Meal preppen is een breed begrip en kan op verschillende manieren. Je kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je extra porties kookt. Als je toch al bezig bent met koken, kan je net zo goed extra veel maken en invriezen voor later! Dat geldt ook voor dit meal prep recept met groene pesto. Het recept hieronder is voor 4 personen, maar pesto kan je goed invriezen. Dus maak wat extra porties, scheelt weer voor de volgende keer! π
MEAL PREP RECEPT: GROENE PESTO
4 personen
IngrediΓ«nten:
- 1 basilicum plantje
- 1 teentje knoflook
- 40 gr pijnboompitten
- 8 el olijfolie
- 20 gr Parmezaanse kaas
- zout en peper
MEAL PREPPEN:
- Pluk de blaadjes van het basilicumplantje en pers een teen knoflook.
- Rasp de Parmezaanse kaas.
- In een hakmolen / blender voeg je alle ingrediΓ«nten toe en pureer tot je de juiste dikte voor pesto hebt.
- Breng op smaak met zout en peper.
BEWAREN:
Deze pesto voor 4 personen past perfect in het 180 ml vershoudbakje. Op deze manier kan je het 4 dagen in de koelkast of 3 maanden in de vriezer bewaren.
BEREIDEN:
Pesto kun je als basis gebruiken voor verschillende lekkere gerechten:
LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES
Voor het meal preppen heb je een voorraad goede, luchtdichte vershoudbakjes nodig. DeΒ vershoudbakjes van Lock&Lock zijn luchtdicht waardoor de inhoud echt langer vers blijft! Wel zo handig als je gaat meal preppen. Bovendien lekken ze niet zodat je de bakjes ook op de zijkant kunt zetten, mocht je even geen plaats meer hebben in je koelkast. Bovendien zijn de bakjes geschikt voor in de magnetron, diepvries en vaatwasser!Β