bbq-bijgerechten

BBQ recept | Bijgerechten

Een BBQ is pas echt compleet met een aantal lekkere bijgerechten voor tussendoor! De bijgerechten zijn gemakkelijk voor te bereiden en geven de BBQ net even iets extra’s. De recepten zijn bedacht door Philippine van der Goes, bekend van haar blog “Liefde voor Lekkers“.

SALADE MET NECTARINE EN PROSCIUTTO

BBQ bijgerecht voor 4 personen

IngrediΓ«nten

  • 75 g rucola
  • 75 g prosciutto di Parma (Italiaanse rauwe ham)
  • 130 g mozzarella mini
  • 2 nectarines
  • 3 takjes munt, alleen de blaadjes
  • 2 el citroensap
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout
  • Extra nodig: cocktailprikkers

VOORBEREIDING:

  1. Snijd de nectarines in 8-10 partjes. Halveer de plakken prosciutto en wikkel om ieder partje nectarine een stukje ham.
  2. Prik als eerste een bolletje mozzarella op een prikker, daarna een blaadje munt en als laatste de omwikkelde nectarine. Bewaar in een vershoudbakje in de koelkast.
  3. Maak in een klein vershoudbakje een dressing van citroensap en de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Tip: Met de deksel op het bakje kun je de dressing goed door elkaar schudden!

SERVEREN:

Verdeel op een groot bord de rucola. Maak een dressing van het citroensap en de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing door de rucola. Verdeel als laatste de prikkers over de salade.


KRUIDENBOTER MET PESTO

BBQ bijgerecht voor 4 personen

IngrediΓ«nten

  • 100 g gezouten boter
  • 1Β½ tl pesto
  • 40 g semi zongedroogde tomaatjes
  • peper en zout

VOORBEREIDING:

  1. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Snijd ondertussen de tomaatjes in kleine stukjes.
  2. Meng de tomaat en pesto met een vork door de boter. Breng verder op smaak met peper en zout.

Tip: Maak de kruidenboter in een vershoudbakje. Dan kan je het eerder van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Houd je aan het einde van de BBQ nog over? Dan doe je de deksel weer op het bakje en zet je het weer terug in de koelkast!


BRUSCETTA MET TOMAAT EN AARDBEI

BBQ bijgerecht voor 4 personen

IngrediΓ«nten

  • 3 tomaten
  • 150 g aardbeien
  • 3 el olijfolie
  • Β½ teen knoflook
  • klein handje verse basilicum
  • 1 ciabatta
  • peper en zout

VOORBEREIDING:

  1. Halveer de tomaten en verwijder het kroontje en de zaadlijsten. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Snijd de tomaten en de aardbeien in gelijke kleine stukjes.
  2. Pers de knoflook en scheur de basilicum fijn.
  3. Meng in de kom de tomaten, aardbeien, knoflook en basilicum met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

MARINEREN:

Laat het mengsel 1 uur, afgedekt in een vershoudbakje, marineren zodat de smaken goed mengen.

SERVEREN:

Snijd de ciabatta in plakjes en rooster het brood aan beide kanten op de BBQ. Schep er wat van het tomatenmengsel op en serveer direct.

ANDERE BBQ BIJGERECHTEN:

  • Verschillende kleuren paprika in grove repen om te grillen op de BBQ
  • Plakjes courgette om te grillen op de BBQ
  • Italiaanse wordt in dunne plakjes
  • Olijven
  • Cherrytomaatjes

LEKKER VOOR OP DE BBQ:


LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES

Voor een goed voorbereide BBQ heb je een voorraad goede, luchtdichte vershoudbakjes nodig. De vershoudbakjes van Lock&Lock zijn ideaal om het vlees, de vis en/of de groenten te marineren voor de lekkerste smaken! Snijd alles, doe de marinade erbij en zet in de koelkast. Omscheppen hoeft niet, draai gewoon af en toe het bakje om!

Instagram

🧑 Koningsdag actie: gratis oranje vershoudbakje! 🧑

Of je nu gaat struinen over de vrijmarkt, je eigen spulletjes verkoopt of gezellig gaat borrelen met vrienden, lekkere snacks mogen niet ontbreken! En met onze handige vershoudbakjes neem je die moeiteloos overal mee naar toe.

πŸ‘‰ Bestel nu voor €25 of meer en ontvang een GRATIS oranje vershoudbakje van 470 ml, helemaal in Koningsdag-stijl!🍊 Maar wees er snel bij, want deze actie is geldig t/m zondag 28 april.

Shop via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #koningsdag #koningsdag2024 #koningsdagthuis #fijnekoningsdag #koningsdagactie #oranjeboven #oranje #feestje #actie #snacks #bewaren #meenemen #gezelligheid #watetenwevandaag #snacktime #hapjes #borrelhapjes #lekkerehapjes #yummy #eetsmakelijk
...

Wist je dat je zowel groene als witte asperges kan invriezen?πŸ’‘ Zo kan je ook buiten het seizoen genieten van deze heerlijke delicatesse!

πŸ‘‰ Snijd van zowel de groene als de witte asperges de onderkant van de steel af en schil de witte asperges. Bewaar ze vervolgens in een vershoudbakje in de vriezer. Zo blijven ze maar liefst 4 tot 6 maanden goed.

πŸ‘©β€πŸ³ Wanneer je de asperges wil gebruiken, hoef je ze niet te ontdooien. Je kunt ze gewoon rechtstreeks in een pan met ruim kokend water doen.

Dus ben je een asperge liefhebber? Zorg ervoor dat je dat je altijd wat asperges in de vriezer hebt voor een heerlijke maaltijd, op elk moment van het jaar!

.
.
.
.
.

#locknlock #locknlocknl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #groeneasperges #watetenwevandaag #lekker #genieten #bewaren #verspillingsvrij #samentegenvoedselverspilling #tegenvoedselverspilling #duurzaam #duurzaamheid #toogoodtogonl #asparagus #asparagusseason #whiteasparagus #greenasparagus #nofoodwaste #helpinghand #eatsmarter
...

Wist je dat de schillen van witte asperges heel geschikt zijn om een lekkere aspergesoep of -saus mee te maken? Gooi ze dus niet weg!

πŸ’‘ Bewaar de schillen in een vershoudbakje in de koelkast (1 tot 2 dagen) of vries ze in en maak er wanneer het jou uitkomt een lekkere soep of saus van. Zo hoef je geen enkel stukje van die heerlijke asperges te verspillen!✨

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #samentegenverspilling #weggooieniszonde #duurzaam #duurzaamheid #duurzaameten #toogoodtogonl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #gezondenlekker #nofoodwaste #zerowaste #wastewarrior #eatsmarter #helpinghand
...

πŸ’‘Asperge liefhebbers opgeletπŸ’‘

Het aspergeseizoen is weer begonnen! πŸŽ‰ Witte en groene asperges liggen weer vers in de schappen dus tijd om te genieten van deze heerlijke lentegroente. Maar wat als je iets te enthousiast bent geweest en een paar asperges overhoudt?

πŸ‘‰ Witte asperges (ongeschild) kan je 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Wikkel de asperges in een vochtige theedoek zodra je thuiskomt en leg ze in de koelkast. Dankzij de theedoek blijven de asperges stevig en knapperig.

πŸ‘‰ Groene en paarse asperges bewaar je in een open plastic zak in de koelkast. Dan blijven ze ook 2 tot 3 dagen goed.

πŸ‘‰ Ook gekookte asperges bewaar je het beste in de koelkast. Bewaar ze in het kookvocht in een vershoudbakje, op die manier blijven ze nog 1 dag goed.

Meer tips voor het bewaren van asperges vind je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #groeneasperges #watetenwevandaag #lekker #genieten #bewaren #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaam #duurzaamheid #toogoodtogo #asparagus #asparagusseason #whiteasparagus #greenasparagus #nofoodwaste #helpinghand #eatsmarter
...