Broodtrommel inspiratie

5x broodtrommel inspiratie: elke dag wat anders!

Een goede en gezonde lunch maakt je scherper, productiever en het verlaagt je stressniveau op werk en school. Maar iedere keer dezelfde bruine boterham gaat ook vervelen. Op zoek naar een beetje afwisseling voor in je eigen broodtrommel of die van je kids? Hieronder vind je inspiratie voor in je broodtrommel!

Broodtrommel inspiratie

1. Groenteomelet

Maak een omelet met eieren en fijngehakte groenten zoals spinazie, paprika of tomaat. Ook ideaal voor leftover groenten die je nog in de koelkast hebt liggen! Combineer de omelet bijvoorbeeld met crackers of getoast brood voor een complete lunch.

Broodtrommel inspiratie

2. Mini-quiche

Maak kleine quiches voor in de broodtrommel! Bekleed muffin-vormpjes met deeg en vul ze met een mengsel van eieren, melk, geraspte kaas en fijngehakte groenten zoals paprika, spinazie en champignons (kijk vooral wat je nog in de koelkast hebt liggen!). Bak de quiches in de voorverwarmde oven (180ΒΊC) in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Broodtrommel inspiratie - quiche

3. Quesadilla

Beleg een (volkoren) tortilla met wat je lekker vindt: plakjes kaas, stukjes kip en/of groenten. Bak het in een pan tot de kaas smelt en snijd het in driehoekjes. Lekker om te combineren met salsa saus of guacamole!

Quesadilla

4. Regenboogsalade

Maak een kleurrijke salade met verschillende soorten groenten zoals cherrytomaatjes, komkommer, paprika, geraspte wortelen en sla. Voeg eventueel wat croutons, feta en een dressing toe in aparte bakjes. Dan blijft alles lekker vers en knapperig. Meer salade inspiratie? Bekijk deze 3 lekkere lunchsalades om mee te nemen.

Broodtrommel inspiratie - salade

5. Gezonde wraps

Maak een (volkoren) wrap gevuld met bijv. gegrilde kip, plakjes komkommer, wortelreepjes en een beetje hummus. Snijd de wrap in kleine rolletjes zodat je ze makkelijker kunt meenemen en opeten. Bekijk hier een recept voor kalkoen wraps met avocado.

Brood trommel inspiratie - Wraps

Je broodtrommel lekvrij mee in je tas!

Neem je boterhammen, wraps, soep of salade gemakkelijk mee in de lunchboxen van LOCK&LOCK! De lunchboxen zijn 100% lucht- en waterdicht dus geen natte tas bij aankomst en gegarandeerd een verse lunch tijdens lunchtijd.

Instagram

Wist je dat de schillen van witte asperges heel geschikt zijn om een lekkere aspergesoep of -saus mee te maken? Gooi ze dus niet weg!

πŸ’‘ Bewaar de schillen in een vershoudbakje in de koelkast (1 tot 2 dagen) of vries ze in en maak er wanneer het jou uitkomt een lekkere soep of saus van. Zo hoef je geen enkel stukje van die heerlijke asperges te verspillen!✨

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #samentegenverspilling #weggooieniszonde #duurzaam #duurzaamheid #duurzaameten #toogoodtogonl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #gezondenlekker #nofoodwaste #zerowaste #wastewarrior #eatsmarter #helpinghand
...

πŸ’‘Asperge liefhebbers opgeletπŸ’‘

Het aspergeseizoen is weer begonnen! πŸŽ‰ Witte en groene asperges liggen weer vers in de schappen dus tijd om te genieten van deze heerlijke lentegroente. Maar wat als je iets te enthousiast bent geweest en een paar asperges overhoudt?

πŸ‘‰ Witte asperges (ongeschild) kan je 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Wikkel de asperges in een vochtige theedoek zodra je thuiskomt en leg ze in de koelkast. Dankzij de theedoek blijven de asperges stevig en knapperig.

πŸ‘‰ Groene en paarse asperges bewaar je in een open plastic zak in de koelkast. Dan blijven ze ook 2 tot 3 dagen goed.

πŸ‘‰ Ook gekookte asperges bewaar je het beste in de koelkast. Bewaar ze in het kookvocht in een vershoudbakje, op die manier blijven ze nog 1 dag goed.

Meer tips voor het bewaren van asperges vind je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #groeneasperges #watetenwevandaag #lekker #genieten #bewaren #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaam #duurzaamheid #toogoodtogo #asparagus #asparagusseason #whiteasparagus #greenasparagus #nofoodwaste #helpinghand #eatsmarter
...

Op en top Nederlands: kaas!πŸ§€ Lekkere plakjes voor op brood of blokjes bij de borrel. Zo`n stuk kaas is heerlijk, maar het op de juiste manier bewaren kan wel eens lastig zijn.πŸ€” Geen zorgen, wij geven je tips over hoe je kaas het beste kan bewaren:

πŸ§‘β€πŸŒΎ Bewaar de kaas in vetvrij kaaspapier.
Koop je kaas bij de boer? Dan krijg je hoogstwaarschijnlijk wat vetvrij kaaspapier mee. In de supermarkten bieden ze dit meestal ook gratis aan.

πŸ‘‰ Bewaar de kaas (met papier) in een bewaardoos.
In onze kaasdoos kan je de kaas luchtdicht bewaren. Door de perfecte sluiting blijft de kaas langer vers. En door het vochtrooster dat in de kaasdoos zit, ligt de kaas niet in het vocht en kan je het beter bewaren. Bovendien neemt de bewaardoos geen luchtjes aan, ideaal dus om kaas in te bewaren.

❄ Bewaar in de groentelade van je koelkast
Hier is de temperatuur minder laag en dat is beter voor de kaas. Kaas kan het beste bewaard worden bij een temperatuur van 5 tot 8 graden. Bewaar je de kaas bij een te hoge temperatuur dan gaat hij sneller rijpen. Een te lage temperatuur? Dan zal de smaak flink achteruitgaan.

⏱ Harde kaas (zoals Edammer) blijft na openen ongeveer 4 weken goed. Van half harde kaas (zoals Goudse kaas) is de houdbaarheid na het aansnijden nog ongeveer 2 weken.

Geniet van kaas op z`n best!πŸ§€βœ¨ Meer tips voor het bewaren van kaas? Die lees je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locklocknl #locknlock #kaas #lekker #genieten #bewaren #lunchen #ontbijt #ontbijtje #watetenwevandaag #eetsmakelijk #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaamheid #duurzaam #toogoodtogo #cheeselovers #goudacheese #nofoodwaste
...