kruiden-invriezen

Actie: 35% korting op de salade lunchboxen! Shop >

Kruiden invriezen: de manier om je verse kruiden vers te houden.

Iedereen herkent het wel: je hebt een bos verse tijm en een vers bosje koriander gekocht. Na het koken heb je nog een ruime hoeveelheid over. Zonde, denk je, want dat is na een paar dagen niet meer goed en je weet dat je het de rest van de week niet meer gaat gebruiken. Maar wist je dat je verse kruiden kan invriezen? Bij het invriezen van kruiden zorg je ervoor dat ze vers blijven en hun smaak behouden. Maar hoe doe je dat dan, kruiden invriezen? Er zijn twee manieren: de droge en de natte manier.

KRUIDEN DROOG INVRIEZEN

Bij de droge manier pluk je de kruiden, was je ze goed af en laat je ze opdrogen. Wanneer de kruiden opgedroogd zijn stop je ze in een vershoudbakje en leg je ze in de vriezer. De kruiden blijven op deze manier minimaal een jaar houdbaar. Het voordeel van deze manier is dat je de kruiden relatief lang kan bewaren en je ze niet hoeft fijn te hakken. Het voortijdig fijnhakken van kruiden kan namelijk een negatieve werking op de smaak hebben. Op zoek naar een geschikt vershoudbakje? Bestel een luchtdicht vershoudbakje van LOCK&LOCK met 10% korting!

KRUIDEN NAT INVRIEZEN

Bij nat invriezen hak je de geplukte kruiden eerst fijn om ze daarna in een (schoongemaakte!) ijsblokjesvorm of muffinvorm te stoppen. Vul deze vorm vervolgens met water en zet hem in de vriezer. De kruiden blijven op deze manier minimaal een half jaar houdbaar. Deze tactiek kan je ook toepassen om bijvoorbeeld kruidenolie, -azijn, -boter, of pesto te bewaren. Het voordeel van deze manier is dat je, per blokje, precies de hoeveelheid kan vriezen die nodig is voor een kookbeurt. Zo hoef je nooit meer te ontdooien dan nodig is! Wanneer je de bevroren kruiden gaat gebruiken is het het lekkerst om ze niet te ontdooien maar bevroren in de pan te gooien. Op deze manier behouden de kruiden hun smaak.

Let op: het invriezen van kruiden kan niet bij kamille. Voor basilicum en dille is het aan te raden alleen de bladeren in te vriezen. Daarnaast is het voor de laurier, munt, oregano, rozemarijn en tijm aan te raden deze kruiden te drogen in plaats van in te vriezen. Bij deze kruiden is dit een stuk eenvoudiger en/of zorgt het voor meer smaakbehoud. Onthoud dat het niet handig is de kruiden voortijdig te ontdooien omdat dit de smaakbehoud niet ten goede komt!

LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES

Wil je producten langer vers houden? Of ben je op zoek naar een oplossing voor het bewaren leftovers? Door de perfecte afsluiting zijn de vershoudbakjes lekvrij en houd je eten dagen langer vers. De bakjes nemen bovendien geen luchtjes aan, zodat bijv. vis en kaas zonder bezwaar kunnen worden bewaard. BPA-vrij en geschikt voor magnetron, diepvries en vaatwasser. Bekijk alle vershoudbakjes van LOCK&LOCK!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting

Volg ons

Instagram
Menu