zelf-dressing-maken

Mealprep recept | 3x zelf dressing maken

Het is zomer! Buiten schijnt volop de zon en het is de komende tijd lekker warm. En op een zomerse dag eet je het liefst een frisse salade, toch? Daarbij mag een lekkere dressing natuurlijk niet ontbreken! Met de shakebeker van Lock&Lock maak je binnen een handomdraai een zelfgemaakte dressing. Je kunt helemaal zelf bepalen wat je erin doet en extra veel maken voor een volgende keer want in de shaker kun je de dressing gemakkelijk in de koelkast bewaren.

Wat inspiratie nodig? Hieronder vind je 3 recepten!

RECEPT AZIATISCHE DRESSING

IngrediΓ«nten

  • 2 el sesamolie
  • 4 el sojasaus
  • 3 el rijstazijn (witte balsamico azijn kan ook)
  • duimstukje gember

BEREIDEN:

Doe alle ingrediΓ«nten in de shaker, doe de deksel erop en zorg dat de dop goed dicht zit. Schudden maar!

BEWAREN:

De dressing kun je maximaal een week in de koelkast bewaren. Je kunt het in de shaker laten zitten, of overschenken in een klein vershoudbakje.

zelf-dressing-maken(2)

RECEPT HONING MOSTERD DRESSING

IngrediΓ«nten:

  • 2 el mosterd
  • 2 el honing
  • 2 el witte wijnazijn
  • 8 el olijolie
  • zout en peper

BEREIDEN:

Doe alle ingrediΓ«nten in de shaker, doe de deksel erop en zorg dat de dop goed dicht zit. Schudden maar!

BEWAREN:

De dressing kun je maximaal een week in de koelkast bewaren. Je kunt het in de shaker laten zitten, of overschenken in een klein vershoudbakje.

RECEPT YOGHURT DRESSING

IngrediΓ«nten:

  • 100ml yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 1 el citroensap en de rasp van Β½ citroen
  • 1 teen knoflook
  • zout en peper

BEREIDEN:

Pers de knoflook en doe alle ingrediΓ«nten in de shaker, doe de deksel erop en zorg dat de dop goed dicht zit. Schudden maar!

BEWAREN:

De dressing kun je ongeveer 3 dagen in de koelkast bewaren. Je kunt de dressing in de shakebeker laten zitten, of overschenken in een klein vershoudbakje.

LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES

Voor het meal preppen heb je een voorraad goede, luchtdichte vershoudbakjes nodig. DeΒ vershoudbakjes van Lock&Lock zijn luchtdicht waardoor de inhoud echt langer vers blijft! Wel zo handig als je gaat meal preppen. Bovendien lekken ze niet zodat je de bakjes ook op de zijkant kunt zetten, mocht je even geen plaats meer hebben in je koelkast. Bovendien zijn de bakjes geschikt voor in de magnetron, diepvries en vaatwasser!Β 

Instagram

Wist je dat de schillen van witte asperges heel geschikt zijn om een lekkere aspergesoep of -saus mee te maken? Gooi ze dus niet weg!

πŸ’‘ Bewaar de schillen in een vershoudbakje in de koelkast (1 tot 2 dagen) of vries ze in en maak er wanneer het jou uitkomt een lekkere soep of saus van. Zo hoef je geen enkel stukje van die heerlijke asperges te verspillen!✨

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #samentegenverspilling #weggooieniszonde #duurzaam #duurzaamheid #duurzaameten #toogoodtogonl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #gezondenlekker #nofoodwaste #zerowaste #wastewarrior #eatsmarter #helpinghand
...

πŸ’‘Asperge liefhebbers opgeletπŸ’‘

Het aspergeseizoen is weer begonnen! πŸŽ‰ Witte en groene asperges liggen weer vers in de schappen dus tijd om te genieten van deze heerlijke lentegroente. Maar wat als je iets te enthousiast bent geweest en een paar asperges overhoudt?

πŸ‘‰ Witte asperges (ongeschild) kan je 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Wikkel de asperges in een vochtige theedoek zodra je thuiskomt en leg ze in de koelkast. Dankzij de theedoek blijven de asperges stevig en knapperig.

πŸ‘‰ Groene en paarse asperges bewaar je in een open plastic zak in de koelkast. Dan blijven ze ook 2 tot 3 dagen goed.

πŸ‘‰ Ook gekookte asperges bewaar je het beste in de koelkast. Bewaar ze in het kookvocht in een vershoudbakje, op die manier blijven ze nog 1 dag goed.

Meer tips voor het bewaren van asperges vind je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locknlock #locklocknl #asperges #aspergeseizoen #witteasperges #groeneasperges #watetenwevandaag #lekker #genieten #bewaren #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaam #duurzaamheid #toogoodtogo #asparagus #asparagusseason #whiteasparagus #greenasparagus #nofoodwaste #helpinghand #eatsmarter
...

Op en top Nederlands: kaas!πŸ§€ Lekkere plakjes voor op brood of blokjes bij de borrel. Zo`n stuk kaas is heerlijk, maar het op de juiste manier bewaren kan wel eens lastig zijn.πŸ€” Geen zorgen, wij geven je tips over hoe je kaas het beste kan bewaren:

πŸ§‘β€πŸŒΎ Bewaar de kaas in vetvrij kaaspapier.
Koop je kaas bij de boer? Dan krijg je hoogstwaarschijnlijk wat vetvrij kaaspapier mee. In de supermarkten bieden ze dit meestal ook gratis aan.

πŸ‘‰ Bewaar de kaas (met papier) in een bewaardoos.
In onze kaasdoos kan je de kaas luchtdicht bewaren. Door de perfecte sluiting blijft de kaas langer vers. En door het vochtrooster dat in de kaasdoos zit, ligt de kaas niet in het vocht en kan je het beter bewaren. Bovendien neemt de bewaardoos geen luchtjes aan, ideaal dus om kaas in te bewaren.

❄ Bewaar in de groentelade van je koelkast
Hier is de temperatuur minder laag en dat is beter voor de kaas. Kaas kan het beste bewaard worden bij een temperatuur van 5 tot 8 graden. Bewaar je de kaas bij een te hoge temperatuur dan gaat hij sneller rijpen. Een te lage temperatuur? Dan zal de smaak flink achteruitgaan.

⏱ Harde kaas (zoals Edammer) blijft na openen ongeveer 4 weken goed. Van half harde kaas (zoals Goudse kaas) is de houdbaarheid na het aansnijden nog ongeveer 2 weken.

Geniet van kaas op z`n best!πŸ§€βœ¨ Meer tips voor het bewaren van kaas? Die lees je via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locklocknl #locknlock #kaas #lekker #genieten #bewaren #lunchen #ontbijt #ontbijtje #watetenwevandaag #eetsmakelijk #samentegenvoedselverspilling #verspillingsvrij #tegenvoedselverspilling #duurzaamheid #duurzaam #toogoodtogo #cheeselovers #goudacheese #nofoodwaste
...