eieren-bewaren

Eieren bewaren: zo doe je dat!

Er bestaat veel verwarring over hoe je eieren het beste kunt bewaren. Want in de winkel staan ze buiten de koeling, dus is het geen gekke gedachte dat je ze thuis ook buiten de koelkast moet bewaren. Toch kun je dit beter niet doen! Maar hoe kun je eieren dan het beste bewaren om ervoor te zorgen dat ze zo lang mogelijk vers blijven?

EIEREN BEWAREN IN DE KOELKAST

Eieren kun je het beste in de koelkast bewaren. Een koude temperatuur zorgt er namelijk voor dat de groei van bacteriën wordt geremd. Zo verklein je het risico op bijvoorbeeld salmonella. In de stevige eierdoos van LocknLock passen 12 grote eieren. In de eierdoos blijven de eieren langer vers en zijn ze goed beschermd. En omdat de eierdoos transparant is, behoud je het overzicht en zie je gemakkelijk hoeveel eieren je nog in huis hebt. Bestel de eierdoos met 10% korting!

ZO BLIJVEN EIEREN NOG LANGER VERS

Naast dat je eieren dus het beste in de koelkast kunt bewaren, zijn er nog een aantal slimme tips om ze langer vers te houden:

 • Bewaar de eieren in een eierdoos. Op deze manier drogen de eieren minder snel uit en blijven ze dus ook langer goed.
 • Je kunt de eieren beter niet in de deur van de koelkast bewaren (ondanks het standaard rekje in veel koelkasten). Door het openen en sluiten van de koelkast ontstaan namelijk plotselinge temperatuurverschillen waardoor de kwaliteit van de eieren sneller achteruitgaat. Je kunt ze dus het beste in de doos op een plank in je koelkast bewaren.
 • Bewaar de eieren op de kop, dus met de smalle kant naar beneden.
 • Laat de eierdoos niet te lang buiten de koeling staan. Je kunt beter één ei pakken en de koelkast meteen weer dicht doen, zodat de temperatuur goed blijft.
 • Zorg ervoor dat je koelkast op 4 ºC staat. Klik op de link voor meer tips over de ideale koelkastindeling.

EIEREN IN DE SUPERMARKT

Nu horen we je denken, waarom staan de eieren in de supermarkt dan buiten de koeling? Het is belangrijk voor het ei dat er niet te veel temperatuurverschillen optreden. Stel dat de eieren in de supermarkt wel in de koeling zouden liggen, en je neemt ze vervolgens mee in de boodschappentas, zou er een flink temperatuurverschil en daardoor condens ontstaan. Op het moment dat een ei vochtig wordt, is het risico op schadelijke bacteriën groter. Vanaf het moment dat de kip het ei legt totdat het in de supermarkt ligt, wordt de temperatuur daarom zoveel mogelijk hetzelfde gehouden.

HOUDBAARHEID EIEREN

Op de doos staat de THT (tenminste houdbaar tot) datum. Deze datum is 28 dagen later dan de dag dat de eieren gelegd zijn, je kunt eieren dus ongeveer 4 weken in de koelkast bewaren. Twijfel je of het ei nog goed is? Controleer of het er nog goed uitziet en normaal ruikt. Of doe voor de zekerheid een testje: vul een glas met water en leg daar het ei in. Zakt het ei naar beneden? Dan is het goed! Blijft hij drijven? Dan is het ei rot.

EIEREN OPMAKEN

Eieren over? Of zijn de eieren bijna over datum? Weggooien is zonde en er zijn genoeg lekkere bestemmingen voor eieren:

 • Omelet en frittata, ook perfect voor het opmaken van restjes groente!
 • Gevulde eieren
 • Pannenkoeken en flensjes
 • Mayonaise
 • Gekookt ei door een salade
 • Door cake, taart of ander gebak

GEKOOKTE EIEREN BEWAREN

Ook gekookte eieren kun je het beste in de koelkast bewaren. Op deze manier zijn ze nog maximaal een week houdbaar. Het is belangrijk om de gekookte eieren zo snel mogelijk in de koelkast te zetten, zo verklein je het risico op bacteriën.


LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES

Wil je producten langer vers houden? Zoek je een oplossing voor het bewaren van leftovers? Of wil je meer overzicht in de koelkast? Door de perfecte afsluiting zijn de vershoudbakjes van LocknLock lekvrij en houd je eten dagen langer vers. De bakjes nemen bovendien geen luchtjes aan, zodat bijv. vis en kaas zonder bezwaar kunnen worden bewaard. De bakjes zijn BPA-vrij en geschikt voor magnetron, diepvries en vaatwasser.

Instagram

☀️ Zomerkorting vanaf 40%!☀️

Of je deze zomer nu gaat picknicken, kamperen, vliegen of dagjes eropuit gaat: het is altijd fijn om wat lekkers mee te nemen! En daar komen onze producten goed van pas. Met de drinkflessen heb je altijd een lekker koel drankje bij de hand. In de snackdoosjes en lunchboxen neem je alles lekvrij mee in je tas. En met de vrolijk gekleurde sets haal je niet alleen de zomer in huis, maar blijft je eten ook langer vers.

👉 Shop alles voor de zomer nu in de Mix&Match bundel met korting vanaf 40% via de link in bio!

.
.
.
.
.

#locklocknl #locknlock #picknick #picknicken #picknicktime #lekkereten #zomer #meenemen #togo #actie #aanbieding #korting #dagjeweg #dagjeuit #eten #snacks #lunch #meenemen #gezellig #genieten #eetsmakelijk #lekkereten #omnomnom #mealprep #mealprepping #verspillingsvrij
...

0 0