geld-besparen-op-boodschappen

Geld besparen op de boodschappen: zo doe je dat!

Wil jij geld besparen op de boodschappen, maar niet te veel inleveren op jouw eetgewoonten? Dat kan! Word bewuster van jouw uitgaven, kook slimmer en verspil minder voedsel. We hebben een aantal bespaartips voor je op een rijtje gezet!

BESPAARTIP 1: GOED VOORBEREID BOODSCHAPPEN DOEN

Een goede voorbereiding is het halve werk. Doe jij (bijna) elke dag boodschappen en beslis je kort van tevoren of op het moment zelf wat je gaat koken? Dan kan je veel geld besparen! Kijk voordat je boodschappen gaat doen wat je in huis hebt en maak een weekmenu. Dan hoef je maar 1x per week naar de supermarkt, voorkom je impulsieve aankopen en kan je rekening houden met de aanbiedingen. En, doe boodschappen met een volle maag zodat je die koekjes of chocoladereep makkelijker kunt laten liggen! 😉

BESPAARTIP 2: MAAK HET ZELF

Kies jij uit gemak ook voor kant-en-klare producten? Zonde! Het is namelijk vaak veel goedkoper om het zelf te maken. Je kan al beginnen bij het stoppen met kopen van voorgesneden groenten en fruit. Dat is altijd duurder dan dat je het zelf in stukjes moet snijden. Maar ook die soep uit zak kan je gemakkelijk zelf klaarmaken. Dat scheelt niet alleen geld maar is ook veel lekkerder. Én gezonder, want je kan zelf bepalen wat er allemaal in gaat.

BESPAARTIP 2: KOOK IN GROTE PORTIES

In één keer grote porties eten koken, scheelt je veel tijd en geld. Grotere verpakkingen zijn vaak goedkoper en je kunt meerdere keren eten van 1 gekookte maaltijd. Verdeel de porties over verschillende vershoudbakjes en bewaar in de koelkast of vriezer. Dan hoef je het later alleen nog even op te warmen en staat de maaltijd binnen een handomdraai op tafel. Zo bespaar je ook op gas!

BESPAARTIP 3: GEBRUIK DE VRIEZER

Grotere porties eten kan je dus in de vriezer bewaren voor later. Maar dat geldt natuurlijk voor veel meer producten! Dus kies voor een voordeelverpakking vlees, haal eruit wat je nodig hebt en bewaar de rest in de vriezer. 1+1 gratis op verschillende groenten? Je kunt (bijna) alle groenten invriezen, dus sla je slag!

BESPAARTIP 4: LEFTOVER LUNCH

Blijft er ‘s avonds nog wat eten over? Niet weggooien! Bewaar in een vershoudbakje en neem de volgende dag mee als lunch. Of ligt er nog een halve courgette, paprika of ui in de (koel)kast? Soep, salade en een omelet zijn de ideale restjes gerechten. Zo voorkom je voedselverspilling én bespaar je op een maaltijd!

BESPAARTIP 5: SLIM BEWAREN

Door eten op de juiste manier te bewaren, blijft het ook langer goed. Open verpakkingen beschuit, crackers of ontbijtkoek in de kast liggen? Dat blijft een stuk langer goed als je ze afgesloten in een vershouddoos bewaard! En door een juiste koelkast indeling blijven producten niet alleen langer goed, maar creëer je ook meer overzicht. Zo zie je makkelijker wat er nog in de koelkast ligt en kan je weer goed voorbereid boodschappen gaan doen! 😉

LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES

Door de perfecte afsluiting zijn de vershoudbakjes van LOCK&LOCK lekvrij en houd je eten dagen langer vers. De bakjes zijn BPA-vrij en geschikt voor de vaatwasser, diepvries en magnetron. Ideaal dus om eten beter te bewaren en geld te besparen!

Instagram

Wist je dat de schillen van witte asperges heel geschikt zijn om een lekkere aspergesoep of -saus mee te maken? Gooi ze dus niet weg!

💡 Bewaar de schillen in een vershoudbakje in de koelkast (1 tot 2 dagen) of vries ze in en maak er wanneer het jou uitkomt een lekkere soep of saus van. Zo hoef je geen enkel stukje van die heerlijke asperges te verspillen!✨

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #samentegenverspilling #weggooieniszonde #duurzaam #duurzaamheid #duurzaameten #toogoodtogonl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #gezondenlekker #nofoodwaste #zerowaste #wastewarrior #eatsmarter #helpinghand
...

💡Asperge liefhebbers opgelet💡

Het aspergeseizoen is weer begonnen! 🎉 Witte en groene asperges liggen weer vers in de schappen dus tijd om te genieten van deze heerlijke lentegroente. Maar wat als je iets te enthousiast bent geweest en een paar asperges overhoudt?

👉 Witte asperges (ongeschild) kan je 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Wikkel de asperges in een vochtige theedoek zodra je thuiskomt en leg ze in de koelkast. Dankzij de theedoek blijven de asperges stevig en knapperig.

👉 Groene en paarse asperges bewaar je in een open plastic zak in de koelkast. Dan blijven ze ook 2 tot 3 dagen goed.

👉 Ook gekookte asperges bewaar je het beste in de koelkast. Bewaar ze in het kookvocht in een vershoudbakje, op die manier blijven ze nog 1 dag goed.

Meer tips voor het bewaren van asperges vind je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #groeneasperges #watetenwevandaag #lekker #genieten #bewaren #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaam #duurzaamheid #toogoodtogo #asparagus #asparagusseason #whiteasparagus #greenasparagus #nofoodwaste #helpinghand #eatsmarter
...

Op en top Nederlands: kaas!🧀 Lekkere plakjes voor op brood of blokjes bij de borrel. Zo`n stuk kaas is heerlijk, maar het op de juiste manier bewaren kan wel eens lastig zijn.🤔 Geen zorgen, wij geven je tips over hoe je kaas het beste kan bewaren:

🧑‍🌾 Bewaar de kaas in vetvrij kaaspapier.
Koop je kaas bij de boer? Dan krijg je hoogstwaarschijnlijk wat vetvrij kaaspapier mee. In de supermarkten bieden ze dit meestal ook gratis aan.

👉 Bewaar de kaas (met papier) in een bewaardoos.
In onze kaasdoos kan je de kaas luchtdicht bewaren. Door de perfecte sluiting blijft de kaas langer vers. En door het vochtrooster dat in de kaasdoos zit, ligt de kaas niet in het vocht en kan je het beter bewaren. Bovendien neemt de bewaardoos geen luchtjes aan, ideaal dus om kaas in te bewaren.

❄ Bewaar in de groentelade van je koelkast
Hier is de temperatuur minder laag en dat is beter voor de kaas. Kaas kan het beste bewaard worden bij een temperatuur van 5 tot 8 graden. Bewaar je de kaas bij een te hoge temperatuur dan gaat hij sneller rijpen. Een te lage temperatuur? Dan zal de smaak flink achteruitgaan.

⏱ Harde kaas (zoals Edammer) blijft na openen ongeveer 4 weken goed. Van half harde kaas (zoals Goudse kaas) is de houdbaarheid na het aansnijden nog ongeveer 2 weken.

Geniet van kaas op z`n best!🧀✨ Meer tips voor het bewaren van kaas? Die lees je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locklocknl #locknlock #kaas #lekker #genieten #bewaren #lunchen #ontbijt #ontbijtje #watetenwevandaag #eetsmakelijk #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaamheid #duurzaam #toogoodtogo #cheeselovers #goudacheese #nofoodwaste
...