Salade meenemen

Salade mee naar werk

Salade mee naar werk nemen is iets wat velen overwegen. Salades zijn gezond en je kunt er eindeloos mee variΓ«ren. Toch zullen veel mensen uit gemak de lunchbox vullen met boterhammen, want wat moet je allemaal in een salade doen en blijft dat wel vers zo’n halve dag in je tas? Toegegeven, een boterham op zijn tijd kan erg lekker zijn. Maar wissel het gerust eens af met een lekkere salade.

EEN SALADE MEENEMEN IN DE SALADE LUNCHBOX

Veel mensen denken dat een salade erg ingewikkeld is, maar een lekkere salade meenemen naar werk hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Met een beetje voorbereiding heb je binnen een mum van tijd een overheerlijke salade klaar om mee naar je werk te nemen. En om het jezelf nog makkelijker te maken kan je het de avond van tevoren alvast klaarmaken in de alles-in-één salade lunchbox. Onderin doe je de salade als basis, de dressing in het speciale bakje en de toppings apart in de inzet-tray. Zo kun je alle ingrediΓ«nten van elkaar scheiden en blijft het gegarandeerd vers tot aan je lunchpauze. ‘s Ochtends pak je je lunchbox uit de koelkast en kan je ‘m lekvrij meenemen in je tas!

DE INGREDIΓ‹NTEN

Hoewel er veel variaties zijn op de traditionele salade, eten de meeste mensen toch vaak een salade met sla als basis. Het snijden van de sla en de overigeΒ ingrediΓ«nten kun je prima de avond ervoor doen zodat je hier in de vroege ochtend geen tijd aan hoeft te spenderen. En als je het jezelf echt gemakkelijk wilt maken, koop dan alles al gesneden in de supermarkt.

Wat betreft de andere ingrediΓ«nten kun je denken aan groentesoorten als tomaten, komkommer, wortels en paprika. Je kunt deze de avond ervoor al snijden, maar zorg dan wel dat je ze apart van de sla houdt. Je kunt de groenten natuurlijk ook meenemen naar je werk en ze daar snijden. Of kies voor cherrytomaatjes, deze hoef je over het algemeen niet te snijden.

VOEG WAT EIWITTEN TOE

Mensen zijn vaak bang dat wanneer ze slechts een salade mee naar werk nemen, ze binnen enkele uren alweer honger hebben. Dit is simpelweg te voorkomen door voldoende eiwitten en vetten toe te voegen. Denk hierbij aan vlees, vis, kaas of een eitje. Qua vlees zou je kunnen kiezen voor kip, deze is rijk aan eiwitten en kan je de avond ervoor klaarmaken. Om de salade wat hartiger te maken kun je stukjes spek of gebakken ham toevoegen. Meer zin in vis? Een blikje tonijn of gerookte zalm is ook prima voor in de salade. Erg gezond en lekker. Wil je het wat simpeler en/of goedkoper houden? Voeg dan een eitje toe. Een gekookt ei zit boordevol proteΓ―ne en gezonden vetten. Kook het de avond ervoor en neem het in stukjes of in de schil mee.

EEN BEETJE VARIATIE

Ben jij een echte fruit freak? Dan kan je natuurlijk ook fruit aan de salade toevoegen. Denk aan stukjes aardbei, appel, ananas, bessen of meloen. Deze zullen de salade een zoete en verfrissende smaak geven. Zaden en noten worden ook vaak gebruikt in salades. Hier zitten goede vetten in en geven dat extra beetje textuur aan de salade. Daarnaast zullen de noten ervoor zorgen dat je na de salade voor lange tijd verzadigd bent. Voor wat extra body kun je natuurlijk ook quinoa, gierst of linzen toevoegen. Al deze ingrediΓ«nten zullen ervoor zorgen dat jij na de lunch weer vol van energie bent en de rest van de dag kunt knallen!

LAST BUT NOT LEAST: DE DRESSING

Om de salade mee naarΒ werk helemaal af te maken mag de dressing natuurlijk niet ontbreken. Kant-en-klare dressings smaken vaak prima maar zitten meestal boordevol E-nummers en suikers. Zelf een dressing maken is helemaal niet zo ingewikkeld en vaak een stuk gezonder. Een lekkere dressing maak je al met wat olijfolie, zout, peper en kruiden. Meer van de honing mosterd dressing? Mix wat honing, mosterd en citroensap. Voeg een beetje zout en peper toe en voilΓ , je dressing is klaar.

Het is aan te raden om de dressing apart mee te nemen. Als deze van te voren door de salade wordt gemengd wordt de sla slap. Zorg ervoor dat je genoeg bakjes hebt om de ingrediΓ«nten, indien nodig, apart van elkaar te kunnen bewaren. Of gebruik de salade lunchbox waarin je alle ingrediΓ«nten samen, maar gescheiden kan meenemen.

Instagram

Wist je dat de schillen van witte asperges heel geschikt zijn om een lekkere aspergesoep of -saus mee te maken? Gooi ze dus niet weg!

πŸ’‘ Bewaar de schillen in een vershoudbakje in de koelkast (1 tot 2 dagen) of vries ze in en maak er wanneer het jou uitkomt een lekkere soep of saus van. Zo hoef je geen enkel stukje van die heerlijke asperges te verspillen!✨

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #samentegenverspilling #weggooieniszonde #duurzaam #duurzaamheid #duurzaameten #toogoodtogonl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #gezondenlekker #nofoodwaste #zerowaste #wastewarrior #eatsmarter #helpinghand
...

πŸ’‘Asperge liefhebbers opgeletπŸ’‘

Het aspergeseizoen is weer begonnen! πŸŽ‰ Witte en groene asperges liggen weer vers in de schappen dus tijd om te genieten van deze heerlijke lentegroente. Maar wat als je iets te enthousiast bent geweest en een paar asperges overhoudt?

πŸ‘‰ Witte asperges (ongeschild) kan je 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Wikkel de asperges in een vochtige theedoek zodra je thuiskomt en leg ze in de koelkast. Dankzij de theedoek blijven de asperges stevig en knapperig.

πŸ‘‰ Groene en paarse asperges bewaar je in een open plastic zak in de koelkast. Dan blijven ze ook 2 tot 3 dagen goed.

πŸ‘‰ Ook gekookte asperges bewaar je het beste in de koelkast. Bewaar ze in het kookvocht in een vershoudbakje, op die manier blijven ze nog 1 dag goed.

Meer tips voor het bewaren van asperges vind je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #groeneasperges #watetenwevandaag #lekker #genieten #bewaren #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaam #duurzaamheid #toogoodtogo #asparagus #asparagusseason #whiteasparagus #greenasparagus #nofoodwaste #helpinghand #eatsmarter
...

Op en top Nederlands: kaas!πŸ§€ Lekkere plakjes voor op brood of blokjes bij de borrel. Zo`n stuk kaas is heerlijk, maar het op de juiste manier bewaren kan wel eens lastig zijn.πŸ€” Geen zorgen, wij geven je tips over hoe je kaas het beste kan bewaren:

πŸ§‘β€πŸŒΎ Bewaar de kaas in vetvrij kaaspapier.
Koop je kaas bij de boer? Dan krijg je hoogstwaarschijnlijk wat vetvrij kaaspapier mee. In de supermarkten bieden ze dit meestal ook gratis aan.

πŸ‘‰ Bewaar de kaas (met papier) in een bewaardoos.
In onze kaasdoos kan je de kaas luchtdicht bewaren. Door de perfecte sluiting blijft de kaas langer vers. En door het vochtrooster dat in de kaasdoos zit, ligt de kaas niet in het vocht en kan je het beter bewaren. Bovendien neemt de bewaardoos geen luchtjes aan, ideaal dus om kaas in te bewaren.

❄ Bewaar in de groentelade van je koelkast
Hier is de temperatuur minder laag en dat is beter voor de kaas. Kaas kan het beste bewaard worden bij een temperatuur van 5 tot 8 graden. Bewaar je de kaas bij een te hoge temperatuur dan gaat hij sneller rijpen. Een te lage temperatuur? Dan zal de smaak flink achteruitgaan.

⏱ Harde kaas (zoals Edammer) blijft na openen ongeveer 4 weken goed. Van half harde kaas (zoals Goudse kaas) is de houdbaarheid na het aansnijden nog ongeveer 2 weken.

Geniet van kaas op z`n best!πŸ§€βœ¨ Meer tips voor het bewaren van kaas? Die lees je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locklocknl #locknlock #kaas #lekker #genieten #bewaren #lunchen #ontbijt #ontbijtje #watetenwevandaag #eetsmakelijk #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaamheid #duurzaam #toogoodtogo #cheeselovers #goudacheese #nofoodwaste
...