gember-bewaren

Gember bewaren: zo doe je dat!

Gember is een veelzijdig ingrediΓ«nt dat niet alleen gerechten een heerlijke, pittige smaak geeft, maar ook boordevol gezondheidsvoordelen zit. Toch komt het vaak voor dat we een stuk gember kopen voor een specifiek recept en de rest laten liggen, waardoor het uiteindelijk bederft. Zonde! In dit blogartikel geven we je handige tips over hoe je gember het beste kunt bewaren, zodat je er langer van kunt genieten. Daarnaast delen we creatieve ideeΓ«n om die restjes gember om te toveren tot smakelijke lekkernijen.

GEMBER BEWAREN IN DE KOELKAST

Een veelvoorkomende manier om gember te bewaren is simpelweg op de fruitschaal, maar wist je dat je gember veel langer vers kunt houden door het in de koelkast te bewaren? Wikkel de gember in een stuk keukenpapier en bewaar het in een afgesloten vershoudbakje. Zet het bakje in de groentelade van je koelkast en je kunt nog Β± 3 weken genieten van je gember! Op zoek naar een geschikt vershoudbakje? Bestel een luchtdicht vershoudbakje van LocknLock met 10% korting!

GEMBER BEWAREN IN DE VRIEZER

Een uitstekende manier om gember langer te bewaren is door de gember in te vriezen. Snijd of rasp de gember eerst in de gewenste porties voordat je het in een luchtdichte bakje in de vriezer plaatst. Hierdoor kun je telkens precies de hoeveelheid gember pakken die je nodig hebt, zonder dat je het hoeft te ontdooien – ideaal voor wanneer je een snufje gember aan je gerechten wil toevoegen. Op deze manier blijft je gember tot wel drie maanden houdbaar.

WAT KAN JE MAKEN VAN RESTJES GEMBER?

Met gember als echte smaakmaker zijn de mogelijkheden eindeloos! Voeg een snufje toe aan je favoriete curry voor extra pit, maak een verfrissende gemberlimonade of bereid een gemberthee om jezelf op te warmen. Je kunt ook experimenteren met gember in bakrecepten, zoals een heerlijke gemberkoek of kruidige cake. Met deze tips zorg je ervoor dat je gember niet alleen goed bewaard blijft, maar ook volop benut wordt.

Gemberthee

Je kunt gemberthee in de winkel kopen, maar het is super eenvoudig om zelf te maken! Laat gemberplakjes 10 minuten in water koken, schenk het water (zonder de plakjes) in een glas of theebeker en voeg eventueel een schijfje citroen toe voor een frisse touch. Op die manier kan je het gemberwater ook gebruiken voor een lekkere limonade.

Gembersiroop

Maak een eenvoudige gembersiroop door gember te koken met suiker en water. Dit kun je gebruiken als zoetmiddel voor cocktails, limonades of zelfs op pannenkoeken en wafels.

Koekjes

Gember is heerlijk in koekjes! Snijd de gember in kleine stukjes en voeg deze toe aan het meel. Meng de rest van de ingrediΓ«nten en kneed tot een samenhangend deeg. Druk je vormpjes uit en bak ze ongeveer 15 minuten in de oven. Tip: bewaar de koekjes in een vershoudbakje, dan blijven ze lekker vers en knapperig!

Wokken

Oorspronkelijk komt gember uit AziΓ« en wordt daar veel gebruikt in wokgerechten. Laat geraspte gember mee wokken voor extra smaak! Houd er rekening mee dat gember zijn smaak verliest als je het lang kookt of bakt, dus voeg het bij voorkeur aan het einde van de bereidingstijd toe.

Meer gember

Wist je dat je gember ook kunt bewaren door een bakje met zand of aarde te vullen? Leg de gemberwortel erin en wie weet gaat hij verder groeien. Zo kun je je eigen gember kweken.

Met deze manieren om gember te gebruiken, zorg je ervoor dat je geen restjes verspilt en tegelijkertijd geniet van al het lekkers dat deze veelzijdige wortel te bieden heeft!

MEER OVER LOCKNLOCK

LocknLock staat voor gemak, slim bewaren en minder verspillen. Dus zoek je een oplossing voor het bewaren van restjes? Wil je je lunch lekvrij mee kunnen nemen? Of wil je je (koel)kast organiseren? Er is voor iedereen een LocknLock oplossing! VanΒ vershoudbakjesΒ totΒ ovenschalen met dekselΒ en vanΒ thermosflessenΒ totΒ schoolbekers; LocknLock heeft een compleet assortiment duurzame producten voor het bewaren, meenemen en organiseren van eten en drinken.