pannenkoeken-bewaren
Bewaren, Tips & inspiratie

Pannenkoeken bewaren: zo doe je dat!

Een lekkere stapel pannenkoeken; je kunt er zowel jong als oud blij mee maken. En ze zijn niet alleen lekker als avondeten, ze kunnen ook als ontbijt, lunch of snack tussendoor. Dus als je ze bakt, bak je vaak een hele stapel. Hou je pannenkoeken over? Hieronder lees je hoe je ze dan het beste kunt bewaren!

PANNENKOEKEN BEWAREN IN DE KOELKAST

Gebakken pannenkoeken kan je nog zo’n 2 dagen in de koelkast bewaren. Bewaar ze afgesloten in de pannenkoekendoos zodat ze lekker vers blijven!

PANNENKOEKEN BEWAREN IN DE VRIEZER

Wil je de pannenkoeken nog langer bewaren? Je kunt pannenkoeken ook invriezen! Belangrijk is wel dat de pannenkoeken helemaal afgekoeld zijn op het moment dat je ze gaat invriezen. Bewaar de pannenkoeken wederom in de pannenkoekendoos in de vriezer. Op deze manier blijven de pannenkoeken ongeveer 3 weken goed. De kwaliteit van de pannenkoeken zal op die manier echter wel teruglopen.

PANNENKOEKENDOOS VAN LOCK&LOCK

De ronde pannenkoekendoos van LOCK&LOCK is ideaal om je pannenkoeken in te bewaren voor later! Door de perfecte afsluiting zijn de vershoudbakjes van LOCK&LOCK lekvrij en houd je eten dagen langer vers. De bakjes zijn BPA-vrij en geschikt voor in de vaatwasser, diepvries en magnetron.

PANNENKOEKENBESLAG BEWAREN

Maar het kan natuurlijk ook dat je het precieze aantal pannenkoeken bakt dat je nodig hebt. Hou je dan pannenkoekenbeslag over? Het beslag kan je één dag bewaren in de koelkast. Tip: bewaar het beslag in een shakebeker. Het voordeel hiervan is dat je het beslag voordat je het gaat bakken, nog even goed door elkaar kunt schudden zodat alles weer goed gemengd is.

PANNENKOEKEN OPWARMEN

Je zou de pannenkoeken vervolgens koud kunnen opeten, maar warm zijn ze toch het lekkerst! Je kunt de pannenkoeken opwarmen in de magnetron, hier worden ze vaak alleen een beetje slap van. Voor het beste resultaat warm je ze op in de pan. Dan is het net alsof je ze vers gebakken hebt!

pannenkoeken-mealprep

Volg ons

Instagram

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting

Menu