aardbeien-bewaren

Aardbeien bewaren: zo doe je dat!

Het aardbeienseizoen is weer begonnen! Ze zijn tegenwoordig het hele jaar door verkrijgbaar maar in deze periode komen ze van Hollandse bodem en zijn ze stiekem het lekkerst. En naast dat ze lekker smaken, zijn ze natuurlijk ook supergezond. Reden genoeg dus om lekker veel aardbeien in te slaan! Maar hoe kun je aardbeien het beste bewaren, zodat je er zo lang mogelijk van kan genieten?

AARDBEIEN BEWAREN IN DE KOELKAST

Aardbeien zijn kwetsbaar waardoor er al snel zachte plekjes ontstaan. Daarom zijn aardbeien op de fruitschaal ook maar één dag houdbaar. Wil je ze langer bewaren? Leg de aardbeien dan in een vershoudbakje met vochtrooster in de koelkast. Het is belangrijk dat de aardbeien niet vochtig worden dus leg de aardbeien op het vochtrooster zodat ze niet in hun eigen vocht liggen. In de koelkast kun je de aardbeien ±3 dagen bewaren. Tip: laat de kroontjes aan de aardbeien zitten zodat je ze langer kunt bewaren. Laat de kroontjes ook op de aardbeien zitten als je ze wast. Dat voorkomt namelijk dat de aardbeien zich volzuigen met water waardoor ze alle smaak verliezen. Op zoek naar een bakje om aardbeien in te bewaren? Bestel de bakjes van LOCK&LOCK met 10% korting!

Door de perfecte afsluiting zijn de vershoudbakjes van LOCK&LOCK lekvrij en houd je eten dagen langer vers. De bakjes zijn BPA-vrij en geschikt voor de vaatwasser, magnetron en diepvries. En dankzij het vochtrooster liggen producten niet in hun eigen vocht. Ideaal dus om aardbeien in de bewaren!

AARDBEIEN BEWAREN IN DE VRIEZER

Aardbeien nog langer bewaren? Vries ze in! Was de aardbeien, haal de kroon eraf, dep ze droog en leg ze verspreid in een bak of plaat in de vriezer. Laat de aardbeien los van elkaar bevriezen zodat ze niet aan elkaar vast vriezen. Als de aardbeien bevroren zijn, kun je ze vervolgens allemaal bij elkaar in een vershoudbakje doen en in de vriezer laten staan. Op deze manier voorkom je dat je één grote klont bevroren aardbeien krijgt, ideaal voor als je elke keer maar een paar aardbeien nodig hebt. Ze blijven op deze manier 8-12 maanden houdbaar en zo kan je midden in de winter toch nog de zomer proeven! Bevroren aardbeien kan je voor verschillende recepten gebruiken. Wil je ze toch liever ontdooien? Laat de aardbeien dan rustig op kamertemperatuur komen.

AARDBEIEN INSPIRATIE

Hieronder vind je 3 simpele maar lekkere tips wat je nog meer met aardbeien kunt doen! Heerlijk als afkoeling op een warme voorjaarsdag!

1. AARDBEIEN IJSBLOKJES

Je kunt de aardbeien ook invriezen door er ijsklontjes van te maken! Zo heb je extra verkoeling én een lekker smaakje in je drankje op een warme dag. En het ziet er ook nog eens leuk uit. Was de aardbeien en haal de kroon van de aardbeien af. Voor het leukste effect snij je de aardbeien doormidden en leg je er eentje in ieder vakje van een ijsblokjesvorm. Vul de vakjes met water en zet in de vriezer. Op deze manier blijven de aardbeien maximaal twee maanden goed.

2. AARDBEIENIJS

Bij warm weer horen natuurlijk ijsjes! Je kunt kant- en klare aardbeienijsjes in de supermarkt kopen maar zelf sorbetijs maken is natuurlijk veel leuker. Pureer 500g aardbeien helemaal glad en haal eventueel door een zeef. Verwarm 125g suiker en 250ml water totdat de suiker volledig is opgelost. Verwarm totdat alle suiker is opgelost en laat vervolgens afkoelen. Voeg de suikerstroop bij de gepureerde aardbeien en meng goed door elkaar. Laat het mengsel vervolgens minimaal een uur koelen in de koelkast. Heb je een ijsmachine? Giet het mengsel in de ijsmachine en volg de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine om van het mengsel ijs te maken. Geen ijsmachine? Het kan ook met de hand! Giet het mengsel in een vershoudbak en schep het om het halfuur om. Doe dit vier keer en gebruik bij de vierde keer eventueel een mixer om het ijs glad te maken. Zet het ijs vervolgens nog twee uur in de vriezer en je hebt heerlijk sorbetijs!

3. AARDBEIEN SMOOTHIE

Wat is lekkerder dan een heerlijke smoothie! En dankzij de bevroren aardbeien natuurlijk ook extra koel. Doe de bevroren aardbeien samen met wat yoghurt in een blender en mix alles samen tot een glad mengsel. Je kunt er natuurlijk ook nog ander fruit naar keuze bij doen. Liever een milkshake? Voeg er dan aan het eind nog wat roomijs aan toe en mix dat er doorheen. Een heerlijke verkoeling op een warme dag!

Instagram

Wist je dat de schillen van witte asperges heel geschikt zijn om een lekkere aspergesoep of -saus mee te maken? Gooi ze dus niet weg!

💡 Bewaar de schillen in een vershoudbakje in de koelkast (1 tot 2 dagen) of vries ze in en maak er wanneer het jou uitkomt een lekkere soep of saus van. Zo hoef je geen enkel stukje van die heerlijke asperges te verspillen!✨

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #samentegenverspilling #weggooieniszonde #duurzaam #duurzaamheid #duurzaameten #toogoodtogonl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #gezondenlekker #nofoodwaste #zerowaste #wastewarrior #eatsmarter #helpinghand
...

💡Asperge liefhebbers opgelet💡

Het aspergeseizoen is weer begonnen! 🎉 Witte en groene asperges liggen weer vers in de schappen dus tijd om te genieten van deze heerlijke lentegroente. Maar wat als je iets te enthousiast bent geweest en een paar asperges overhoudt?

👉 Witte asperges (ongeschild) kan je 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Wikkel de asperges in een vochtige theedoek zodra je thuiskomt en leg ze in de koelkast. Dankzij de theedoek blijven de asperges stevig en knapperig.

👉 Groene en paarse asperges bewaar je in een open plastic zak in de koelkast. Dan blijven ze ook 2 tot 3 dagen goed.

👉 Ook gekookte asperges bewaar je het beste in de koelkast. Bewaar ze in het kookvocht in een vershoudbakje, op die manier blijven ze nog 1 dag goed.

Meer tips voor het bewaren van asperges vind je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #groeneasperges #watetenwevandaag #lekker #genieten #bewaren #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaam #duurzaamheid #toogoodtogo #asparagus #asparagusseason #whiteasparagus #greenasparagus #nofoodwaste #helpinghand #eatsmarter
...

Op en top Nederlands: kaas!🧀 Lekkere plakjes voor op brood of blokjes bij de borrel. Zo`n stuk kaas is heerlijk, maar het op de juiste manier bewaren kan wel eens lastig zijn.🤔 Geen zorgen, wij geven je tips over hoe je kaas het beste kan bewaren:

🧑‍🌾 Bewaar de kaas in vetvrij kaaspapier.
Koop je kaas bij de boer? Dan krijg je hoogstwaarschijnlijk wat vetvrij kaaspapier mee. In de supermarkten bieden ze dit meestal ook gratis aan.

👉 Bewaar de kaas (met papier) in een bewaardoos.
In onze kaasdoos kan je de kaas luchtdicht bewaren. Door de perfecte sluiting blijft de kaas langer vers. En door het vochtrooster dat in de kaasdoos zit, ligt de kaas niet in het vocht en kan je het beter bewaren. Bovendien neemt de bewaardoos geen luchtjes aan, ideaal dus om kaas in te bewaren.

❄ Bewaar in de groentelade van je koelkast
Hier is de temperatuur minder laag en dat is beter voor de kaas. Kaas kan het beste bewaard worden bij een temperatuur van 5 tot 8 graden. Bewaar je de kaas bij een te hoge temperatuur dan gaat hij sneller rijpen. Een te lage temperatuur? Dan zal de smaak flink achteruitgaan.

⏱ Harde kaas (zoals Edammer) blijft na openen ongeveer 4 weken goed. Van half harde kaas (zoals Goudse kaas) is de houdbaarheid na het aansnijden nog ongeveer 2 weken.

Geniet van kaas op z`n best!🧀✨ Meer tips voor het bewaren van kaas? Die lees je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locklocknl #locknlock #kaas #lekker #genieten #bewaren #lunchen #ontbijt #ontbijtje #watetenwevandaag #eetsmakelijk #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaamheid #duurzaam #toogoodtogo #cheeselovers #goudacheese #nofoodwaste
...