tomaten-groentetaartjes. - VERMICELLI DOOR DE SOEP
Vermicelli is ook pasta! Dus is je gekookte spaghetti slap geworden nadat je het in de koelkast of vriezer hebt bewaard? Snij het in kleine stukjes en het kan prima als vermicelli door de soep. - FRITTATA
Frittata is in Italië de ideale eindbestemming voor restjes pasta. Het is een soort omelet waarbij verschillende ingrediënten met ei gemengd worden. Bak de frittata eerst in een koekenpan, doe er vervolgens een laagje kaas overheen en dan nog even garen in de oven. - PASTASALADE
Bewaar de pasta in een vershoudbakje in de koelkast en je kunt er een lekkere pastasalade van maken voor de lunch. Maak bijvoorbeeld deze pasta pesto salade! - ROERBAKKEN
Verhit lekker veel groente in een pan en voeg als laatste de pasta toe en je hebt een snel en simpel roerbak gerecht!
LOCKNLOCK VERSHOUDBAKJES
Door de perfecte afsluiting zijn de vershoudbakjes van LocknLock lekvrij en houd je eten dagen langer vers. De bakjes zijn BPA-vrij en geschikt voor de vaatwasser, diepvries en magnetron. Ideaal dus om je restjes pasta in te bewaren voor later. Daarnaast kun je in de handige spaghetti bewaardoos je droge pasta bewaren, dan heb je geen losse en open verpakkingen meer in je keukenkastje!