gekookte-pasta-bewaren
Besparen/restjes, Bewaren, Tips & inspiratie

Gekookte pasta bewaren: zo doe je dat!

Het blijft lastig inschatten hoeveel pasta je precies moet koken, zeker als je geen weegschaal of ‘kookmaatje’ gebruikt. Het lijkt vaak zo weinig, maar vergeet niet dat bij het koken het volume van de pasta meer dan verdubbelt! Uiteindelijk kook je daarom al snel te veel. Hou je daardoor pasta over? Weggooien is zonde én niet nodig want je kan gekookte pasta nog prima bewaren en iets lekkers van maken!

GEKOOKTE PASTA BEWAREN IN DE KOELKAST

Gekookte pasta kan je afgesloten in een vershoudbakje nog 2 dagen in de koelkast bewaren. Zorg er wel voor dat de pasta snel afkoelt. Zet de restjes daarom binnen 2 uur in de koelkast. Houd er wel rekening mee dat gekookte pasta gaat plakken. Om het plakken te voorkomen, kan je een lepeltje olijfolie door de pasta heen roeren. Al dente krijg je de pasta niet meer, maar als je de pasta vervolgens gebruikt in bijvoorbeeld een ovenschotel of soep, maakt dat ook niet uit!

GEKOOKTE PASTA BEWAREN IN DE VRIEZER

Het invriezen van deegproducten (zoals pasta) is vaak niet aan te raden omdat de textuur verloren gaat. Gekookte pasta kan je het beste samen met de saus invriezen. Ook bij het invriezen gaat de pasta namelijk plakken, maar door het samen te voegen met de saus kan je dit voorkomen.

Heb je alleen gekookte pasta over? Voeg dan weer een lepeltje olijfolie toe om het plakken te voorkomen. De pasta wordt op deze manier wel slap, maar dat is geen probleem als je het later bijvoorbeeld voor soep wil gebruiken. Gekookte pasta kan je 1 tot 3 maanden in een vershoudbakje in de vriezer bewaren.

LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES

Door de perfecte afsluiting zijn de vershoudbakjes van LOCK&LOCK lekvrij en houd je eten dagen langer vers. De bakjes zijn BPA-vrij en geschikt voor de vaatwasser, diepvries en magnetron. Ideaal dus om je restjes pasta in te bewaren voor later. Daarnaast kun je in de handige spaghetti bewaardoos je droge pasta bewaren, dan heb je geen losse en open verpakkingen meer in je keukenkastje!

WAT KUN JE MET RESTJES GEKOOKTE PASTA MAKEN?

  • Vermicelli door de soep – Vermicelli is ook pasta! Dus is je gekookte spaghetti slap geworden nadat je het in de koelkast of vriezer hebt bewaard? Snij het in kleine stukjes en het kan prima als vermicelli door de soep.
  • Frittata – Frittata is in Italië de ideale eindbestemming voor restjes pasta. Het is een soort omelet waarbij verschillende ingrediënten met ei gemengd worden. Bak de frittata eerst in een koekenpan, doe er vervolgens een laagje kaas overheen en dan nog even garen in de oven.
  • Pastasalade – Bewaar de pasta in een vershoudbakje in de koelkast en je kunt er een lekkere pastasalade van maken voor de lunch. Maak bijvoorbeeld deze pasta pesto salade!
  • Roerbakken – Verhit lekker veel groente in een pan en voeg als laatste de pasta toe en je hebt een snel en simpel roerbak gerecht!
  • Ovenschotel – Voor een pasta-ovenschotel heb je gekookte pasta nodig dus zijn restjes ideaal! Meng de gekookte pasta met groente en eventueel vlees, geraspte kaas eroverheen en het kan zo in de oven.

Volg ons

Instagram

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting

Menu