Cake bewaren

Cake bewaren: zo doe je dat!

Bak je graag zelf een cake maar hou je vaak een stuk over? Geen probleem! Als je een cake op de juiste manier bewaart, kan je er nog meerdere dagen van genieten. Want cake weggooien is natuurlijk super zonde! Maar hoe kan je een zelfgebakken cake dan het beste bewaren?

HOE BEWAAR JE ZELFGEBAKKEN CAKE?

Een zelfgebakken cake bewaar je buiten de koelkast. Als je ‘m in de koelkast zou bewaren wordt de cake namelijk heel droog. Om te voorkomen dat de cake heel droog wordt, bewaar je ‘m het beste in een luchtdichte bewaardoos op het aanrecht of in een keukenkastje. Belangrijk is hierbij wel dat de cake goed is afgekoeld voordat je ‘m in de bewaardoos doet. Anders ontstaat er condens aan de binnenkant van de bewaardoos waardoor de cake vochtig wordt. Op zoek naar een cake bewaardoos? LOCK&LOCK heeft twee luchtdichte bewaardozen die zeer geschikt zijn voor het bewaren van cake. Je kunt ze bestellen met 10% korting!

HOELANG KUN JE EEN ZELFGEBAKKEN CAKE BEWAREN?

In de bewaardoos blijft de zelfgebakken cake ongeveer een week goed. Wil je de cake langer bewaren? Dan kan je de cake ook invriezen. In de vriezer blijft de cake 3 maanden goed.

HOE MOET JE CAKE INVRIEZEN?

Ook bij het invriezen is het belangrijk dat de cake niet vochtig wordt. Dus voor het invriezen, bewaar je de cake wederom in een luchtdichte bewaardoos. Je kunt de cake eventueel van tevoren in plakjes snijden zodat je het makkelijk kunt ontdooien. De bewaardozen van LOCK&LOCK zijn geschikt voor in de vriezer.

HOE ONTDOOI JE CAKE?

De cake kun je het beste rustig laten ontdooien in de koelkast. Op deze manier gaat het ontdooien gelijkmatiger omdat het temperatuurverschil minder groot is en dat komt de kwaliteit ten goede! Uiteraard duurt het ontdooien van een hele cake langer dan het ontdooien van een plakje. Wil je zeker weten dat je op tijd bent? Haal de cake dan een dag van tevoren uit de vriezer.

LOCK&LOCK BEWAARDOZEN

LOCK&LOCK staat voor gemak, slim bewaren en minder verspillen. Dus zoek je een oplossing voor het bewaren van zelfgebakken cake? Wil je je lunch lekvrij mee kunnen nemen? Of wil je je (koel)kast organiseren? Er is voor iedereen een LOCK&LOCK oplossing! Door de perfecte afsluiting zijn de bewaardozen van LOCK&LOCK lekvrij en houd je eten dagen langer vers. De bewaardozen zijn BPA vrij en geschikt voor de vaatwasser, diepvries en magnetron.

Instagram

Wist je dat de schillen van witte asperges heel geschikt zijn om een lekkere aspergesoep of -saus mee te maken? Gooi ze dus niet weg!

πŸ’‘ Bewaar de schillen in een vershoudbakje in de koelkast (1 tot 2 dagen) of vries ze in en maak er wanneer het jou uitkomt een lekkere soep of saus van. Zo hoef je geen enkel stukje van die heerlijke asperges te verspillen!✨

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #samentegenverspilling #weggooieniszonde #duurzaam #duurzaamheid #duurzaameten #toogoodtogonl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #gezondenlekker #nofoodwaste #zerowaste #wastewarrior #eatsmarter #helpinghand
...

πŸ’‘Asperge liefhebbers opgeletπŸ’‘

Het aspergeseizoen is weer begonnen! πŸŽ‰ Witte en groene asperges liggen weer vers in de schappen dus tijd om te genieten van deze heerlijke lentegroente. Maar wat als je iets te enthousiast bent geweest en een paar asperges overhoudt?

πŸ‘‰ Witte asperges (ongeschild) kan je 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Wikkel de asperges in een vochtige theedoek zodra je thuiskomt en leg ze in de koelkast. Dankzij de theedoek blijven de asperges stevig en knapperig.

πŸ‘‰ Groene en paarse asperges bewaar je in een open plastic zak in de koelkast. Dan blijven ze ook 2 tot 3 dagen goed.

πŸ‘‰ Ook gekookte asperges bewaar je het beste in de koelkast. Bewaar ze in het kookvocht in een vershoudbakje, op die manier blijven ze nog 1 dag goed.

Meer tips voor het bewaren van asperges vind je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #groeneasperges #watetenwevandaag #lekker #genieten #bewaren #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaam #duurzaamheid #toogoodtogo #asparagus #asparagusseason #whiteasparagus #greenasparagus #nofoodwaste #helpinghand #eatsmarter
...

Op en top Nederlands: kaas!πŸ§€ Lekkere plakjes voor op brood of blokjes bij de borrel. Zo`n stuk kaas is heerlijk, maar het op de juiste manier bewaren kan wel eens lastig zijn.πŸ€” Geen zorgen, wij geven je tips over hoe je kaas het beste kan bewaren:

πŸ§‘β€πŸŒΎ Bewaar de kaas in vetvrij kaaspapier.
Koop je kaas bij de boer? Dan krijg je hoogstwaarschijnlijk wat vetvrij kaaspapier mee. In de supermarkten bieden ze dit meestal ook gratis aan.

πŸ‘‰ Bewaar de kaas (met papier) in een bewaardoos.
In onze kaasdoos kan je de kaas luchtdicht bewaren. Door de perfecte sluiting blijft de kaas langer vers. En door het vochtrooster dat in de kaasdoos zit, ligt de kaas niet in het vocht en kan je het beter bewaren. Bovendien neemt de bewaardoos geen luchtjes aan, ideaal dus om kaas in te bewaren.

❄ Bewaar in de groentelade van je koelkast
Hier is de temperatuur minder laag en dat is beter voor de kaas. Kaas kan het beste bewaard worden bij een temperatuur van 5 tot 8 graden. Bewaar je de kaas bij een te hoge temperatuur dan gaat hij sneller rijpen. Een te lage temperatuur? Dan zal de smaak flink achteruitgaan.

⏱ Harde kaas (zoals Edammer) blijft na openen ongeveer 4 weken goed. Van half harde kaas (zoals Goudse kaas) is de houdbaarheid na het aansnijden nog ongeveer 2 weken.

Geniet van kaas op z`n best!πŸ§€βœ¨ Meer tips voor het bewaren van kaas? Die lees je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locklocknl #locknlock #kaas #lekker #genieten #bewaren #lunchen #ontbijt #ontbijtje #watetenwevandaag #eetsmakelijk #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaamheid #duurzaam #toogoodtogo #cheeselovers #goudacheese #nofoodwaste
...