gekookte-pasta-bewaren

Gekookte pasta bewaren: zo doe je dat!

Het blijft lastig inschatten hoeveel pasta je precies moet koken, zeker als je geen weegschaal of ‘kookmaatje’ gebruikt. Het lijkt vaak zo weinig, maar vergeet niet dat bij het koken het volume van de pasta meer dan verdubbelt! Uiteindelijk kook je daarom al snel te veel. Hou je daardoor pasta over? Weggooien is zonde én niet nodig want je kan gekookte pasta nog prima bewaren en iets lekkers van maken!

GEKOOKTE PASTA BEWAREN IN DE KOELKAST

Gekookte pasta kan je afgesloten in een vershoudbakje nog 2 dagen in de koelkast bewaren. Zorg er wel voor dat de pasta snel afkoelt. Zet de restjes daarom binnen 2 uur in de koelkast. Houd er wel rekening mee dat gekookte pasta gaat plakken. Om het plakken te voorkomen, kan je een lepeltje olijfolie door de pasta heen roeren. Al dente krijg je de pasta niet meer, maar als je de pasta vervolgens gebruikt in bijvoorbeeld een ovenschotel of soep, maakt dat ook niet uit! Op zoek naar een geschikt vershoudbakje? Bestel een luchtdicht vershoudbakje van LOCK&LOCK met 10% korting!

GEKOOKTE PASTA BEWAREN IN DE VRIEZER

Het invriezen van deegproducten (zoals pasta) is vaak niet aan te raden omdat de textuur verloren gaat. Gekookte pasta kan je het beste samen met de saus invriezen. Ook bij het invriezen gaat de pasta namelijk plakken, maar door het samen te voegen met de saus kan je dit voorkomen.

Heb je alleen gekookte pasta over? Voeg dan weer een lepeltje olijfolie toe om het plakken te voorkomen. De pasta wordt op deze manier wel slap, maar dat is geen probleem als je het later bijvoorbeeld voor soep wil gebruiken. Gekookte pasta kan je 1 tot 3 maanden in een vershoudbakje in de vriezer bewaren.

LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES

Door de perfecte afsluiting zijn de vershoudbakjes van LOCK&LOCK lekvrij en houd je eten dagen langer vers. De bakjes zijn BPA-vrij en geschikt voor de vaatwasser, diepvries en magnetron. Ideaal dus om je restjes pasta in te bewaren voor later. Daarnaast kun je in de handige spaghetti bewaardoos je droge pasta bewaren, dan heb je geen losse en open verpakkingen meer in je keukenkastje!

WAT KUN JE MET RESTJES GEKOOKTE PASTA MAKEN?

  • Vermicelli door de soep – Vermicelli is ook pasta! Dus is je gekookte spaghetti slap geworden nadat je het in de koelkast of vriezer hebt bewaard? Snij het in kleine stukjes en het kan prima als vermicelli door de soep.
  • Frittata – Frittata is in Italië de ideale eindbestemming voor restjes pasta. Het is een soort omelet waarbij verschillende ingrediënten met ei gemengd worden. Bak de frittata eerst in een koekenpan, doe er vervolgens een laagje kaas overheen en dan nog even garen in de oven.
  • Pastasalade – Bewaar de pasta in een vershoudbakje in de koelkast en je kunt er een lekkere pastasalade van maken voor de lunch. Maak bijvoorbeeld deze pasta pesto salade!
  • Roerbakken – Verhit lekker veel groente in een pan en voeg als laatste de pasta toe en je hebt een snel en simpel roerbak gerecht!
  • Ovenschotel – Voor een pasta-ovenschotel heb je gekookte pasta nodig dus zijn restjes ideaal! Meng de gekookte pasta met groente en eventueel vlees, geraspte kaas eroverheen en het kan zo in de oven.

Instagram

Wist je dat de schillen van witte asperges heel geschikt zijn om een lekkere aspergesoep of -saus mee te maken? Gooi ze dus niet weg!

💡 Bewaar de schillen in een vershoudbakje in de koelkast (1 tot 2 dagen) of vries ze in en maak er wanneer het jou uitkomt een lekkere soep of saus van. Zo hoef je geen enkel stukje van die heerlijke asperges te verspillen!✨

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #samentegenverspilling #weggooieniszonde #duurzaam #duurzaamheid #duurzaameten #toogoodtogonl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #gezondenlekker #nofoodwaste #zerowaste #wastewarrior #eatsmarter #helpinghand
...

💡Asperge liefhebbers opgelet💡

Het aspergeseizoen is weer begonnen! 🎉 Witte en groene asperges liggen weer vers in de schappen dus tijd om te genieten van deze heerlijke lentegroente. Maar wat als je iets te enthousiast bent geweest en een paar asperges overhoudt?

👉 Witte asperges (ongeschild) kan je 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Wikkel de asperges in een vochtige theedoek zodra je thuiskomt en leg ze in de koelkast. Dankzij de theedoek blijven de asperges stevig en knapperig.

👉 Groene en paarse asperges bewaar je in een open plastic zak in de koelkast. Dan blijven ze ook 2 tot 3 dagen goed.

👉 Ook gekookte asperges bewaar je het beste in de koelkast. Bewaar ze in het kookvocht in een vershoudbakje, op die manier blijven ze nog 1 dag goed.

Meer tips voor het bewaren van asperges vind je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #groeneasperges #watetenwevandaag #lekker #genieten #bewaren #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaam #duurzaamheid #toogoodtogo #asparagus #asparagusseason #whiteasparagus #greenasparagus #nofoodwaste #helpinghand #eatsmarter
...

Op en top Nederlands: kaas!🧀 Lekkere plakjes voor op brood of blokjes bij de borrel. Zo`n stuk kaas is heerlijk, maar het op de juiste manier bewaren kan wel eens lastig zijn.🤔 Geen zorgen, wij geven je tips over hoe je kaas het beste kan bewaren:

🧑‍🌾 Bewaar de kaas in vetvrij kaaspapier.
Koop je kaas bij de boer? Dan krijg je hoogstwaarschijnlijk wat vetvrij kaaspapier mee. In de supermarkten bieden ze dit meestal ook gratis aan.

👉 Bewaar de kaas (met papier) in een bewaardoos.
In onze kaasdoos kan je de kaas luchtdicht bewaren. Door de perfecte sluiting blijft de kaas langer vers. En door het vochtrooster dat in de kaasdoos zit, ligt de kaas niet in het vocht en kan je het beter bewaren. Bovendien neemt de bewaardoos geen luchtjes aan, ideaal dus om kaas in te bewaren.

❄ Bewaar in de groentelade van je koelkast
Hier is de temperatuur minder laag en dat is beter voor de kaas. Kaas kan het beste bewaard worden bij een temperatuur van 5 tot 8 graden. Bewaar je de kaas bij een te hoge temperatuur dan gaat hij sneller rijpen. Een te lage temperatuur? Dan zal de smaak flink achteruitgaan.

⏱ Harde kaas (zoals Edammer) blijft na openen ongeveer 4 weken goed. Van half harde kaas (zoals Goudse kaas) is de houdbaarheid na het aansnijden nog ongeveer 2 weken.

Geniet van kaas op z`n best!🧀✨ Meer tips voor het bewaren van kaas? Die lees je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locklocknl #locknlock #kaas #lekker #genieten #bewaren #lunchen #ontbijt #ontbijtje #watetenwevandaag #eetsmakelijk #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaamheid #duurzaam #toogoodtogo #cheeselovers #goudacheese #nofoodwaste
...