Verpakkingsvrij boodschappen doen

Verpakkingsvrij boodschappen doen: zo doe je dat!

We willen in deze tijd allemaal graag duurzamere keuzes maken en bijvoorbeeld minder wegwerpplastic gebruiken. Toch wordt dat je behoorlijk moeilijk gemaakt als je in de supermarkt loopt. Daar zijn zoveel plastic verpakkingen dat je er bijna niet omheen kan. Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden om (zoveel mogelijk) verpakkingsvrij boodschappen te doen!

Neem je eigen verpakking mee

Al die plastic verpakkingen in de supermarkt zorgen ervoor dat het voedsel vers en goed blijft. En ze beschermen de producten wanneer je ze in je boodschappen tas mee naar huis neemt. Maar hier is ook een duurzamer alternatief voor: neem je eigen bakjes mee! De vershoudbakjes van LOCK&LOCK zijn 100% lucht- en waterdicht waardoor producten langer vers blijven. Als je thuis komt na het boodschappen doen kun je ze zó in de (koel)kast zetten. En doordat de bakjes transparant zijn, creëer je ook nog meer overzicht! Bestel de bakjes met 10% korting.

Waar kun je verpakkingsvrij boodschappen doen?

Omdat in de supermarkt zo’n beetje alles in een plastic verpakking zit, lijkt het misschien heel lastig om verpakkingsvrij boodschappen te doen. Toch kan het op veel meer plekken dan je in eerste instantie zou denken:

Op de markt
Op de markt zijn alle etenswaren vaak onverpakt. Denk bijvoorbeeld aan groente, fruit, noten, verse kruiden etc. Vaak krijg je het vervolgens mee in een bakje of tasje van de kraam. In plaats daarvan kun je dus je eigen bakjes meenemen en vragen of ze de producten daar in willen doen. Dit gebeurt tegenwoordig steeds vaker dus ze zullen er niet raar van opkijken!

In speciaalzaken
Naar de bakker, slager, groenteboer, visboer, koffiewinkel en alle andere winkels waar ze zich richten op één type product kun je ook je eigen verpakkingen meenemen. Ook hier zijn de producten in eerste instantie vaak verpakkingsvrij en kun je wegwerpplastic besparen door het in je eigen bakjes mee te nemen.

Spot de “Neem gerust je eigen verpakking mee” sticker
Heb jij deze sticker wel eens gezien? Zero Waste Nederland heeft deze sticker ontwikkeld voor winkeliers en andere ondernemers om op hun raam te kunnen plakken. Op deze manier kunnen ze duidelijk maken dat je daar met je eigen bakjes terecht kunt. Dus twijfel je nog een beetje? Dankzij deze sticker weet je zeker dat het personeel er niet raar van opkijkt als je je eigen bakjes meeneemt. Benieuwd welke winkels in jouw buurt zo’n sticker hebben? Bekijk dan alle deelnemende locaties.

Zero waste winkels
Er zijn steeds meer mogelijkheden om verpakkingsvrij boodschappen te doen. Bij grotere winkelketens zoals bijvoorbeeld Ekoplaza en Marqt zijn al veel verpakkingsvrije producten te vinden. En ook de Albert Heijn wil in steeds meer winkels het verpakkingsvrij boodschappen doen introduceren. Maar er bestaan ook zogeheten bulkwinkels waar je volledig verpakkingsvrij je boodschappen kunt doen. Het Zero Waste Project verzamelt al deze bulkwinkels op een handige kaart zodat je kunt kijken waar jij in de buurt terecht kan!

Meer Zero Waste tips?

Naast verpakkingsvrij boodschappen doen zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden om afval te verminderen. Zo staat er op onze blog nog een artikel hoe je voedselverspilling kunt verminderen. En je vindt er tips voor het bewaren en invriezen van verschillende etenswaren zodat je ze zo lang en vers mogelijk kan bewaren!


Over LOCK&LOCK

LOCK&LOCK staat voor gemak, slim bewaren en minder verspillen. Dus wil je graag verspillingsvrij boodschappen gaan doen? Zoek je een oplossing voor het bewaren van leftovers? Wil je je lunch lekvrij mee kunnen nemen? Of wil je je (koel)kast organiseren? Er is voor iedereen een LOCK&LOCK oplossing! Van vershoudbakjes tot ovenschalen met deksel en van thermosflessen tot schoolbekers; LOCK&LOCK heeft een compleet assortiment duurzame producten voor het bewaren, meenemen en organiseren van eten en drinken.

Instagram

✨ Snackinspiratie ✨

Zorg dat je altijd iets lekkers bij de hand hebt met onze vrolijke en lekvrije snackdoosjes!🍓🍏🥚 Perfect voor onderweg, op werk of op school. Altijd vers en altijd lekker!
...

Zin in een makkelijke maaltijd? Ga voor een heerlijke pasta salade!🥗 Vooral tijdens hogere temperaturen zijn dat ideale recepten voor een lekkere, frisse maaltijd. En je kan het gemakkelijk voorbereiden. Dan hoef je `s avonds na een lange werkdag niet nog uitgebreid te koken. En heb je nog wat over? Perfect als lunch voor op werk of school!🎒

De ingrediënten:
- pasta
- (zelfgemaakte) groene pesto
- cherry tomaatjes
- mozzarella bolletjes
- gerookte kipfilet
- pijnboompitjes
- basilicum
- zout en peper

👉 Het recept voor deze lekkere pasta pesto salade vind je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #watetenwevandaag #pastasalade #smakelijketen #lekkereten #eetsmakelijk #omnomnom #koken #lekkerkoken #makkelijkkoken #makkelijkerecepten #mealprep #mealprepping #mealpreplife #mealpreptime #meenemen #lunch #lekkerlunchen #lunchbox #lunchtrommel #eetsmakelijk #lunchboxinspiratie #verspillingsvrij #restjesopmaken #samentegenvoedselverspilling
...

Hallo heerlijke leftovers!🌟 Of je nu extra kookt om te delen met anderen of je favoriete maaltijd meeneemt voor de lunch, met de Nestopia vershoudbakjes neem je het gemakkelijk mee. De perfect afsluitende bakjes zorgen ervoor dat de inhoud vers blijft en je tas schoon.🎒

Shop de nieuwe collectie via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #leftovers #kliekjes #kliekjesdag #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #samentegenverspilling #weggooieniszonde #duurzaam #duurzaamheid #duurzaameten #toogoodtogonl #nofoodwaste #loveyourleftovers #leftoversforlunch #zerowaste #eatsmarter #helpinghand
...