Cake bewaren

Cake bewaren: zo doe je dat!

Bak je graag zelf een cake maar hou je vaak een stuk over? Geen probleem! Als je een cake op de juiste manier bewaart, kan je er nog meerdere dagen van genieten. Want cake weggooien is natuurlijk super zonde! Maar hoe kan je een zelfgebakken cake dan het beste bewaren?

HOE BEWAAR JE ZELFGEBAKKEN CAKE?

Een zelfgebakken cake bewaar je buiten de koelkast. Als je ‘m in de koelkast zou bewaren wordt de cake namelijk heel droog. Om te voorkomen dat de cake heel droog wordt, bewaar je ‘m het beste in een luchtdichte bewaardoos op het aanrecht of in een keukenkastje. Belangrijk is hierbij wel dat de cake goed is afgekoeld voordat je ‘m in de bewaardoos doet. Anders ontstaat er condens aan de binnenkant van de bewaardoos waardoor de cake vochtig wordt. Op zoek naar een cake bewaardoos? LOCK&LOCK heeft twee luchtdichte bewaardozen die zeer geschikt zijn voor het bewaren van cake. Je kunt ze bestellen met 10% korting!

HOELANG KUN JE EEN ZELFGEBAKKEN CAKE BEWAREN?

In de bewaardoos blijft de zelfgebakken cake ongeveer een week goed. Wil je de cake langer bewaren? Dan kan je de cake ook invriezen. In de vriezer blijft de cake 3 maanden goed.

HOE MOET JE CAKE INVRIEZEN?

Ook bij het invriezen is het belangrijk dat de cake niet vochtig wordt. Dus voor het invriezen, bewaar je de cake wederom in een luchtdichte bewaardoos. Je kunt de cake eventueel van tevoren in plakjes snijden zodat je het makkelijk kunt ontdooien. De bewaardozen van LOCK&LOCK zijn geschikt voor in de vriezer.

HOE ONTDOOI JE CAKE?

De cake kun je het beste rustig laten ontdooien in de koelkast. Op deze manier gaat het ontdooien gelijkmatiger omdat het temperatuurverschil minder groot is en dat komt de kwaliteit ten goede! Uiteraard duurt het ontdooien van een hele cake langer dan het ontdooien van een plakje. Wil je zeker weten dat je op tijd bent? Haal de cake dan een dag van tevoren uit de vriezer.

LOCK&LOCK BEWAARDOZEN

LOCK&LOCK staat voor gemak, slim bewaren en minder verspillen. Dus zoek je een oplossing voor het bewaren van zelfgebakken cake? Wil je je lunch lekvrij mee kunnen nemen? Of wil je je (koel)kast organiseren? Er is voor iedereen een LOCK&LOCK oplossing! Door de perfecte afsluiting zijn de bewaardozen van LOCK&LOCK lekvrij en houd je eten dagen langer vers. De bewaardozen zijn BPA vrij en geschikt voor de vaatwasser, diepvries en magnetron.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting

Volg ons

Instagram
Menu