smoothie-recept

3x smoothie recept om zelf te maken

Een smoothie is lekker, gezond en er zijn heel veel variaties mogelijk dus ook perfect voor restjes fruit. Van overrijp fruit maak je in een handomdraai een heerlijke smoothie! En wist je dat je overrijp fruit ook goed kan invriezen? Dus heb je nu geen tijd om er een te maken, snij het fruit in stukjes en bewaar in een bakje in de vriezer voor laten. Drie lekkere recepten voor smoothies vind je hieronder! 

RODE SMOOTHIE RECEPT

1 persoon

Ingrediënten

  • Handjevol frambozen
  • 1 appel
  • 250 ml yoghurt of melk naar keuze

BEREIDEN:

  • Snijd de appel en verwijder de zaadlijsten.
  • Doe de appel samen met de andere ingrediënten in een blender.
  • Mix tot je een gladde smoothie hebt.

BEWAREN:

De smoothie is het lekkerst op dezelfde dag. Drink je ‘m niet meteen op, bewaar hem dan afgedekt, bijvoorbeeld in een drinkfles, in de koelkast. Roer of schud nog even goed voor je het opdrinkt! 


GROENE SMOOTHIE RECEPT

1 persoon

Ingrediënten

  • 100 gr spinazie
  • duimstukje gember
  • 300 ml yoghurt

BEREIDEN:

  • Schil de gember en snijd in stukken.
  • Doe de gember samen met de andere ingrediënten in een blender.
  • Mix tot je een gladde smoothie hebt.

BEWAREN:

De smoothie is het lekkerst op dezelfde dag. Drink je ‘m niet meteen op, bewaar hem dan afgedekt, bijvoorbeeld in een drinkfles, in de koelkast. Roer of schud nog even goed voor je het opdrinkt! 


GELE SMOOTHIE RECEPT

1 persoon

Ingrediënten

  • handjevol ananasblokjes
  • 1 mango
  • 1 banaan
  • 150 ml amandelmelk of melk naar keuze

BEREIDEN:

  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit en vervolgens in blokjes.
  • Schil ook de banaan en snijd in stukjes.
  • Doe de mango en de banaan samen met de andere ingrediënten in een blender.
  • Mix tot je een gladde smoothie hebt.

BEWAREN:

De smoothie is het lekkerst op dezelfde dag. Drink je ‘m niet meteen op, bewaar hem dan afgedekt, bijvoorbeeld in een drinkfles, in de koelkast. Roer of schud nog even goed voor je het opdrinkt!


LOCK&LOCK DRINKFLESSEN

Mooie en hippe waterflessen, schoolbekers en thermosflessen. Alle drinkflessen zijn 100% waterdicht, gemaakt van veilige materialen en BPA-vrij. Praktisch in gebruik, lekken niet in je tas en kun je keer op keer weer vullen. Handig voor je portemonnee én het milieu. Bestel een drinkfles met 10% korting!

Instagram

Wist je dat de schillen van witte asperges heel geschikt zijn om een lekkere aspergesoep of -saus mee te maken? Gooi ze dus niet weg!

💡 Bewaar de schillen in een vershoudbakje in de koelkast (1 tot 2 dagen) of vries ze in en maak er wanneer het jou uitkomt een lekkere soep of saus van. Zo hoef je geen enkel stukje van die heerlijke asperges te verspillen!✨

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #samentegenverspilling #weggooieniszonde #duurzaam #duurzaamheid #duurzaameten #toogoodtogonl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #gezondenlekker #nofoodwaste #zerowaste #wastewarrior #eatsmarter #helpinghand
...

💡Asperge liefhebbers opgelet💡

Het aspergeseizoen is weer begonnen! 🎉 Witte en groene asperges liggen weer vers in de schappen dus tijd om te genieten van deze heerlijke lentegroente. Maar wat als je iets te enthousiast bent geweest en een paar asperges overhoudt?

👉 Witte asperges (ongeschild) kan je 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Wikkel de asperges in een vochtige theedoek zodra je thuiskomt en leg ze in de koelkast. Dankzij de theedoek blijven de asperges stevig en knapperig.

👉 Groene en paarse asperges bewaar je in een open plastic zak in de koelkast. Dan blijven ze ook 2 tot 3 dagen goed.

👉 Ook gekookte asperges bewaar je het beste in de koelkast. Bewaar ze in het kookvocht in een vershoudbakje, op die manier blijven ze nog 1 dag goed.

Meer tips voor het bewaren van asperges vind je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #groeneasperges #watetenwevandaag #lekker #genieten #bewaren #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaam #duurzaamheid #toogoodtogo #asparagus #asparagusseason #whiteasparagus #greenasparagus #nofoodwaste #helpinghand #eatsmarter
...

Op en top Nederlands: kaas!🧀 Lekkere plakjes voor op brood of blokjes bij de borrel. Zo`n stuk kaas is heerlijk, maar het op de juiste manier bewaren kan wel eens lastig zijn.🤔 Geen zorgen, wij geven je tips over hoe je kaas het beste kan bewaren:

🧑‍🌾 Bewaar de kaas in vetvrij kaaspapier.
Koop je kaas bij de boer? Dan krijg je hoogstwaarschijnlijk wat vetvrij kaaspapier mee. In de supermarkten bieden ze dit meestal ook gratis aan.

👉 Bewaar de kaas (met papier) in een bewaardoos.
In onze kaasdoos kan je de kaas luchtdicht bewaren. Door de perfecte sluiting blijft de kaas langer vers. En door het vochtrooster dat in de kaasdoos zit, ligt de kaas niet in het vocht en kan je het beter bewaren. Bovendien neemt de bewaardoos geen luchtjes aan, ideaal dus om kaas in te bewaren.

❄ Bewaar in de groentelade van je koelkast
Hier is de temperatuur minder laag en dat is beter voor de kaas. Kaas kan het beste bewaard worden bij een temperatuur van 5 tot 8 graden. Bewaar je de kaas bij een te hoge temperatuur dan gaat hij sneller rijpen. Een te lage temperatuur? Dan zal de smaak flink achteruitgaan.

⏱ Harde kaas (zoals Edammer) blijft na openen ongeveer 4 weken goed. Van half harde kaas (zoals Goudse kaas) is de houdbaarheid na het aansnijden nog ongeveer 2 weken.

Geniet van kaas op z`n best!🧀✨ Meer tips voor het bewaren van kaas? Die lees je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locklocknl #locknlock #kaas #lekker #genieten #bewaren #lunchen #ontbijt #ontbijtje #watetenwevandaag #eetsmakelijk #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaamheid #duurzaam #toogoodtogo #cheeselovers #goudacheese #nofoodwaste
...